Šifra
6300620

Tondach paroprepustna folija S 145g

Tondach strešne folije ustvarjajo površino, ki nudi zaščito pred prodorom vode v notranjost strehe. Folije so troslojne, z vgrajenimi trakovi za pričvrstitev, zdržijo do 3 mesece nezaščitene in so odp...
1,99 €
/ M2

Izdelka ni mogoče naročiti preko spleta.

Povpraševanje o izdelku
Dajalec podatkov dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem. ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Za težje in večje artikle, ki jih dostavljamo z lastno dostavo, je predviden čas odpreme 3 – 5 delovnih dni.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

Tondach strešne folije ustvarjajo površino, ki nudi zaščito pred prodorom vode v notranjost strehe. Folije so troslojne, z vgrajenimi trakovi za pričvrstitev, zdržijo do 3 mesece nezaščitene in so odporne na temperature do 100 °C.

Tondach strešna folija je idealna rešitev za izvedbo sekundarne kritine. Dobra izvedba sekundarne kritine namreč zmanjšuje stroške energije, povečuje kvaliteto, trajnost in vrednost nepremičnine.

Strešna folija je difuzijska membrana, katere zgornja stran je vodonepropustna, na drugi strani pa je spodnja paropropustna. Takšen sistem na zgornji strani preprečuje vdor vode v notranjost konstrukcije ter tako zaščiti toplotno izolacijo in strešno konstrukcijo pred morebitnim zamakanjem. Spodnja paropropustna stran odvaja vodno paro iz prostorov pod streho in tako preprečuje kondenzacijo v toplotni izolaciji ter nastajanje plesni, ki lahko povzroči gnitje strešne konstrukcije in s tem nevarnost nestabilnosti celotne strehe.

Pravilno izvedena strešna folija postane monolitna membrana, ki preprečuje večji pretok zraka. Ujeti zrak pod membrano postane odličen izolator in izboljša energetsko učinkovitost strehe.

Pomembna navodila: Na vodoravnih preklopih se robovi folije preklapljajo na 15 cm, z obojestranskim lepilnim trakom. 

Prednosti Tondach sistemske rešitve strešnih folij: 

  • Varujejo strešno konstrukcijo in podaljšujejo njeno življensko dobo. 
  • Zagotavljajo prost prehod pare iz notranjega prostora v zunanjo okolico in s tem preprečujejo kondenzacijo. 
  • Odporne so na poškodbe in raztezanja. 
  • So vodoodbojne in imajo veliko temperaturno obstojnost (-40°C do +80°C). 
  • Zagotovljena ja vodonepropustnost za naklone strehe do 10°.

Lastnosti:

  • dimenzije (EN 1848-2): 1,5 x 50 m,
  • teža (EN 1848-2): 145 g/m2,
  • Sd-vrednost (EN 12572/C): 0,02 m,
  • vodoodportnost (EN 1928): razred W1,
  • požarni razred (EN 13501-1): razred E,
  • Temperaturna obstojnost: - 40 do 80 ˚C.

Pozor:

Zelo pomembna je pravilna vgradnja folije. Če je folija položena brez spajanja na preklopih, potem gre za izvedbo osnovne sekundarne kritine. Odvisno od modela strešnika, se lahko z nameščanjem takše folije minimalni naklon zmanjša za 5°. Če je vgrajena folija, kot sta Tondach FOL Mono DT ali Tondach FOL Mono Premium, se preklopi spajajo med sabo, zato je mogoče zmanjšati naklon za še dodatne 3°.

 

Tehnične podrobnosti
Blagovna znamkaostalo
ParoprepustnostDa
NegorljivostNe
Blagovna znamkaostalo
Mere1,5 x 50 m
Sd vrednost0,02
Požarnostni razredrazred E
Temperaturni razpon-40 - +80°C
Barvasiva
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.