Ograje in zidaki

Izdelki 1-32 od 80

Stran
 1. Zaščitna PVC mreža Quadra 20, zelena

  3,85 €
  Na zalogi
 2. Steber Univers DIRICKX, fi 38 mm, 150 cm

  16,94 €
  Na zalogi
 3. DIRICKX Armor mreža, višina 40cm

  3,55 €
  Na zalogi
 4. DIRICKX TTX mreža, 16x16x70mm

  2,49 €
  Na zalogi
 5. DIRICKX TTX mreža, 13x13x0.7mm

  3,14 €
  Na zalogi
 6. DIRICKX Axial Super varjena mreža, višina 100cm

  5,47 €
  Na zalogi
 7. DIRICKX Axial Super varjena mreža, višina 120cm

  6,48 €
  Na zalogi
 8. DIRICKX Horizontal varjena mreža, višina 100cm

  5,34 €
  Na zalogi
 9. DIRICKX Horizontal varjena mreža, višina 150cm

  7,75 €
  Na zalogi
 10. DIRICKX Horizontal varjena mreža, višina 120cm

  5,95 €
  Na zalogi
 11. Steber T DIRICKX, 100 cm

  6,57 €
  Na zalogi
 12. Steber T DIRICKX, 120 cm

  7,95 €
  Na zalogi
 13. Steber T DIRICKX, 145 cm

  9,49 €
  Na zalogi
 14. Steber T DIRICKX, 175 cm

  11,06 €
  Na zalogi
 15. DIRICKX opora za stebriček L, 120 cm

  7,58 €
  Na zalogi
 16. DIRICKX opora za stebriček L, 150 cm

  9,52 €
  Na zalogi
 17. Drickx vezalna žica ZN+PL 1.4mm, 50m

  13,37 €
  Na zalogi
 18. Drickx pritrdilna žica ZN+PL 1.5mm, 100m

  20,49 €
  Na zalogi

Izdelki 1-32 od 80

Stran

Kakovostne ograje in zidaki za vsak namen

Zunanje ograje so odličen način, kako svoje posestvo zaokrožiti v celoto. Poleg tega, da se uporabljajo za razmejevanje in zaščito, imajo lahko dekorativno vrednost kot promenada. Priljubljena izbira so zlasti varjene žične ograje, saj so lahke, se dobro prilagajajo neravni podlagi, se ne povesijo ali zrahljajo in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. 

 

Odlične ograje znamke DIRICKX

Žične ograje proizvajalca DIRICKX, ki jih najdete v naši ponudbi, so na voljo v najrazličnejših dimenzijah, vse pa odlikuje kakovostna protikorozijska zaščita, ki zagotavlja obstojnost. Z njimi lahko ogradite vse od vrtov in cvetličnih gred do stanovanjskih in industrijskih objektov. Če se ukvarjate s kmetijstvom, jih lahko uporabite tudi za ograjevanje pašnikov, vzgajališč divjadi, sadovnjakov itd. Prav tako v ponudbi ne manjkajo mrežne vrtne ograje, ki lahko služijo kot kletka za male živali, kot so race, kunci in fazani. Pri tem imejte v mislih, da lahko te ogrado sčasoma prerastejo, zato je treba poskrbeti za ustrezno višino na dolgi rok.

 

Kako izbrati ograjo? 

Izbira prave zunanje ograje je odvisna od vaših potreb in želja. Kakšnemu namenu bo služila? Katero posestvo želite ograditi – in kako veliko je? Kaj želite obdržati na eni in kaj na drugi strani ograje? Vrtne ograje, ki varujejo domače živali, so namreč nižje kot dvoriščne ograje, katerih namen je odvračanje nepridipravov. Ko enkrat sprejmete končno odločitev, pride na vrsto montaža, in ker je ta cenovno ugodna in razmeroma enostavna, se je marsikdo loti kar sam. 

 

Montaža mrežne ograje

Montaža mrežne ograje večjih dimenzij je sicer nekoliko zahtevnejša, vendar še vedno izvedljiva ob pomoči ene ali dveh oseb. Ta vključuje izkopavanje lukenj, nameščanje stebrov ter pritrjevanje in rezanje varjene žične mreže. Prednost slednje je vsekakor to, da jo lahko odrežete povsem po meri in ste pri tem brez skrbi, saj bo ohranila svojo prvotno obliko.

 

Kamnite ograje

Če opremljate zunanjost domačega ali drugega objekta in želite narediti še korak dlje, so vam na voljo tudi kamnite ograje. Te za razliko od (izključno) žičnih zakrivajo pogled na vaše posestvo in tako omogočajo več zasebnosti, hkrati pa nudijo dodano estetsko vrednost in občutek veličastnosti. Sestavljajo jih lomljeni zidaki, ki so nepogrešljiv element ne le pri izdelavi okrasnih ograj, temveč tudi pri učvrščevanju nabrežnin, škarp in kletnih zidov. 

V naši ponudbi najdete eno-, dvo- in štiristransko lomljene zidake slovenskih proizvajalcev Zobec in Jarc, ki so na voljo tako v brezčasnih enobarvnih izvedbah (črna, siva, rjava …) kot v unikatnih barvnih vzorcih (belo-rjava, belo-oker-črna, oranžno-črno-siva …). Poleg tega lahko izbirate med različnimi dimenzijami, kot sta 20x40x17 in 28x28x19 cm.

 

Lomljeni zidaki

Po zaslugi videza naravnega kamna in enostavne montaže so zidaki za ograjo nadvse priljubljen dodatek, ki krasi marsikatero poslopje. Vsi lomljeni zidaki v naši ponudbi so votli in se jih pri montaži najprej zlepi z lepilom za zunanjo uporabo, nato pa zalije z betonom in po potrebi armira. Nazadnje se jih pokrije s kapami, ki nudijo dolgoročno zaščito pred vremenskimi in drugimi zunanjimi vplivi.


Za še bolj urejeno zunanjost, ki se je vaši gostje in sosedi ne bodo mogli nagledati, se ne pozabite ustaviti še pri vrtnem orodju in vrtnarskih pripomočkih.

Prikaži več