Sesalniki in puhalniki

18 izdelkov

  1. Makita VC2512L sesalnik

    242,79 €
    Na zalogi
  2. Sesalec za pepel, 18l

    78,56 €
    Na zalogi
  3. Kärcher komplet za čiščenje notranjosti vozila

    48,99 €
    Na zalogi
  4. Kärcher šoba za sesanje avtomobila

    14,99 €
    Na zalogi
  5. Kärcher industrijski mokro suhi sesalnik NT 22/1 AP

    223,26 €
    Na zalogi
  6. Kärcher turbo šoba NW35 za oblazinjeno pohištvo

    59,99 €
    Na zalogi

18 izdelkov

Odpihnite naporno delo s puhalnikom listja

Če vam ideja, da bi konec tedna preživeli z grabljami v rokah in grabili listje ali pometali pokošeno travo ni po godu, razmislite o nakupu puhalnika, oziroma sesalnika listja. Z njim boste tega (in celo ostale odpadke) z dvorišča odstranili hitro in enostavno.

Sesalnik listja ali puhalnik listja -  v čem je razlika?

  • Puhalnik listja - listja in manjše umazanije ne posesa. Z njim lahko listje zberete na kup, ali pa ga preprosto odpihnete stran. Puhalniki so cenovno ugodnejša rešitev.
  • Sesalnik listja -  listje in umazanijo posesa in zbere v zbiralni vreči.

Na voljo so tudi kombinirane naprave, ki imajo funkcijo pihanja in sesanja.

Vrste puhalnikov/sesalnikov listja

Ročni puhalniki/sesalniki listja
Ročni puhalniki listja so najbolj priljubljena izbira med kupci, saj so odlični za opravila manjšega obsega.

Hrbtni puhalniki/sesalniki listja
Pri hrbtnem puhalniku listja držite cev puhala v roki, medtem ko se motor nahaja na vašem hrbtu v obliki nahrbtnika. Ti modeli so pogosto zmogljivejši od ročnih puhalnikov, zaradi hrbtne izvedbe pa so celo udobnejši za dolgotrajnejšo uporabo.

Puhalnik listja na kolesih
Pohodni puhalniki spominjajo na snežne freze. So najmočnejši, obenem pa za uporabo tudi fizično najmanj zahtevni, zato so odlična izbira za velika dvorišča.

Bencinski, električni ali akumulatorski puhalnik/sesalnik listja?

Bencinski puhalniki/sesalniki listja
Bencinski puhalniki so najmočnejše orodje za ravnanje z listjem. Vendar so obenem tudi najglasnejši in zahtevajo največ vzdrževanja.

Električni puhalniki/sesalniki listja
Električni puhalnik se s pomočjo električnega podaljša priključi v standardno električno vtičnico. Zahtevajo manj vzdrževanja kot puhalniki listja na bencin, vendar je njihov domet omejen z dolžino kabla. Zato so najprimernejši za majhna dvorišča. Ker nimajo bencinskega motorja ali baterijskega sklopa, so tudi izjemno lahki. Primerni so predvsem za tiste, ki iščejo za rokovanje enostavno napravo, obenem pa se izkažejo na primer kot odlična izbira za čiščenje žlebov.

Akumulatorski puhalniki/sesalniki listja
Akumulatorski puhalniki vas odrešijo kabla in nudijo popolno svobodo pri delu. Novejši modeli se po moči lahko celo kosajo z osnovnejšimi modeli na bencin. Pred nakupom se zato pozanimajte o kapaciteti baterije in času delovanja, da bo izbrani model prilagojen velikosti vašega dvorišča.

Zmogljivosti

Kako zmogljiv je posamezen sesalnik/puhalnik, poda podatek o pretoku zraka. Ta je naveden v kot pretok litrov zraka na sekundo ali m3 na uro. Običajno se vrednosti gibljejo okoli 800 m3 /uro, kar je primerno za vzdrževanje srednje velikih parcel.

Kapaciteta sesalne vrečke

Kapaciteta sesalne vrečke se giblje med 20 in 70 litri.

  • Za manjše parcele izberite sesalnike z vrečkami kapacitete med 20- in 30 litri (do 300 m2).
  • Za nekoliko večje parcele (300 – 600 m2) izberite sesalnik z vrečko kapacitete med 40- in 50 litri.
  • Za največje parcele (nad 600 m2) pa predlagamo izbiro sesalnikov z vrečkami kapacitete nad 50 litrov .

Pomembna je tudi zasnova šobe

Bodite pozorni tudi na obliko šobe. Širše šobe za pihanje listov so odlične pri premikanju listov, medtem ko ovalne šobe bolje premikajo večjo umazanijo in odpadke. Veliko puhalnikov/sesalnikov listja omogoča zamenjavo šobe ali uporabo adapterja za spreminjanje oblike zračnega toka.

Naj se vam prilega

Izberite puhalnik/sesalnik listja, ki bo v vaši roki uravnotežen, prilagodljiv in boste z njim zlahka manevrirali. Funkciji, kot sta nadzor hitrosti in izklop, morata biti lahko dosegljivi, da lahko z napravo upravljate z eno roko. In ko boste končali s pospravljanjem “grobe” umazanije, lahko uporabite tudi visokotlačni čistilec, s pomočjo katerega bo vaše dvorišče zasijalo. Oglejte si tudi preostala vrtna orodja in stroje.

Nazadnje upoštevajte tudi raven hrupa puhalnika. Pri uporabi zato ne pozabite na uporabo zaščitne opreme  za sluh, pa tudi za oči.

Prikaži več