Šifra
893275

Ytong zidni blok 30, 62.5x30x20

Ytong je gradbeni material iz porobetona in zajema paleto zidnih blokov in armiranih izdelkov različnih dimenzij. Pogosto se zanj uporablja tudi izraz "siporeks". V sebi združuje vrsto odličnih ...
7,93 €
/ KOS

Izdelka ni mogoče naročiti preko spleta.

Povpraševanje o izdelku
Dajalec podatkov dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem. ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Za težje in večje artikle, ki jih dostavljamo z lastno dostavo, je predviden čas odpreme 3 – 5 delovnih dni.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

Ytong je gradbeni material iz porobetona in zajema paleto zidnih blokov in armiranih izdelkov različnih dimenzij. Pogosto se zanj uporablja tudi izraz "siporeks".

V sebi združuje vrsto odličnih lastnosti, kot so:

  • vrhunska toplotna izolativnost,
  • požarna odpornost,
  • potresna varnost in
  • vsestranska uporabnost.
  • Ytong je enostaven za obdelavo in omogoča hitro napredovanje gradnje. Objekti, zgrajeni iz Ytong-a, so trajni, varčni in zdravju prijazni.

Hitra gradnja

Hitra, enostavna in zato ekonomična gradnja je osnovna prednost gradbenega sistema Ytong. Velikost blokov, hitra priprava, tanek nanos lepilne malte in prilagojeno Ytong orodje dajejo maksimalni delovni učinek. Drugih materialov ali orodja, kot so pesek, cement ali mešalec, ne potrebujemo. Gradbišče zato z lahkoto vzdržujemo urejeno in čisto.

  • Hitro gradnjo omogočajo Ytong elementi, ki so zaradi majhne teže večji v primerjavi z drugimi sorodnimi vrstami materiala.
  • Zidanje je lažje in natančnejše zaradi blokov s peresom, utorom in prijemalom ter dimenzijske točnosti Ytong elementov.
  • Pri optimalnem nanosu Ytong tankoslojne lepilne malte v debelini 2-3 mm je izdelani zid raven in skoraj brez fug, zato lahko na zid z notranje strani izvedemo Ytong tankoslojni notranji omet debeline 3-6 mm. Na zunanjo stran zidov, seveda v primeru enoslojnega zidu (torej brez dodatne toplotne izolacije), izvedemo zunanji tankoslojni omet pripravljen za uporabo na porobetonskih zidovih in upoštevamo navodila proizvajalca.
  • Gradbeni sistem Ytong obsega vse elemente za hitro in natančno gradnjo od temeljev do kritine. Z gradbenim sistemom Ytong zgrajen objekt je potresno varen, homogen in brez toplotnih mostov.

Način gradnje z Ytongom je 2-krat hitrejši od opečne gradnje.

Enostavno rokovanje

Uporaba gradbenega sistema Ytong v vseh fazah gradnje prinaša vrsto prednosti. Zidni bloki so lahki, na bočnih straneh imajo izdelano pero, utor in prijemalo, kar omogoča lažje prenašanje in hitrejše vgrajevanje. Preklade, strešne ter stropne plošče omogočajo montažno gradnjo. V vseh fazah gradnje priporočamo uporabo Ytong tankoslojne lepilne malte v debelini nanosa 2-3 mm. Za maksimalni učinek pripročamo tudi uporabo Ytong orodja.  

Natančna izvedba

Gradbeni elementi sistema Ytong so izdelani natančno, s toleranco do max. +/-2 mm, kajti prav preciznost dimenzij je osnova za natančno gradnjo objekta. Z uporabo Ytong tankoslojne lepilne malte je širina fug minimalna (le 2-3 mm), zato korekcije skoraj niso potrebne, kar daje objektu monolitnost v konstrukcijskem, izolacijskem in vizualnem pogledu. Prihranek gradnje z Ytongom je tako kar dvojen: porabimo manj malte in pri zaključni obdelavi tudi manj ometov.

Za končne obdelave zidov na notranji strani priporočamo Ytong tankoslojni notranji omet. Za končne obdelave zidov z zunanje strani pa v primeru izvedbe enoslojnega zidu uporabite tankoslojni omet pripravljen za uporabo na porobetonskih zidovih in upoštevajte navodila proizvajalca. Maksimalni učinek hitre in kakovostne gradnje dosežemo tudi z uporabo Ytong orodja.

Tehnične podrobnosti
Blagovna znamkaYTONG
Kategorijaporobetonski zidaki
Materialporobeton
Blagovna znamkaYTONG
Mere62,5cmx30cmx20cm
Teža22,88kg/kos
Poraba opeke8kos/m2
Toplotna prevodnost0,096
Kosov na paleti25
Debelina zidu (cm)30
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.