Wc školjke in pisoarji

20 izdelkov

 1. Roca mini pisoar

  79,64 €
  Na zalogi
 2. Talna WC školjka Dolomite Gemma 2 Simplon, J522201

  99,08 €
  Na zalogi
 3. Roca pisoar Nexo s pokrovom

  249,81 €
  Na zalogi
 4. Roca WC školjka Victoria

  75,62 €
  Na zalogi
 5. Roca WC školjka Laura

  118,67 €
  Na zalogi
 6. Roca WC školjka Adele Simplon

  54,41 €
  Na zalogi
 7. Roca talna WC školjka Adele Baltik

  54,41 €
  Na zalogi
 8. Rak viseči WC Resort RST23AWHA rimless

  170,60 €
  Na zalogi
 9. Rak viseči WC Metropolitan MP13AWHA rimless

  127,10 €
  Na zalogi
 10. Rak viseči WC Morning, brez robu

  114,97 €
  Na zalogi
 11. Rak talna WC školjka Morning MORWC1745AWHA, brez robu

  Znižana cena Akcijska cena 99,80 € Redna cena 111,26 € Prihranite 11.46 €
  Najnižja cena zadnjih 30 dni: 111,26 €
  Na zalogi

20 izdelkov

WC školjka je obvezen element v vsaki kopalnici, v sodobne kopalnice pa se vse pogosteje nameščajo tudi pisoarji.

O tem katera WC školjka ali pisoar je primeren za vašo kopalnico v največji meri narekuje stil kopalnice. Vendarle pa morate pri izbiri upoštevati tudi tehnične danosti prostora, kot je na primer odmik odtočne cevi od stene,ali je le-ta napeljana v tla ali v steno ter morebitno možnost vgradnje podometnega kotlička.

POSTAVITEV WC ŠKOLJKE

V splošnem ločimo talne oziroma stoječe in viseče WC školjke. Prve so tiste, ki stojijo na tleh, druge pa tiste, ki se pritrdijo na steno. Kateri tip straniščne školjke boste lahko postavili v vašo kopalnico v največji meri določa napeljava odtočne cevi: če se odtočna cev nahaja v steni, lahko namestite visečo WC školjko, če pa se cev steka v tla, je bolj primerna izbira talna WC školjka. Če gradite na novo in je vaša kopalnica še nepopisan list, pa se lahko sami odločite, kako boste načrtovali napeljavo in posledično katero WC školjko boste izbrali – visečo ali stoječo. 

Ključna prednost viseče WC školjke je čiščenje, saj greste s sesalcem ali metlo enostavno pod školjko, medtem ko so kotički okoli stoječe WC školjke težje dostopni, zato se tam lahko hitreje nabira umazanija.

WC DESKE

Vsako WC školjko spremljajo tudi WC deske. Lahko bi rekli, da brez WC deske ni WC školjke. Danes je postalo že skoraj samoumevno, da ima deska t.i. 'soft close' sistem oziroma sistem počasnega zapiranja. Ta omogoča počasno spuščanje pokrova in onemogoča morebiten ropot pri zapiranju. Obenem pa morate biti pozorni, da take WC deske ne zapirate na silo, saj bi s tem pokvarili mehanizem. Moderne WC deske so tanke in večinoma v barvi straniščne školjke, torej bele. Še vedno pa lahko posežete tudi po bolj klasičnih WC deskah. Te so lahko plastične, lesene, bele, barvite ali z različnimi vzorci. 

WC ŠKOLJKA IN SPLAKOVALNI KOTLIČEK

WC školjka nikakor ne more opravljati svoje funkcije brez splakovalnika oziroma kotlička. Pri visečih WC školjkah se kupci največkrat odločijo za podometni kotliček. Ta je skrit v steno, vse kar vidimo je tipka za splakovanje. Stoječe WC školjke pa velikokrat spremljajo klasični nadometni kotlički. Lahko so plastični ali pa keramični, kot školjka. Bolj estetsko dovršena varianta nadometnega kotlička s straniščno školjko je t.i. monoblok. Ko govorimo o monobloku gre za enotno straniščno školjko s kotličkom. Obstaja cela paleta stilov tovrstnih monoblokov, od klasičnih do povsem moderno minimalističnih oblikovanj.

WC ŠKOLJKA Z ROBOM ALI BREZ

Vsakomur, ki je kdaj skrbel za čistočo v kopalnici, je verjetno največ sivih las povzročal rob WC školjke. Umazanija, ki se nabira za robom je skrita in trdovratna. Ker se zaradi vode tam nabira tudi vodni kamen, so pogoji za nabiranje umazanije še toliko boljši, odstranjevanje te umazanije pa je nočna mora. Zato so proizvajalci straniščnih školjk na trg postavili krasno rešitev - brezrobne WC školjke

POVIŠANE ALI MEDICINSKE WC ŠKOLJKE

Starejši si velikokrat zaželijo višje postavljene straniščne školjke. Visečo školjko – če nam to omogoča napeljava v steni – lahko postavimo na poljubno višino, stoječe školjke pa so na voljo v različnih višinah. Klasična je visoka 40 cm, povišane višine WC školjk pa se gibljejo od 45-60 cm. Take WC školjke imenujemo tudi medicinske. So idealna izbira za vse, ki težje sedajo in vstajajo, ne glede na starost.

PISOAR

Če ste se odločili, da v vašo kopalnico namestite tudi pisoar, je priporočljivo, da je ta skladen z WC školjko. Še bolj idealno pa je, če je v kopalnici vsa sanitarna keramika stilsko usklajena, torej tudi umivalnik in bide. Večina serij sanitarne keramike to omogoča.
Pisoarji se med seboj razlikujejo predvsem po obliki. Le-ta iz vidika uporabnosti ni ključna, zato svetujemo, da izberete pisoar takšne oblike, ki vam je všeč in se bo lepo vključil v stil vaše kopalnice.

Pri izbiri bodite pozorni tudi na možnost pokrova in senzorskega splakovanja. Za pisoar s pokrovom se največkrat odločamo iz estetskih razlogov, saj deluje bolj elegantno in je v kopalnici manj opazen. Medtem ko nam funkcija senzorskega splakovanja predvsem nudi več udobja pri uporabi.

Prikaži več