Šifra
A84290

Žitna vaba Ratimor Plus, 150g

Rodenticidna vaba iz celega žita, ki jo je mogoče uporabiti povsod, kjer je zaščitena pred vlago. Prednosti: dodatek atraktantov, ki z vonjem privlačijo glodavce zakasnjeno delovanje, kar še pove...
4,27 €
/ KOS
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Za težje in večje artikle, ki jih dostavljamo z lastno dostavo, je predviden čas odpreme 3 – 5 delovnih dni.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

Rodenticidna vaba iz celega žita, ki jo je mogoče uporabiti povsod, kjer je zaščitena pred vlago.

Prednosti:

  • dodatek atraktantov, ki z vonjem privlačijo glodavce
  • zakasnjeno delovanje, kar še poveča učinkovitost
  • vsebuje grenko averzivno sredstvo

Opis: Rodenticid v obliki žitne vabe z aktivno snovjo bromadiolon je zaradi sestave in pakiranja primeren predvsem za zatiranje hišnih miši ter črnih in sivih podgan v bivanjskih prostorih in gospodarskih poslopjih. Zapoznelo delovanje in širok spekter uporabe žitne vabe sta razloga, da je ta vaba tako priljubljena pri profesionalnih zatiralcih škodljivcev. Za uspešnost dodatno poskrbi še dodan atraktant, ki privablja škodljivce.

Uporaba: Ratimor Plus žitno vabo uporabljajte kot rodenticid v skladiščih s kmetijskimi proizvodi (v katerih blago ni v razsutem stanju), na živinorejskih farmah, v skladiščih z živili, industrijskih obratih ter drugih prostorih, kjer so dejavne miši in podgane.

Ratimor Plus žitno vabo nastavljajte na krajih, kjer opazite sledove miši in podgan, kot so iztrebki in poškodovana embalaža. V prostorih, kjer se zadržujejo ljudje in druge živali, vabe zakrijte. Prav tako jih zavarujte pred vlago. Pojedene vabe nadomestite z novimi, vse dokler le-te ne ostanejo nedotaknjene. Poginule živali odstranite in preprečite dostop do njih.

Vabe uporabljajte skladno z navodilom za uporabo. Pri uporabi morate preprečiti onesnaževanje voda, tako da vabe nastavljate najmanj 20 metrov stran. 

Doziranje:

Miši: do 40 g na 2 – 5 m;

Podgane: do 200 g na 5 – 10 m

Aktivna snov: Bromadiolon

 

Prva pomoč: 

Ta proizvod vsebuje antikoagulant. Če ga zaužijete, se lahko, tudi z zakasnitvijo, pojavijo simptomi, ki lahko vključujejo krvavitve iz nosu in dlesni. V resnih primerih lahko nastanejo podplutbe ali se pojavi kri v blatu ali urinu. Antidot: Vitamin K1, ki ga sme dajati samo zdravstveno/veterinarsko osebje.

  • V primeru: 
  • izpostavljenosti kože; umijte kožo z vodo in nato z vodo in milom. 
  • izpostavljenosti oči; izpirajte oči s tekočino za izpiranje oči ali vodo, veke držite odprte najmanj 10 minut. 
  • oralne izpostavljenosti; previdno izperite usta z vodo. Nezavestni osebi ne dajajte ničesar v usta. Ne izzivajte bruhanja. Če proizvod pogoltnete, nemudoma poiščite zdravniško pomoč in pokažite škatlo ali etiketo proizvoda. Če proizvod zaužije žival, se obrnite na veterinarja. 

Opozorila:

Postaje morajo biti označene z naslednjimi informacijami: »Ne premikajte in ne odpirajte.«; »Vsebuje rodenticid.«; »Ime proizvoda in številka odobritve«; »aktivne snovi« in »V primeru zaužitja poiščite zdravniško pomoč ali pokličite 112«. 

Nevarno za divje živali.

Zaradi zakasnitve delovanja se učinkovitost antikoagulacijskih rodenticidov pokaže v obdobju od štiri do 10 dni po zaužitju vabe.

Glodavci so lahko prenašalci bolezni. Ne dotikajte se poginulih glodavcev z golimi rokami, ampak pri njihovem odstranjevanju uporabite rokavice ali orodje, npr. klešče.

Ta proizvod vsebuje grenko snov in barvilo.

Shranjevanje: Vabe hranite v zaprtem prostoru, ki ni namenjen skladiščenju hrane, pijače in živalske krme. Hranite jih v originalni embalaži ter nedostopno otrokom in toplokrvnim živalim. Zaščitite jih pred toploto, svetlobo in vlago.

Odstranjevanje: Uporabnik mora oddati prazno embalažo, ostanke neporabljenega sredstva ali sredstva, ki mu je pretekel rok uporabnosti, pooblaščenemu zbiralcu ali odstranjevalcu nevarnih odpadkov. Delovati mora v skladu z okoljsko zakonodajo, ki ureja področje ravnanja z nevarnimi odpadki in ravnanja z embalažo in odpadno embalažo.

Čas uporabe: januar - december.

Pakiranje: 150 g

Tehnične podrobnosti
Blagovna znamkaRatimor
Blagovna znamkaRatimor
Zaščita predmišmi in podganami
Pakiranje150 g
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.