Wc školjke in pisoarji

17 izdelkov

17 izdelkov

WC školjka je obvezen element v vsaki kopalnici, v sodobne kopalnice pa se vse pogosteje nameščajo tudi pisoarji.

O tem katera WC školjka ali pisoar je primeren za vašo kopalnico v največji meri narekuje stil kopalnice, vendarle pa morate pri izbiri upoštevati tudi tehnične danosti prostora, kot je na primer odmik odtočne cevi od stene in ali je le-ta napeljana v tla ali v steno ter morebitno možnost podometnega kotlička.

V splošnem ločimo talne in viseče WC školjke. Prve so tiste, ki stojijo na tleh, druge pa tiste, ki se pritrdijo na steno. Kateri tip WC školjke boste lahko postavili v vašo kopalnico zato predvsem določa napeljava odtočne cevi: če se odtočna cev nahaja v steni, lahko namestite visečo WC školjko, če pa se cev steka v tla, je bolj primerna izbira talna WC školjka.

Tako pri talni, kot pri viseči WC školjki pa je možna vgradnja podometnega splakovalnika, ki se večinoma vgrajuje v vseh sodobnih kopalnicah.

Če ste se odločili, da v vašo kopalnico namestite tudi pisoar, je priporočljivo, da je ta skladen z WC školjko, še bolj idealno pa je, če je v kopalnici vsa sanitarna keramika stilsko usklajena, torej tudi umivalnik in bide.

Prikaži več