Vrtno ročno orodje

Izdelki 1-32 od 147

Stran
 1. Gardena lesen ročaj

  16,29 €
 2. Koničasta lopata z ročajem 15 cm

  23,62 €
 3. Lopatka za premog ali pelete

  7,75 €
 4. Sirkova metla 5x vezana

  7,71 €
 5. Gardena vrtne škarje Comfort

  27,49 €
 6. Gardena lopatica za sajenje

  5,89 €
 7. Gardena kovinske grablje ClassicLine

  17,99 €
 8. Gardena vrtna motika ClassicLine

  15,99 €
 9. Gardena vrtna žaga 300 PP

  34,59 €
 10. Gardena ročni rahljalnik zemlje

  15,49 €
 11. Gardena izrezovalnik plevela

  12,69 €
 12. Gardena brusilnik za sekire in nože

  15,29 €
 13. Voziček posipalnik POW63887 15l

  61,49 €
 14. Kreator KRTGR7051 set za vrtičkarje

  16,17 €
 15. Kreator KRTGR1011 vrtnarske škarje

  11,35 €
 16. Kreator KRTGR1012 škarje za trto

  11,35 €

Izdelki 1-32 od 147

Stran

Kakovostno vrtno ročno orodje je najboljši pomočnik vsakega vrtičkarja!

Delo na vrtu je lahko enostavno, prijetno opravilo ob katerem se boste sprostili in uživali. Da bo temu tako, potrebujete kakovostno vrtno orodje s katerim si boste delo olajšali, ga opravili hitro, rezultati pa bodo odlični. Pravo ročno vrtno orodje potrebujete tako za delo na zelenjavnem vrtu, kot pri urejanju okrasnih gredic ali delu v sadovnjaku.

V trgovinah SAM in na sam.si najdete pestro izbiro priročnega in kakovostnega ročnega vrtnega orodja številnih priznanih blagovnih znamk. Izbirate lahko med vrtnim orodjem Gardena, Kreator, Fiskars, Struc Muta in številnimi drugimi.

In kaj potrebuje vsak ljubiteljski vrtičkar ali čisto pravi vrtnar?

 • škarje,
 • vrtno žago,
 • grablje,
 • sekiro,
 • lopato,
 • grabljice,
 • lopatko,
 • rahljalnik zemlje,
 • motiko,
 • obiralnik sadja.

V nadaljevanju vam podrobneje predstavljamo nekaj najpogostejših vrtnih orodij.

Vrtne škarje

Za delo na vrtu so škarje zagotovo eden izmed najbolj osnovnih in nujnih delovnih pripomočkov. Za učinkovito delo vam svetujemo, da si kupite nekaj različnih modelov kakovostnih škarij, ki vam bodo dolga leta dobro služile. 

 • vrtnarske škarje, s katerimi boste lahko strigli male rastline, mladi les, poganjke ipd. 
 • škarje za travo, s katerimi boste lahko postrigli travo na težko dostopnih mestih, ob gredicah, robnikih in povsod kjer s kosilnico ne dosežete. 
 • škarje za živo mejo, s katerimi boste poskrbeli za lepo obrezano živo mejo. Če imate žive meje veliko, vam svetujemo nakup električnih ali akumulatorskih škarij za živo mejo, s katerimi boste živo mejo obrezali hitreje.

V naši pestri ponudbi nismo pozabili niti na škarje za delo v sadovnjaku ali vinogradu.

Vrtne žage

Ročne vrtne žage so nepogrešljiv pripomoček za žaganje debelejših vej in obrezovanje drevja, predvsem sadnega. Izberite kakovostno žago z zložljivim rezilom, da bo vaše delo enostavno, prenašanje in shranjevanje orodja pa varno.

Grablje

Na kmetijah in pri delu na vrtu so včasih uporabljali lesene grablje, danes pa so jih v veliki meri nadomestile plastične. Poznamo pa tudi kovinske grablje, ki so bolj trpežne in primerne za grabljenje kamenja, ravnanje in rahljanje zemlje. 

V jesenskem času, ko je veliko odpadlega listja pa vam bodo zelo prav prišle grablje za listje. Gre za posebno vrsto pahljačasto oblikovanih kovinskih grabelj, s katerimi boste listje lažje in hitreje pograbili. Odlično se obnesejo tudi za grabljenje sveže pokošene trave.

V naši ponudbi najdete nasajene grablje ali pa samo grablje brez ročaja.

Lopate

Za delo na vrtu in urejanje okolice vam svetujemo 2 različni lopati – navadno vrtno lopato, poznano tudi kot »štiharico« in pa koničasto lopato, ki je primerna za vsa gradbena dela. V zimskih mesecih vam bo prav prišla lopata za sneg. V naši ponudi najdete lopate z različnimi ročaji – od navadnih do ergonomsko oblikovanih ter lopate različnih širin – od univerzalne 38 cm do rineža širine 78 cm, s katerim boste hkrati očistili precej večjo površino.

Vse za vrt v SAM

Pestra izbira ročnega vrtnega orodja na sam.si. Naročite na spletu, mi pa vam naročeno dostavimo na dom. V naši ponudbi najdete tudi kakovostna semena in sadike ter vse ostalo za vrtnarjenje.

Prikaži več