Šifra
A06120

Bio Plantella Nutrivit, organsko gnojilo za jagode in jagodičevje, 1kg

Visokokakovostno organsko gnojilo višje vrednosti posebej prilagojeno za gojenje jagod in jagodičevja. Z dodatkom naravnega fosforja za bolj okusno sadje. Prednosti: povsem organski izvor (rastlin...
8,45 €
/ KOS
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Za težje in večje artikle, ki jih dostavljamo z lastno dostavo, je predviden čas odpreme 3 – 5 delovnih dni.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

Visokokakovostno organsko gnojilo višje vrednosti posebej prilagojeno za gojenje jagod in jagodičevja. Z dodatkom naravnega fosforja za bolj okusno sadje.

Prednosti:

  • povsem organski izvor (rastlinski in živalski ostanki živilskopredelovalne industrije);
  • uravnotežena NPK formula za enakomeren razvoj korenin in zdravo rast;
  • granule se hitro sproščajo v območju korenin in zagotovijo pravo mero hranil, izguba hranil (zlasti dušika) se zmanjša;
  • visoka vsebnost suhe (90 %) ter organske snovi (65 %) za večjo sposobnost zadrževanja vode;
  • dodatkom naravnega fosforja za okusne sadeže;
  • posebna termična obdelava zagotavlja neoporečnost gnojila, ni primesi plevelov in bolezni.

Opis: Bogati strukturo in aktivnost tal, povečuje delež organske snovi ter enakomerno prehranjuje rastline, s čimer zagotavlja zdravo rast in razvoj ter vitaminsko bogate, naravno pridelane jagode. Zaradi oblike granul, ki se raztopijo ob stiku z zemljo in vodo, zagotavlja dolgotrajno dostopnost in hitro sproščanje hranil, zato je primeren tako za začetno gnojenje kot tudi dognojevanje rastlin v rastni dobi. Gnojilo ima dolgotrajni učinek, ki omogoča razumno gnojenje, preprečuje spiranje v podtalnico in nevarnost vžigov.

 

Uporaba: Organsko gnojilo je v obliki finih granul, ki jih enostavno potrosite po površini. Priporočamo, da jih zakopljete v tla, saj tako spodbudite takojšnje delovanje, gnojilo hitreje pride v območje korenin in izgube hranil se zmanjšajo.

Gnojilo uporabite za redna začetna gnojenja in pripravo tal ob sajenju jagod in drugega jagodičevja. Gnojite v predpisanih odmerkih spomladi, ko tla potrebujejo veliko hrane za začetek rasti, in jeseni, ko so izčrpana in potrebujejo okrepitev.

V času vegetacije dognojujte manj, in sicer 40 % priporočene količine, navedene v tabeli.

 

KULTURA NORMALNA TLA REVNA TLA
Jagode 2,5 kg/10 m2 3 kg/10 m2
Jagodičevje (malina, robida, kosmulja,ribez, josta, borovnice...) 2,5 kg/10 m2 3,5 kg/10 m2

 

Čas uporabe: februar - november.

Skladiščenje: Gnojilo hranite v originalni embalaži, suhem in zračnem prostoru.

Pakiranje: 1 kg

Tehnične podrobnosti
Blagovna znamkaBioplantella
Namenostalo
BIODa
Primerno za ekološko pridelavoDa
Blagovna znamkaBioplantella
Pakiranje1 kg
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.