Škarje za travo in živo mejo

28 izdelkov

  1. Gardena baterijske teleskopske škarje za veje

    274,49 €
    Na zalogi
  2. Gardena škarje za travo Classic

    16,29 €
    Na zalogi
  3. Kreator KRTGR3022 teleskopske škarje za živo mejo

    41,60 €
    Na zalogi
  4. Kreator KRTGR3001 škarje za živo mejo 570mm

    21,20 €
    Na zalogi
  5. Metabo škarje za živo mejo HS 55 450W (620017000)

    132,84 €
    Na zalogi
  6. Villager bencinske škarje za živo mejo VHPT 27E

    183,95 €
    Na zalogi
  7. Villager škarje za obrezovanje žive meje VHT 500

    69,54 €
    Na zalogi
  8. Gardena škarje za živo mejo TeleCut 12304-20

    67,99 €
    Na zalogi
  9. Gardena akumulatorska teleskopska žaga

    218,99 €
    Na zalogi
  10. Fiskars teleskopske škarje SmartFit L86

    69,99 €
    Na zalogi
  11. Gardena baterijske škarje za travo Classic cut

    70,99 €
    Na zalogi
  12. Kärcher baterijski rezalnik vej 18V

    179,42 €
    Na zalogi
  13. Villager električne vrtne škarje VBP 7.0

    Znižana cena Akcijska cena 109,99 € Redna cena 158,59 € Prihranite 48.6 €
    Najnižja cena zadnjih 30 dni: 109,99 €
    Na zalogi

28 izdelkov

Škarje za travo so nujen pripomoček, ki ga potrebujete, če želite imeti urejeno zelenico. Uporabne so za urejanje zelenice ob robovih, robnikih, gredicah, drevesih in na vseh drugih težje dostopnih mestih, kjer trave ne morete pokositi z vrtno kosilnico. Pri izbiri vrtnih škarij je pomembno, da izberete takšne z ergonomsko obliko, ki bodo prijetne za držanje v roki, da bo delo udobno in boste lahko strigli dlje časa. Pomemben faktor pri izbiri naj bo tudi rezilo škarij – svetujemo vam, da izberete kakovostne škarje, ki imajo kaljena in pocinkana rezila, zaščitena proti rjavenju, saj bo tako življenjska doba takšnega izdelka daljša.


Škarje naj imajo tudi varovalo, s katerim jih zaklenete in jih lahko varno pospravite – predvsem za zaščito vas in vaših najmlajših, pa tudi za zaščito rezil, ki tako ne pridejo v stik z najrazličnejšimi materiali, ki bi jih lahko skrhali.


S kakovostnimi škarjami za trato bo vaša zelenica vedno videti urejena, saj bodo travni robovi postriženi natančno in enakomerno, delo pa bo opravljeno hitro, zaradi česar vam striženje ne bo v breme.


Baterijske ali navadne škarje za travo?


Ko se odločate, kakšne škarje za travo kupiti, je najpomembneje, da premislite, kako pogosto jih uporabljate in kako veliko trave morate postriči. Če urejate manjše površine, vam bodo skoraj zagotovo zadoščale navadne škarje. 


Če pa imate težje dostopnih površin več, vam svetujemo, da kupite kakovostne baterijske škarje za travo, saj bo tako vaše delo precej lažje, hitrejše in pogosto tudi bolje opravljeno, vaša zelenica pa res lepo urejena, saj se ne boste naveličali striženja.


Še dodatna prednost baterijskih modelov pa je zagotovo ta, da jih lahko uporabite tudi za striženje in obrezovanje manjših grmičkov in grmovnic.


Škarje za živo mejo


Škarje za živo mejo so priročen vrtni pripomoček, ki vam omogoča enostavno, hitro in tudi pravilno obrezovanje žive meje. Lepo urejena živa meja privablja poglede in je zagotovo pika na i urejeni okolici vašega doma. Nekaj nasvetov o živi meji, med drugim tudi, kako pogosto in kdaj se obrezuje posamezna vrsta, preberite v članku Živa meja.


Z izbiro pravilnih škarij za obrezovanje žive meje si boste delo poenostavili in olajšali. Tudi tu vam svetujemo, da izberete kakovosten izdelek, posebno pozornost velja nameniti rezilu. Slednje naj bo kaljeno in pocinkano ter zaščiteno proti rjavenju, poleg tega pa mora biti tudi ustrezne dolžine za vaš tip žive meje.


Ročne, električne ali baterijske škarje za živo mejo?


Ročne škarje so primerne za obrezovanje manjših živih mej, njihova prednost je tudi v tem, da lahko z večino modelov odščipnete tudi kakšno tanjšo in mehkejšo vejo.


Če imate veliko žive meje, ki zahteva pogostejše obrezovanje vam ne bo žal, če se odločite za baterijske ali električne škarje, saj boste z njimi delo opravili veliko hitreje in tudi natančneje , rezultat pa bo lepo in enakomerno obrezana živa meja. 


Pri izbiri škarij za živo mejo velja preveriti, za katere vrste živih mej so primerne. S tem je mišljena predvsem trdota žive meje,. Z izbiro neustreznega orodja je namreč obra  se bodo rezila hitreje skrhala in tako občutno skrajšala življenjsko dobo. 


Pomemben vidik pa je tudi teža orodja, saj obrezovanje večjih živih mej traja kar nekaj časa, delo pa predstavlja napor. Zato vam svetujemo, da pred nakupom preverite težo in izberete lažje škarje. Pri odločitvi upoštevajte tudi ergonomsko obliko za bolj udobno delo. Ne pozabite niti na varnost – pomembno je, da imajo škarje potrebna varovala in zaščite rezil, da pri delu ne pride do nesreče.


Sedaj vam ostane samo še odločitev, ali izbrati baterijske ali električne škarje za živo mejo. Pogosto je pomemben faktor cena, saj so navadno baterijski modelie dražji od električnih, vlogo pa seveda odigra tudi praktičnost.


Baterijske škarje za živo mejo so veliko bolj praktične, saj ni kabla, ki bi nas oviral pri delu, poleg tega nismo odvisni od bližine električne napeljave. Na to moramo biti pozorni predvsem , če je naš vrt velik, v bližini nimamo električnih vtičnic ali pa obrezujemo na lokacijah, kjer morda celo ni električne energije.


Po drugi strani pa je prednost električnih škarij za živo mejo v tem, da nismo odvisni od napolnjenosti akumulatorja, zaradi česar lahko delo poteka dlje časa. Pri izbiri baterijskih različic zato velja preveriti, kakšna je zmogljivost baterije, koliko časa lahko delamo z enim polnjenjem in tudi, kako dolgo traja polnjenje.


Sedaj ko je vaša živa meja lepo obrezana, pa potrebujete še nekaj osnovnih pripomočkov, da pospravite obrezane veje. Prav vam bodo prišle kakovostne grablje, s katerimi boste hitro in enostavno pograbili odpadke in pa tudi kompostnik, kamor lahko veje odložite, da se razgradijo.

Prikaži več