Vrtalniki in vijačniki

22 izdelkov

 1. Powerplus vrtalnik/vijačnik POWX0041LI

  44,95 €
  Na zalogi
 2. Powerplus udarni vrtalnik POWX0270

  59,95 €
  Na zalogi
 3. Hikoki udarni vrtalnik FDV16VB2

  77,99 €
  Na zalogi
 4. Makita akumulatorski udarni vrtalnik HP457DWE

  162,69 €
  Na zalogi
 5. Makita akumulatorski vrtalnik/vijačnik DHP458Z

  127,83 €
  Na zalogi
 6. Makita akumulatorski vibracijski vrtalnik/vijačnik DHP484Z

  Znižana cena Akcijska cena 129,99 € Redna cena 154,16 € Prihranite 24.17 €
  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 154,16 €
  Na zalogi
 7. Hikoki akumutorski vrtalnik/vijačnik DS12DA

  129,99 €
  Na zalogi pri dobavitelju
 8. Hikoki akumulatorski udarni vijačnik DS18DD

  199,99 €
  Na zalogi pri dobavitelju
 9. Hikoki akumulatorski vrtalnik/vijačnik DS18DA

  119,99 €
  Na zalogi

22 izdelkov

Vrtalniki in vijačniki za domačo delavnico


Če obstajata dva kosa opreme, ki ju pri hiši potrebuje skoraj vsak, sta to vrtalnik in vijačnik. Ta še zdaleč nista namenjena le profesionalcem; prav prideta tudi domačim mojstrom, ki morajo od časa do časa zvrtati luknjo ali priviti vijak.


V naši ponudbi vas čakajo modeli svetovno priznanih znamk, kot sta Metabo in Makita ter PowerPlus in Hitachi ki so kos najrazličnejšim nalogam. Zagotovite si svojega in se opremite za svoj naslednji projekt – tudi če gre zgolj za nepričakovano popravilo.


Električni in akumulatorski asortiment


Kadar je govora o vrtanju in vijačenju, je električno in akumulatorsko orodje edina prava izbira, saj pohitri in poenostavi delovni proces.


Električni vrtalniki in vijačniki delujejo na kabel, zato ste pri njih vezani na vtičnico in neprekinjen električni tok, če želite zagotoviti nemoteno delovanje. Akumulatorski oziroma baterijski vrtalniki in vijačniki po drugi strani delujejo brez kabla, običajno na baterijo napetosti 12, 18 ali 20 V, s čimer zagotavljajo večjo mobilnost. To pomeni, da lahko orodje uporabljate kjerkoli, a ga boste morali občasno napolniti. Pri tem imejte v mislih, da akumulator in polnilnik nista vedno priložena.


Za kaj se uporabljajo vrtalni stroji?


Vrtalni stroji, med katere spadajo tudi ročne različice v naši ponudbi, se najpogosteje uporabljajo za vrtanje lukenj in privijanje vijakov v različne površine. Med njimi lahko najdemo nekatere specializirane modele, kot so kladivni, kombinirani, kotni in udarni vrtalniki.


Naj izberem standardni ali udarni model?


Udarni vrtalniki in vijačniki se uporabljajo za prediranje masivnejših materialov, kot so kamen, opeka in beton, ter privijanje daljših vijakov, kar jim omogoča višji navor. Ena njihovih prednosti je to, da delujejo s hitrejšo silo, zato ohranjajo boljši stik z vijakom in zmanjšujejo možnost, da bi se ta ukrivil. Prav tako prednjačijo po tem, da bolje preprečujejo preobremenitev zapestja in podlakti, kar pomeni, da lahko z njimi vrtate oziroma vijačite dolgotrajneje in udobneje. Za povrh so kljub svoji moči lažji in kompaktnejši.


Udarni vrtalni stroji pa vendarle niso brez svojih pomanjkljivosti. Niso denimo primerni za natančna opravila, pri katerih sta ključnega pomena velikost in položaj luknje. Obenem so veliko glasnejši od standardnih, zato je pri njih nadvse priporočljiva uporaba opreme za zaščito sluha. So tudi nekoliko dražji.


Udarni modeli so na voljo tako pri vrtalnikih kot pri vijačnikih.


Kaj še potrebujem poleg samega orodja?


Da bo vaš vrtalnik oziroma vijačnik deloval maksimalno učinkovito, mu dodajte sveder, ki je primernejši za material, ki ga boste obdelovali. Les, jeklo, plastika in beton namreč vsak zahtevajo drugačen tip svedra. Če uporabite napačnega, se boste morali vi in vaš stroj naprezati občutno bolj, končni rezultat pa vseeno ne bo idealen. Lahko se celo zgodi, da poškodujete orodje oziroma sveder ali skrajšate njegovo življenjsko dobo.


Pri električnem orodju, kjer ste omejeni z dolžino kabla, boste morda potrebovali še podaljšek. Pri akumulatorskem orodju pa – kot rečeno – upoštevajte, da boste morali odšteti še nekaj desetakov za akumulator in napajalnik, če ta nista priložena.


Poleg tega ne pozabite na ustrezno delovno zaščito, med katero spadajo zaščitna očala in zaščitne rokavice.


Če želite svojo domačo delavnico dopolniti čim celostneje, je prava izbira morda kar set, ki vsebuje več različnih kosov orodja in dodatne opreme, kot tudi kovček oziroma torbo za njihovo hrambo in transport.


Kaj upoštevati pri izbiri?


Preden sprejmete končno odločitev, imejte v mislih, da se ročni vrtalniki med seboj razlikujejo v več lastnostih, kot so:

 • teža,
 • navor,
 • velikost,
 • moč motorja,
 • hitrost (število vrtljajev na minuto) in
 • zmogljivost vrtanja v posamezne materiale.


Poleg tega lahko izbirate med krtačnim in brezkrtačnim tipom motorja. Krtačni motorji so sicer cenejši, vendar manj robustni in energetsko učinkoviti. Primerni so zlasti za občasno uporabo. Za brezkrtačne motorje pa je značilno ravno nasprotno, zato se zanje odločajo profesionalni uporabniki.


Ne pozabite na udobje …


Naj dodamo, da je pogosto spregledana lastnost vrtalnikov in vijačnikov to, kako udobni so. Zlasti če načrtujete obsežnejši projekt, mora biti vaše orodje dovolj lahko, kompaktno, dobro uravnovešeno in se lepo prilegati dlani, da bo njegova uporaba čim lažja tudi pri dolgotrajnejšem ali ponavljajočem delu.


Vrtalniki Makita, pa tudi vrtalniki Hitachi, so denimo opremljeni z ergonomsko oblikovanim gumiranim ročajem, ki zagotavlja odličen oprijem. Akumulatorski vrtalniki Metabo se poleg tega lahko pohvalijo še z drugimi priročnimi funkcijami, kot sta prikazovalnik polnosti baterije in vgrajena delovna svetilka. Nekateri modeli ponujajo celo dodaten ročaj za lažje upravljanje.


… in na nasvet strokovnjaka


Obenem je izbira orodja odvisna od vaših potreb in predhodnih izkušenj. Če se z vrtanjem in vijačenjem šele spoznavate in niste prepričani, kateri model ali dodatno opremo izbrati, vsekakor predlagamo posvet z našim strokovnim osebjem. S pravim orodjem prenova doma namreč ne bo več nehvaležno opravilo, kot se zdi na prvi pogled, temveč pravi užitek, vi pa se boste počutili kot pravi mojster! 
 

Prikaži več