Semena in čebulice

Izdelki 1-32 od 319

Stran
 1. Seme korenček Nantaise

  0,87 €
 2. Seme rdeča pesa Detroit 2

  0,87 €
 3. Seme fižol Ptujski maslenec 80g

  3,59 €
 4. Seme profi parika lake F1

  2,99 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 5. Seme fižol Golden Teepee 100g

  3,59 €
 6. Seme nizek fižol Berggold 100g

  1,89 €
 7. Seme solata Berivka

  0,87 €
 8. Seme peteršilj Halblange

  0,87 €
 9. Seme turški nagelj, mešanica

  0,87 €
 10. Seme gomoljna zelena Maxim

  0,87 €
 11. Seme grah Čudo Amerike 100g

  2,09 €
 12. Seme rumeno ljubljansko korenje

  0,87 €
 13. Seme redkvica Saxa 3

  0,87 €
 14. Seme solata Unicum

  0,87 €
 15. Seme solata Bistra

  0,87 €
 16. Seme fižol Češnjevec 100g

  1,89 €
 17. Seme domači dolgi por

  0,87 €
 18. Seme grah Kelvedon 100g

  1,69 €
 19. Seme listni peteršilj Commun 2

  0,87 €
 20. Seme rdeča pesa Bikores

  0,87 €
 21. Seme profi brokoli gea F1

  2,99 €
 22. Seme profi cvetača karneval F1

  2,99 €
 23. Seme nizek fižol Berggold 200g

  2,49 €
 24. Semenski krompir Sante A 35/55mm, 10kg

  15,73 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 25. Seme holandski motovilec

  0,87 €

Izdelki 1-32 od 319

Stran

Semena in čebulice za vsak zelenjavni in cvetlični vrt

Osnova za uspešno vrtnarjenje in okusen, obilen pridelek na vrtu so kakovostna semena in čebulice. V trgovinah SAM najdete pestro ponudbo semen vrtnin, cvetlic, zelišč, mikrozelenja, travnih mešanic in čebulic različnih  , kot so Semenarna Ljubljana, Royal Seeds, Symbiotica. V naši ponudbi imamo vse za ljubiteljske vrtnarje in tiste, ki želite biti samooskrbni z zelenjavo. Ne spreglejte niti ugodne ponudbe ročnega vrtnega orodja, ki vam bo olajšalo vrtnarjenje.

Semena so pakirana v majhne papirnate vrečice, ki prepuščajo zrak. Na vsaki vrečki najdete informacije katera vrsta/sorta je v vrečici, kako dolgo seme kali, kdaj je najprimernejši čas za setev in kratka navodila za gojenje.

Vrste semen?

Zelenjavna in cvetlična semena

Zelenjavna semena se v osnovi delijo na kapusnice, korenovke, solatnice, špinačnice, čebulnice, plodovke in stročnice. Vsaka izmed teh vrst zajema različne sorte zelenjave. Pri sejanju je izredno pomembno, da upoštevate čas sejanja in ostala priporočila, saj je to predpogoj za obilen in kakovosten pridelek

Poleg zelenjavnih semen na naših policah najdete tudi zelišča, dišavnice in mikrozelenje. Mikrozelenje postaja pravi hit v kulinariki in zdravi prehrani, saj mlade rastlinice vsebujejo več hranilnih snovi, vitaminov in mineralov kot zrela zelenjava. Mikrozelenje je odličen dodatek k surovi in kuhani hrani.

V naši ponudbi najdete tudi cvetlična semena za pisano cvetoč vrt. Izbirate lahko med semeni različnih rož, kot so astre, žametnice, gazanije, suhe rože …

Novost v naši ponudbi so profi semena Semenarne Ljubljana. PROFI linija vsebuje izbrana hibridna semena iz profesionalnega segmenta v malih pakiranjih.

Travna semena

Če si tudi vi želite, da vaš vrt in okolico doma krasi lepa trata, vam svetujemo, da obiščete eno izmed naših trgovin ali opravite nakup preko spleta. V naši ponudbi najdete semena trav za vse lege in različne namene. Za lepo, zavidanja vredno trato je potrebna dobra predpriprava tal, izbira ustrezne travne mešanice, kasneje pa skrbna nega. Nekaj koristnih napotkov o negi zelenice si preberite v članku Popolna zelenica.

Čebulice

V različnih letnih časih na naših policah najdete različne čebulice. Pomembno je, da veste, kdaj jih je potrebno posaditi, da bodo kasneje krasile vaš vrt bujne in lepe rastline. Konec poletja in začetek jeseni je primeren čas za sajenje najrazličnejših spomladanskih čebulic, kot so tulipani, narcise, hijacinte, cesarski tulipan in še mnoge druge. Posaditi jih morate čim prej, da razvijejo močne korenine, zgodaj spomladi pa bodo zacvetele prej kot vse ostale rastline na vrtu. Posadite jih lahko na gredice in v posode ali korita.

Spomladi, ko mine nevarnost slane, lahko posadite čebulice, ki bodo zacvetele poleti, na primer dalije, gladiole, lilije in še mnoge druge. Pozno jeseni, tik pred mrazom jih izkopljemo iz zemlje in shranimo v hladni in temni kleti.

Čebulice so običajno pakirane v manjših mrežastih vrečkah.

Priporočamo vam uporabo posebnih substratov in gnojil, za zdravo, bujno rast in cvetenje.

Po semena in čebulice se splača v SAM

V trgovinah SAM vas čaka pestra izbira semen in čebulic za vsak zelenjavni in cvetlični vrt. Da se boste lažje odločili in izbrali primerna semena so vam na voljo naši prijazni prodajalci, ki bodo z vami z veseljem delili nasvete in vam zaupali kak vrtičkarski trik.

Prikaži več