Armature za tuš in kad

Izdelki 1-32 od 47

Stran
  1. Armatura za kad KFA Logon, črna

    84,11 €
    Na zalogi
  2. Armatura za kad KFA Angelit

    87,93 €
    Na zalogi
  3. Armatura za kad KFA Angelit, bela-krom

    99,79 €
    Na zalogi
  4. Tuš sistem s termostatsko armaturo KFA Logon, črna

    400,11 €
    Na zalogi
  5. Tuš ročka KFA Moza, z držalom in cevjo 150cm

    31,40 €
    Na zalogi
  6. Unitas armatura Elite 42800485 za tuš

    124,49 €
    Na zalogi
  7. Hansgrohe armatura za tuš kad Focus (31960000)

    108,36 €
    Na zalogi
  8. Hansgrohe armatura za kopalno kad Focus (31940000)

    129,22 €
    Na zalogi
  9. Armatura 00326 Project za kad

    100,35 €
    Na zalogi
  10. Armatura 00427 Project za prho

    75,97 €
    Na zalogi
  11. Unitas armatura Infinity 0041 za tuš kad

    86,02 €
    Na zalogi
  12. Armatura za kad Beryl

    47,74 €
    Na zalogi
  13. Armatura za tuš German

    69,05 €
    Na zalogi
  14. Armatura KFA za kad Neda, črna

    112,52 €
    Na zalogi
  15. Armatura KFA za tuš Neda, črna

    89,74 €
    Na zalogi
  16. Armatura KFA za bide Jaspis

    52,90 €
    Na zalogi
  17. Armatura KFA za kad Jaspis

    73,76 €
    Na zalogi
  18. Armatura KFA za kad Mohit

    78,73 €
    Na zalogi
  19. Armatura KFA za kad Selen

    82,17 €
    Na zalogi
  20. Armatura KFA za tuš Jaspis

    55,33 €
    Na zalogi
  21. Armatura KFA za tuš Mohit

    65,40 €
    Na zalogi
  22. Armatura KFA za tuš Selen

    63,29 €
    Na zalogi
  23. Hansgrohe armatura za kad Logis (71400000)

    112,74 €
    Na zalogi
  24. Hansgrohe armatura za tuš Logis (71600000)

    90,23 €
    Na zalogi
  25. Termostatska armatura za kad KFA Moza, krom

    187,42 €
    Na zalogi
  26. Termostatska armatura za kad Moza 5734-010-81, črna

    228,98 €
    Na zalogi
  27. Termostatska armatura za tuš Moza 5736-010-81, črna

    172,48 €
    Na zalogi
  28. Tuš sistem Moza s termostatsko armaturo, krom

    269,33 €
    Na zalogi
  29. Tuš sistem Moza s termostatsko armaturo, črn

    343,14 €
    Na zalogi

Izdelki 1-32 od 47

Stran

Ko snujemo novo kopalnico ali jo želimo prenoviti, se najprej poraja vprašanje, ali bomo imeli tuš kabino ali kad. Jeziček na tehtnici običajno prevesi število družinskih članov in njihova starost. Naslednji korak je izbira armatur. V naši ponudbi boste našli kromirane, bele in črne armature priznanih proizvajalcev kot so Hans Grohe, KFA Armature in Unitas. Izbirali boste lahko tako med trendovskimi oblikami kot tudi med klasičnimi in predvsem funkcionalnimi armaturami.

Izbira nadometne ali podometne armature

Glede na stil kopalnice lahko izbiramo med nadometnimi ali podometnimi armaturami. Prve veljajo za klasične že vrsto let. So cenejše in jih tudi lažje montiramo. Pri čiščenju nadometnih armatur moramo biti bolj natančni, ker je več vidnih delov in robov. Podometne armature so lepšega videza, vendar dražje. Poraja se tudi vprašanje, kako postopati ob okvari armature? Zavedati se moramo, da je dostop do podometne armature težji in dražji. Popravilo običajno zaupamo mojstrom.

Pri načrtovanju kopalnice smo v preteklosti z izbiro armatur lahko počakali do skorajšnjega konca gradnje ali prenove. Če pa bodo v naši kopalnici podometne armature, moramo le te v načrt vključiti že na samem začetku, ker moramo predvideti inštalacije. Sčasoma se armature lahko naveličamo in takrat je zamenjava s popolnoma drugo armaturo za tuš ali kad težava, ker se podometne inštalacije ne ujemajo z zunanjo enoto.

Nadomestno armaturo je bistveno lažje zamenjati s katerokoli drugo, in če smo vešči ročnih del, to lahko storimo kar sami.

Termostatska armatura za tuš ali kad

Med sodobnejše armature za tuš ali kad spadajo termostatske armature. Te omogočajo pravi užitek prhanja ali kopanja. Z njimi ne boste podvrženi temeperaturnim ali tlačnim spremembam. Ves čas prhanja se temperatura vode ne spreminja in ni vam treba čakati dolgo, da dosežete želeno temperaturo. S tem tudi skrajšate čas prhanja ali kopanja in privarčujete pri porabi vode.

Izbrati enoročen ali dvoročen model?

Če so vam všeč armature sodobnega časa, potem ni dileme, saj boste izbrali enoročne armature. Retro pridih vaši kopalnici bodo vsekakor dale dvoročne armature, ki so lahko kromirane, medeninaste ali prevlečene z obstojnimi emajli v beli ali črni barvi. Slabost dvoročnih armatur je, da težje uravnavamo želeno temperaturo vode, posledično pa je poraba vode večja. Važno je, da se armatura sklada z opremo in keramičnimi ploščicami v vaši kopalnici. Zagotovo bo izbiro pretehtala praktičnost, saj boste armaturo uporabljali vsak dan, na koncu pa vam mora biti seveda všeč.

Vrste armatur za tuš

  • Klasična tuš armatura: vključuje ročico za nadzor temperature in ločeno ročico za nadzor pretoka vode. Lahko ima fiksno tuš glavo ali pa omogoča priključitev ročnega tuša.
  • Termostatska tuš armatura: ima vgrajen termostat, ki omogoča natančno nadzorovanje temperature vode. Uporabnik lahko enostavno nastavi želeno temperaturo in termostat bo ohranil konstantno temperaturo med tuširanjem.
  • Tuš stolpec: je kompleten sistem, ki vključuje tuš glavo, ročni tuš, regulator pretoka, in pogosto tudi vgrajene masažne šobe. Ta vrsta armature je enostavna za namestitev, saj ne zahteva vrtanja dodatnih lukenj v steni.
  • Digitalna tuš armatura: uporablja digitalno tehnologijo za nadzor temperature, pretoka vode in druge funkcije. Uporabnik lahko nastavi želeno temperaturo in druge parametre prek zaslona na armaturi ali daljinskega upravljalnika.
  • Tuš seti: vključujejo več komponent, kot so tuš glava, ročni tuš, držalo za ročni tuš, cevi in armaturo. Uporabnik lahko sestavi svoj tuš sistem po svojih željah.
  • Tuš brez ročice: Nekatere tuš armature uporabljajo senzorsko tehnologijo za nadzor temperature in pretoka vode, kar omogoča rokovanje brez fizičnega obračanja ročic.

Razlika med armaturo za tuš in armaturo za kad

 

Armatura za tuš in armatura za kad sta dve različni vrsti pip, namenjeni za različne vrste kopalnic in načine uporabe. Glavne razlike med njima vključujejo:

  • Tuš glava ali izliv: Armaturo za tuš običajno spremlja tuš glava, ki omogoča usmerjanje vode proti telesu med tuširanjem. Armaturo za kad pa običajno spremlja izliv, ki omogoča polnjenje kadi z vodo.
  • Način montaže: Armatura za tuš je običajno montirana na steni nad tušem, medtem ko je armatura za kad običajno pritrjena na robu kadi. To pomeni, da je armatura za tuš običajno višje montirana, medtem ko je armatura za kad nižje postavljena.
  • Druge funkcije: Nekatere armature za tuš lahko vključujejo dodatne funkcije, kot so masažne šobe ali termostatski nadzor temperature. Armaturo za kad pa običajno nima teh dodatnih funkcij.

Kakšni so modni trendi pri armaturah za tuš?

Modni trendi pri armaturah za kopalnico se lahko spreminjajo skozi čas, odvisno od estetskih preferenc in oblikovalskih trendov. Tukaj je nekaj primerov modnih trendov pri armaturah za kopalnico, ki so priljubljeni v zadnjem času:

  • Minimalistični dizajn: Minimalizem je v kopalnicah vse bolj priljubljen. Armature z gladkimi, preprostimi linijami in enostavno obliko ustvarjajo čist in sodoben videz.
  • Črno mat: Črne mat armature so postale izjemno modne. Mat videz ponuja kontrast do tradicionalnih sijajnih kromiranih armatur in prinaša pridih elegance in razkošja v kopalnico.
  • Zlata in bakrena: Armature v zlatih in bakrenih odtenkih so najnovejši modni trend. Ti topli kovinski toni dodajo kopalnici prefinjenost in toplino.
  • Naravni materiali: Uporaba naravnih materialov ( les, marmor ali kamen) je postala zelo priljubljena za oblikovanje delov armatur. To vključuje ročaje iz lesa ali naravne kamnite površine.
  • Izjemne oblike: Armature z nekonvencionalnimi oblikami ali izrezljanimi detajli lahko pritegnejo pozornost in postanejo osrednji element kopalnice.
  • Pametne armature: Pametne armature z digitalnimi zasloni in možnostjo nadzora prek aplikacij na pametnih napravah postajajo vse bolj priljubljene. Omogočajo enostavno prilagajanje temperature in pretoka vode ter lahko vključujejo dodatne funkcije, kot so prilagodljivi načini tuširanja.
  • Ekološka ozaveščenost: V zadnjem času se povečuje povpraševanje po armaturah, ki so bolj ekološko prijazne, z boljšo učinkovitostjo porabe vode in zmanjšano porabo energije.
  • Kombinacija materialov: Kombiniranje različnih materialov, na primer kovine s steklom ali plastiko, lahko ustvari zanimiv in sodoben videz armature.

Vendar pa je pomembno opozoriti, da se modni trendi spreminjajo, in kar je danes moderno, morda ne bo več jutri. Pri izbiri armature za tuš in celotno kopalnico je pomembno, da sledite svojim lastnim estetskim preferencam in se odločite za armaturo, ki se najbolj ujema s celotno kopalniško estetiko ter ustreza vašim potrebam in funkcionalnosti.

Kaj še potrebujem?

Ni samoumevno, da boste pri nakupu armature dobili cev, pršno glavo, tuš ročko, nastavek za ročko ipd. Vse to spada med dodatke in izbira le teh je tudi zelo pomembna. Če izberemo cev iz obstojnejših materialov, ne bomo imeli težav, da bi nam ta počila, in da bo voda škropila skozi pore. V zadnjem času so zelo modne pršne glave, ki so različnih oblik: kvadratne ali okrogle. Tiste kakovostnejše se ponašajo z velikim številom šob. Tako se voda enakomerneje razporedi po površini in prhanje postane užitek za vaše telo. Z dodatki oplemenitimo armaturo, ki se na koncu odlično poda v našo kopalnico.

Ne pozabite na tehnične lastnosti

Priporočamo, da ste pri izbiri pazljivi na:

  • vrsto kartuše,
  • nepovratni ventil,
  • razdaljo med priključkoma in
  • pretok vode.

Napotki za čiščenje:

Armature v kopalnici in kuhinji je treba redno čistiti, da ohranite njihov sijaj in higieno. Obstaja več načinov, kako lahko čistite armature:

  • Mehka krpa in topla voda: Za redno čiščenje armatur uporabite mehko krpo ali gobico ter toplo vodo. Obrišite armaturo, da odstranite umazanijo in ostanke mila, nato pa dobro obrišite s suho krpo, da preprečite nastanek madežev.
  • Naravna čistila: uporabite kis, soda bikarbono ali limono, jo zmešajte z vodo ter jo nanesite na umazane ali zapečene madeže na armaturi. Pustite delovati nekaj minut, nato pa obrišite s krpo in sperite z vodo.
  • Čistila: Na trgu so na voljo številna čistila, posebej oblikovana za čiščenje armatur. Preberite navodila na embalaži in sledite navodilom proizvajalca.

Ne glede na to, katero metodo uporabite, vedno pazite, da uporabite neabrazivna sredstva in da armaturo po čiščenju dobro sperete z vodo, da odstranite vse ostanke čistilnih sredstev. Prav tako je pomembno, da se izogibate uporabi abrazivnih blazinic ali čistilcev, ki bi lahko opraskali površino armature.

Upoštevajte nasvete strokovnjakov

Če se z nakupom armatur za tuš ali kad srečujete prvič, se prepustite svetovalcem v naših trgovinah. Njihove dolgoletne izkušnje bodo pripomogle k vaši pravilni odločitvi. Armatura naj bo modni dodatek v kopalnici, predvsem pa naj bo funkcionalna. 

Prikaži več