Cvetlični lonci in korita

Izdelki 1-32 od 306

Stran
 1. Cvetlični lonec, pvc, terakota, 27x27cm

  4,18 €
  Na zalogi
 2. Cvetlični lonec, pvc, antracit, 17cm

  1,37 €
  Na zalogi
 3. Podstavek za cvetlični lonec, pvc, antracit, 17cm

  0,78 €
  Na zalogi
 4. Cvetlično korito Cloe, pvc, 50x18x17cm, antracit

  7,78 €
  Na zalogi
 5. Ovalni pvc lonec rdeč, 39x12x13cm

  4,60 €
  Na zalogi
 6. Cvetlični lonec Bravo, PVC, 31x31x28cm, rjav

  14,58 €
  Na zalogi
 7. Cvetlično korito Cloe, pvc, 50x18x17cm, sivo

  7,78 €
  Na zalogi
 8. Varovalo za cvetlično korito, nastavljivo

  3,59 €
  Na zalogi
 9. Cvetlični lonec, pvc, terakota, 18x18cm

  2,09 €
  Na zalogi
 10. Cvetlični lonec, pvc, terakota, 22x22cm

  2,76 €
  Na zalogi
 11. Cvetlično korito Marjetica S 280x150cm

  28,06 €
  Na zalogi
 12. Cvetlični lonec pvc Sunny, terakota, fi 35cm

  12,19 €
  Na zalogi
 13. Cvetlični lonec, pvc, antracit, 32x32cm

  7,62 €
  Na zalogi
 14. Cvetlični lonec, pvc, antracit, 38x38cm

  10,45 €
  Na zalogi
 15. Cvetlični lonec, pvc, antracit, 45x45cm

  15,21 €
  Na zalogi
 16. Okrasni lonec za orhideje rumen, pvc, fi 13cm

  2,61 €
  Na zalogi
 17. Okrasni lonec za orhideje vijola, pvc, fi 13cm

  2,61 €
  Na zalogi
 18. Cvetlična obešanka pvc, rjava, fi 25 cm

  2,89 €
  Na zalogi
 19. Cvetlična obešanka pvc, bela, fi 25 cm

  2,89 €
  Na zalogi
 20. Okrasni cvetlični lonec Dalija, rumen, fi 13cm

  2,15 €
  Na zalogi
 21. Okrasni cvetlični lonec Dalija, rdeč, fi 13cm

  2,15 €
  Na zalogi
 22. Okrasni cvetlični lonec Dalija, bambus, fi 13cm

  2,15 €
  Na zalogi
 23. Okrasni cvetlični lonec Dalija, antracit, fi 13cm

  2,15 €
  Na zalogi
 24. Cvetlični lonec, pvc, terakota, 38x38cm

  10,37 €
  Na zalogi
 25. Cvetlični lonec, pvc, terakota, 45x45 cm

  15,06 €
  Na zalogi

Izdelki 1-32 od 306

Stran

Cvetlični lonci in cvetlična korita

Ko spomladi na oknih, terasah, balkonih in dvoriščih zacvetijo ali celo zadišijo pisane rože, je vsak pogled na naše domovanje še čarobnejši! Cvetje čudovito popestri pročelje vsakega doma, a da zares zablesti, je nujno izbrati tudi prave cvetlične lonce ali korita.

V naši spletni trgovini zato najdete bogato izbiro tako cvetličnih loncev kot cvetličnih korit. Na voljo so v različnih barvah (najbolj priljubljene so v barvi terakote) in v različnih materialih - od plastičnih do keramičnih.

A pred nakupom se morate vprašati, kako sploh izbrati primeren cvetlični lonec ali korito. V našem kratkem vodiču smo za vas zbrali vse informacije, ki jih potrebujete za pravo izbiro!

Zakaj sploh potrebujete cvetlični lonec ali korito?

Zakaj ne bi učinka čudovite rastline, ki ste jo domov prinesli v plastičnem lončku, še okrepili s pisanim cvetličnim loncem? Tako ne boste poskrbeli le za lepšo cvetlično predstavo pred domačimi vrati ali na okenski polici, temveč tudi pomagali svojim rastlinam. Mnoge namreč v cvetličnih lončkih uspevajo bolje kot v klasičnih plastičnih. Izberite material, ki vam je najbolj všeč, in kombinirajte lonce ali korita različnih barv.

En material in mavrica barv

Pomembno je, da so vsi cvetlični lonci in korita, ki skupaj stojijo v enem prostoru ali na enem mestu, iz istega materiala, brez težav pa so različnih velikosti, barv in oblik. A poleg ustrezne barve in sloga je pomembno tudi, da se lonec in rastlina ujemata po velikosti. Večje rastline tako posadite v večje in tudi težje lonce, ki so stabilnejši.

Izbira materiala je pomembna

Na naših spletnih policah lahko odkrijete čudovite PVC in keramične lonce ter korita. Romantičnim dušam so na voljo tudi lesena korita in pocinkana vedra. Toda kateri material izbrati glede na način uporabe?

 • Kot ZUNANJI cvetlični lonci ali korita se najbolje obnesejo tisti iz umetnih materialov, saj dobro zadržujejo vlago, so odporni na temperaturna nihanja, pa tudi lažji za prenašanje. Njihova izrazita prednost je tudi, da jih je zelo preprosto očistiti. In če mislite, da PVC cvetlični lonci ali korita nimajo nobenega čara, se motite! Pokukajte v našo zakladnico modelov in odkrijte bogastvo vzorcev in barv, ki bodo popestrili vsako teraso ali verando! Z zelo podobnimi lastnostmi se ponašajo tudi keramični lonci.
 • LESENA cvetlična korita denimo nudijo dobro izolacijo, a moramo biti pri njihovi uporabi previdni, saj niso odporna na vlago.
 • Pri NOTRANJI uporabi pazite predvsem, da lonec ni porozen (kot so npr. glineni cvetlični lonci), torej da ne prepušča vlage.

Na kaj paziti pri izbiri?

Zunanji cvetlični lonci in korita imajo običajno na dnu tudi odprtino za odtekanje vode, navadno pa so tudi bolje zaščiteni pred UV sevanjem. Pri njihovi izbiri stavite predvsem na fleksibilnost, saj je zelo pomembno, da se ob udarcu ne zlomijo ali okrušijo.

Notranji cvetlični lonci in korita običajno nimajo odprtine za odvečno vodo, saj so vodotesni. Vseeno pa priporočamo, da pred prvo uporabo vedno preverite, če lonec, ki ste ga kupili za notranji prostor, res zadržuje vodo. Seveda lahko tudi zunanji lonec uporabljate v notranjem prostoru, a si v tem primeru omislite vodotesni vložek.

Izberite viseči cvetlični lonec

Bi radi prihranili na prostoru? Ste morda samo na lovu za zanimivimi idejami? Morda oboje? Omislite si viseči cvetlični lonec! Z njim boste pričarali prav posebno rustikalno atmosfero in odlično izrabili razpoložljiv prostor. Še posebej je takšna rešitev uporabna, če želite svoje dragocene rastline umakniti s tal ter jih tako hraniti izven dosega malih otrok ali živali.

Po pomoč v sam.si

Še vedno ne veste točno, kakšne cvetlične lonce ali korita bi izbrali? Obrnite se na naše prodajalce, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč! Na naši spletni strani pa prav tako lahko najdete tisto, s čimer korita napolnite, ter tisto, kar bo zraslo iz njih. V naši ponudbi namreč kraljujejo tudi  zemlja, lubje in sekanci ali pa semena in čebulice. Polepšajte dom in njegovo okolico s primernimi cvetličnimi koriti ali okrasnimi lonci ter vanje posadite svoje najljubše rastline!

Prikaži več