Obnova vrtnega pohištva

Preberi nasvet

Vrt na balkonu

Preberi nasvet

Vrtno pohištvo

Izdelki 1-32 od 40

Stran
 1. PVC otroški stol, rdeč

  3,37 €
 2. Otroška miza Baby, PVC 56x52x44cm

  7,30 €
 3. Ležalnik Laguna, siv

  40,29 €
 4. Vrtna piknik garnitura

  180,00 €
 5. Rolo iz bambusa 90x180cm, siv

  18,75 €
 6. PVC vrtni stol Super Elegant, bel

  15,99 €
 7. Zložljiv stol 43x46x76cm

  7,84 €
 8. Vrtni stol Ischia, PVC, 54x56x81cm, antracit

  11,43 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 9. Rolo Africa, 100x160cm

  14,80 €
 10. Rolo Africa, 120x250cm

  29,94 €
 11. Špica za senčnik, PVC, 42cm

  1,54 €
 12. Stolček Calypso, PVC, 43x37x38cm

  4,43 €
 13. Rolo Africa, 150x300cm

  41,26 €
 14. Rolo iz bambusa 90x180cm, rjav

  16,59 €
 15. Rolo iz bambusa 120x180cm, rjav

  22,20 €
 16. Rolo iz bambusa 120x180cm, siv

  24,96 €
 17. Rolo iz bambusa 150x180cm, rjav

  27,56 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 18. Rolo iz bambusa 150x180cm, siv

  31,01 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 19. Kovinska vrtna garnitura Swan

  122,84 €

Izdelki 1-32 od 40

Stran

Vrtno pohištvo: najlepši dodatek za vaš vrt

Vrtno pohištvo predstavlja pomemben del opreme vrta, terase ali balkona, pred nakupom pa velja dobro razmisliti kakšno vrtno pohištvo potrebujemo. Izbiro v veliki meri narekuje že velikost vrta, terase oziroma balkona, obenem pa pomembno vlogo igra tudi namembnosti oziroma za kaj želimo vrtno pohištvo uporabiti: 

 • Če želimo na vrtu ali terasi uživati v zajtrkih in kosilih, potem izberemo jedilno vrtno garnituro;
 • Če si želimo udobnega posedanja, je prava izbira t.i. lounge vrtno pohištvo, ki sestoji iz nižjih mizic in udobnih eno, dvo ali trosedov;
 • Če bi radi na vrtu poležavali, so idealna izbira ležalniki ali pa gugalniki;
 • Za večje družbe, pa je vedno dobro imeti pri roki gasilsko vrtno garnituro, za katero lahko posedete več oseb.

Pomemben del vrtne opreme pa predstavljajo tudi senčniki, senčila in žari.

Vrtne garniture

Jedilniško ali 'lounge' pohištvo

Ko izbiramo vrtno garnituro se najprej odločamo med jedilniško in t.i. lounge opremo. Jedilniško pohištvo sestoji iz jedilne vrtne mize in stolov, 'lounge' pohištvo pa iz klubske vrtne mizice in eno, dvo ali trosedov oziroma udobnih naslonjačev. Pri izbiri je treba upoštevati število ljudi, ki bodo to garnituro največkrat uporabljali. Če sta to samo dve osebi, vam zadostuje dvosed ali samo dva stola, če želite k druženju povabiti še več oseb, pa potrebujete sorazmerno veliko število sedežev.

Materiali

Vrtno pohištvo je na voljo v različnih materialih – les, kovina, umetna masa – in izberemo ga glede na to, kje bo pohištvo stalo in koliko volje in energije imamo za vzdrževanje le tega. Če bo garnitura stala na odprtem in ne bo zaščitena pred dežjem, je najudobnejša izbira pohištvo iz umetnega ratana, slednje zahteva najmanj vzdrževanja in nege. Leseno pohištvo je trpežno, a le ob pravem ravnanju z njim in rednem vzdrževanju; vsako sezono ga je koristno premazati z oljem ali lakom, ter ga zaščiti pred vlago.

Barva

Največkrat lahko izbirate med naslednjimi barvami vrtnih garnitur: naravna barva lesa, siva, rjava in bež. Pri izbiri je najbolje upoštevati ostale barve na vašem vrtu ali terase, na primer barve stavbnega pohištva (okna in vrata), polken ali žaluzij in zunanjih svetil.

Vrtni ležalniki in gugalniki

Počitek in sproščanje na toplem soncu je nadvse prijetno, še toliko bolj, če imamo za ta namen primeren ležalnik ali gugalnik. Ležalnik navadno izberemo v stilu, ki se ujema s preostalim vrtnim pohištvom, torej z mizo in stoli, lahko pa si seveda omislite tudi drugačnega. Če imate stisko s prostorom ali pa bi vam ležalnik prav prišel tudi na počitnicah, lahko izberete zložljivega, ki ga lahko enostavno pospravite in prenašate. Če imate na vrtu močna drevesa, lahko namesto ležalnika, mednje obesite videčo mrežo. Namesto viseče mreže, pa imate lahko tudi gugalnik, slednjega lahko prav tako obesite na močno vejo drevesa ali pa na za to namenjeno stojalo ali strop. Vsekakor sta užitek in sprostitev zagotovljena.

Vrtne klopi

Raznovrstno možnost uporabe na vrtu, terasi ali balkonu predstavljajo vrtne klopi. Z njimi lahko sredi vrta ustvarite prijeten kotiček za posedanje in mir. Na terasi ali balkonu vam lahko klop odlično služi za sedenje in uživanje celo leto, tudi če nimate drugega vrtnega pohištva. Tako kot velja za ostalo vrtno pohištvo, velja tudi za klopi, ko pride do izbire materialov: manj zahtevne za vzdrževanje so iz umetne mase in kovin, nekaj več dela pa je z lesenimi klopmi. Seveda pa so prav slednje velikokrat najbolj romantične.

Senčniki

Senca je v vročih poletnih dneh nepogrešljiva in če nam ni na voljo naravna senca dreves, moramo poseči po senčnikih. Danes lahko omizje na vrtu, terasi ali balkonu zasenčimo na različne načine:

 • s klasičnimi senčniki,
 • z jadri,
 • s senčnimi roloji.

Senčniki so primerni pravzaprav kjerkoli, vse kar potrebujemo je podstavek, v katerega senčnik namestimo in to je to. Če želimo senčnik postaviti na plaži, pa namesto podstavka, posežemo po špici, ki jo kot vijak privijemo v tla.

Senčna jadra so postala zelo priljubljena v zadnjih nekaj letih, saj z njimi lahko ustvarimo senco po naših željah, obenem pa so tudi zelo lična rešitev. Jadra potrebujejo vpetje, bodisi na hišo ali pa na za to namenjene stebre, na enem koncu pa so lahko vpeta tudi v tla.

Senčni roloji oziroma zastirke pridejo prav, ko želimo zasenčiti zunanje prostore na zahodni strani, torej take, ki so večji del dneva v soncu. Roloji so kot klasične žaluzije, le da se jih lahko enostavno pritrdi na strop ali steno terase. Največkrat so iz lesa (npr. bambus).

Prikaži več