Plačilo in dostava

PLAČILO

  • Plačilo po povzetju (trenutno plačilo po povzetju dostavni službi ni možno)

Če želite znesek vašega spletnega naročila poravnati ob prevzemu naročenega blaga s strani dostavne službe, v »spletni blagajni« izberete možnost »Plačilo po povzetju «.V primeru, izbire te možnosti, kupnino vašega spletnega naročila plačate dostavljavcu, ko vam ta izroči blago. Plačilo kupnine po povzetju ne predstavlja dodatnih stroškov ne glede na način plačila (gotovina ali plačilna kartica).

  • Plačilo po predračunu

Če želite znesek vašega spletnega naročila poravnati po predračunu, v »spletni blagajni« izberete omenjeno možnost. V svoj elektronski predal boste prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oziroma sklic in namen plačila. V tem primeru naročeno blago plačate s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke.

Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 3 delovnih dneh, v nasprotnem bomo naročilo preklicali.

Opozorilo: pri plačilu po predračunu bodite pozorni na pravilno navedbo številke naročila v sklicu in/ali namenu plačila. Izvedeno nakazilo se šteje za plačilo predračuna samo, če je na plačilnem nalogu UPN navedena enaka številka naročila, kot ste jo za namen izvedbe plačila predračuna prejeli v vaš elektronski predal. V primeru, da ste ob nakazilu pomotoma navedli napačno št. naročilo nas kontaktirajte na info@sam.si in nam pošljite potrdilo o nakazilu.

  • Plačilo s kreditno kartico Visa, MasterCard, Maestro

Če želite znesek vašega spletnega naročila poravnati s plačilom v spletni trgovini z uporabo kreditne kartice, izberite omenjeno možnost.
Za plačilo preko spletne trgovine sprejemamo veljavni kartici Visa, MasterCard in Maestro.
Znesek računa bo v trenutku odpreme vašega paketa rezerviran na vaši kreditni kartici. Vašo kreditno kartico bomo dejansko bremenili šele v trenutku, ko bomo blago posredovali dostavni službi.

Spletna trgovina za spletno plačevanje uporablja Bankart. Bankart je varen sistem spletnega plačevanja, ki uporablja tehnično orodje za spremljavo in preprečevanje zlorab kartic, ki deluje v NRT (near real time) načinu in v RT (real time) načinu, ki omogoča zavračanje sumljivih transakcij, v času avtorizacije.

  • Plačilo v trgovini

Če želite naročeno blago osebno prevzeti v eni izmed naših trgovin ter znesek vašega spletnega naročila ob prevzemu blaga poravnati s plačilom v poslovalnici, izberite omenjeno možnost.
V primeru izbire možnosti »Plačilo v trgovini« je plačilo možno z gotovino, s plačilno kartico (BA, Karanta) ali s kreditno kartico Visa ali MasterCard.

 

DOSTAVA

Dostava poteka izključno po Sloveniji. Naročilo v druge države ni mogoče.

Dostavo izvajamo v sodelovanju s podjetjem GLS in lastno dostavno službo. Pridržujemo si tudi pravico do zbire drugega dostavljavca, če s tem zagotovimo hitrejšo oz. učinkovitejšo dostavo.

Kupljeno blago je predvidoma dobavljivo v 2 do 7 delovnih dneh, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas dostave blaga podaljša. V primeru, da naročenega blaga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov. Dostava se praviloma vrši na naslov, ki je naveden kot naslov za dostavo paketa. V primeru, da se dostava blaga vrši s pogodbenim dostavljavcem, lahko pogodbeni dostavljavec uporabi lastna pravila dostave blaga (dostava blaga v t.i. paketomatu, dostava blaga na mestih za prevzem blaga, itd) o čimer vas pogodbeni dostavljavec pravočasno obvesti.

Strošek dostave

Ob spletnem nakupu v vrednosti 180,00 € ali več vam kupljeno blago (z izjemo izdelkov "pošlji povpraševanje") dostavimo brezplačno. Za nakupe do 180,00 € obračunamo znesek pošiljanja v višini 3,90 €. Navedeni pogoji dostave veljajo le pri nakupu v spletni trgovini Sam za področje Slovenije.

Cenik dostave izdelkov "pošlji povpraševanje" (velja od 13. 8. 2020)

Razdalja v km

Cena dostave s tovornim vozilom do 1.2 T

Cena dostave s tovornim vozilom do 8 T

Cena dostave s tovornim vozilom do 12 T

Cena dostave s tovornim vozilom do 24 T

5 12.20 € 25,62 € 30,50 € 40,26 €
10 18,30 € 34,16 € 41,48 € 54,90 €
25 30,50 € 48,80 € 61,00 € 79,30 €
nad 25 1,16 €/km  1,83 €/km  2,20 €/km  2,93 €/km

Cene vključujejo DDV.

Dodatne logistične storitve:

  • razkladanje: 6,10 € / paleto,
  • razkladanje z avtodvigalom: 61,00 €.

Pri nakupu nad 1000 € do 25 km je dostava za maloprodajnega kupca brezplačna, storitev razklada se zaračuna po ceniku.

Splošni pogoji:

  • dostava se izvaja do vrat kupca,
  • razdalja se zaračuna od poslovalnice do naslova naročnika na podlagi prosto dostopnega strežnika "Google maps",
  • dvig izdelka z avtodvigalom se obračuna naknadno.

OSEBNI PREVZEM BLAGA

Osebni prevzem blaga je možno izvesti v katerikoli poslovalnici SAM v času uradnih ur poslovalnice.

Za izbiro možnosti osebnega prevzema izberite eno izmed poslovalnic SAM. Ko bo naročeno blago pripravljeno za prevzem, boste o tem obveščeni.