Kako popraviti luknjo v steni?
Ptujska čebula je najbolj uporabljena slovenska avtohtona sorta. Zelo dobro prenaša sušo. Čebula je ploščato okrogla, luskolisti so rjavi, rahlo rožnati, meso pa belo z rdečkastim nadihom. Pri kuhanju hitro razpade, zato je nepogrešljiva pri pripravi čebulnih jedi. Se dobro skladišči. Sorta ne prenaša pretiranega gnojenja, posebej ne mara gnojenja z mineralnim, lahko topnim oz. umetnim dušikom, ne mara pa tudi gnojenja s hlevskim gnojem in drugimi organskimi gnojili.
Okus je oster in močan, ki ga začutimo tudi med ostalo zelenjavo. Do izraza pride v svežih solatah, neprekosljiva pa je pri kuhanju. Sadimo jo od februarja do maja ali pa v septembru. Pridelek pobiramo od julija do septembra.
Namen | za zelenjavo |
---|---|
Pakiranje | 500 g |
Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.