Za "angleško" travco

Kosilnice

Zbiranje deževnice

Preberi nasvet

Zalivalni program

Izdelki 1-32 od 148

Stran
 1. Pvc zalivalka 10l

  8,21 €
 2. Kreator KRTGR6014 nastavek za cev

  1,82 €
 3. Vrtna pipa MS rustika

  43,72 €
 4. Kreator zalivalna cev, 15m

  23,84 €
 5. Gardena dvokraki razdelilnik za cevi

  27,49 €
 6. Gardena cev Classic, 1/2", 30 m

  37,49 €
 7. Gardena večnamenska prha Classic

  22,49 €
 8. PVC zalivalka 5l

  7,45 €
 9. Gardena regulirna zapora za 1/2" cev

  10,69 €
 10. PVC zalivalka, 13L

  5,00 €
 11. Gardena perlator

  8,69 €
 12. Gardena nastavek za kuhinjsko pipo

  15,79 €
 13. Gardena cev Classic, 1/2", 50 m

  60,99 €
 14. Gardena cev Classic, 3/4", 20 m

  43,49 €
 15. Gardena cev Classic, 3/4", 50 m

  99,99 €
 16. Gardena cev Comfort Flex, 1/2", 10 m

  20,49 €

Izdelki 1-32 od 148

Stran

Naj bo vaš vrt najbolj zelen!

Čeprav je za uspevanje čudovitih vrtnih cvetlic, domače zelenjave in mehke zelene travice zagotovo najboljši pravi dež, vam bo ob sušnih obdobjih (ki so v zadnjih letih žal vedno bolj pogosta) prav prišel dober zalivalni program. A ne posegajte po katerem koli. Pripomočki za zalivanje morajo biti kakovostni in vzdržljivi, da vam bodo dolgo služili in da bo z njimi užitek delati. In kaj vse štejemo pod opremo za uspešno zalivanje? 

 • zalivalno cev,
 • zalivalno pištolo,
 • spojke in priključke
 • razpršilnike vode,
 • zalivalke,
 • zbiralnike vode in
 • vrtne pipe.

Na sam.si je na voljo bogata ponudba opreme za zalivanje vrta, zato le pobrskajte po strani n poiščite tiste, ki jih potrebujete.

Še preden pa se odločite za nakup opreme za zalivanje vrta, se je pametno pozanimati, kako se pravilno in učinkovito zaliva. Kaj je tisto, na kar morate biti pozorni? Je to temperatura vode? Pravi kot, pod katerim bo program zalival? Ali čas v dnevu, ki je najbolj primeren za zalivanje? Pripravili smo nekaj kratkih nasvetov, ki jih vrtnarji začetniki zagotovo potrebujete, kaj uporabnega pa v njih utegnejo najti tudi tisti izkušenejši vrtičkarji. 

Kako zalivati vrt?

Rastline zalijte spodaj ob steblu in po sami rastlini. Tako listi ne bodo mokri, hkrati pa preprečite  rast glivic in plesni.

Kdaj zalivati vrt?

Najprimernejši čas za zalivanje vrta je zgodaj zjutraj. S tem se ohranja voda, posledično pa voda v popoldanskem soncu ne bo tako hitro izhlapela. Če zjutraj nimate časa, pa izberite večer, ko se temperature začnejo spuščati. Za zalivanje uporabite cev in kakovostno zalivalno pištolo

Vrta vam ni treba zalivati vsak dan

Prepogosto zalivanje povzroči, da rastline postanejo povsem odvisne od vas. Zato za zalivanje izberite le nekaj dni v tednu in takrat uporabite več vode.

Ne pretiravajte z vodo

Čeprav boste zalivali manjkrat in to z več vode, pa to še ne pomeni, da morate rastlino kar utopiti v vodi. Večina vrtnih rastlin namreč potrebuje le od 2,5 do 5 cm vode na teden. Seveda pa ne pozabite: ob daljšem sušnem obdobju boste morali zalivati precej pogosteje kot ob deževnih dneh, tudi vsak dan.

Kakšna voda je idealna?

Vsekakor ne voda iz pipe, ampak stara dobra deževnica. Zakaj? Ker je deževnica, ki jo nabirate v sodu, toplejša od vode iz pipe in tako bolj primerna za zalivanje. Če zalivate s premrzlo vodo, namreč rastlina lahko doživi šok, kar upočasni njeno rast. Zato vam bo pri delu prav prišel zbiralnik vode.

Na pomoč v sam.si

Ste še vedno izgubljeni in ne veste, kaj iz našega vrtnega programa izbrati? Potrebujete morda tudi vrtno orodje in stroje? Obrnite se na naše strokovnjake, jim razložite, kaj točno potrebujete, kako je videti vaš vrt in kaj boste delal, oni pa vam bodo pomagali, da bo vaš vrt najlepši v soseski!

Prikaži več