Armature za tuš in kad

Izdelki 1-32 od 52

Stran
 1. KFA armatura za kad Tanzanit

  52,25 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 2. Armatura za kad Sodalit

  37,93 €
 3. Armatura za tuš Beryl

  26,51 €
 4. Armatura za tuš Sodalit

  30,14 €
 5. Armatura KFA za kad Neda, črna

  112,52 €
 6. Unitas armatura Elite 42800485 za tuš

  120,77 €
 7. Armatura 00326 Project za kad

  97,34 €
 8. Armatura 00427 Project za prho

  73,70 €
 9. Armatura za kad Beryl

  96,83 €
 10. Armatura za kad German

  90,00 €
 11. Armatura za tuš German

  69,05 €
 12. Armatura KFA za tuš Neda, črna

  89,74 €
 13. Armatura KFA za bide Jaspis

  52,90 €
 14. Armatura KFA za kad Jaspis

  73,76 €
 15. Armatura KFA za kad Mohit

  78,73 €
 16. Armatura KFA za kad Selen

  82,17 €
 17. Armatura KFA za tuš Jaspis

  55,33 €
 18. Armatura KFA za tuš Mohit

  65,40 €
 19. Armatura KFA za tuš Selen

  63,29 €

Izdelki 1-32 od 52

Stran

Ko snujemo novo kopalnico ali jo želimo prenoviti, se najprej poraja vprašanje, ali bomo imeli tuš kabino ali kad. Jeziček na tehtnici običajno prevesi število družinskih članov in njihova starost. Naslednji korak je izbira armatur. V naši ponudbi boste našli kromirane, bele in črne armature priznanih proizvajalcev kot so Hans Grohe, KFA Armature in Unitas. Izbirali boste lahko tako med trendovskimi oblikami kot tudi med klasičnimi in predvsem funkcionalnimi armaturami.

Izbira nadometne ali podometne armature

Glede na stil kopalnice lahko izbiramo med nadometnimi ali podometnimi armaturami. Prve veljajo za klasične že vrsto let. So cenejše in jih tudi lažje montiramo. Pri čiščenju nadometnih armatur moramo biti bolj natančni, ker je več vidnih delov in robov. Podometne armature so lepšega videza, vendar dražje. Poraja se tudi vprašanje, kako postopati ob okvari armature? Zavedati se moramo, da je dostop do podometne armature težji in dražji. Popravilo običajno zaupamo mojstrom.

Pri načrtovanju kopalnice smo v preteklosti z izbiro armatur lahko počakali do skorajšnjega konca gradnje ali prenove. Če pa bodo v naši kopalnici podometne armature, moramo le te v načrt vključiti že na samem začetku, ker moramo predvideti inštalacije. Sčasoma se armature lahko naveličamo in takrat je zamenjava s popolnoma drugo armaturo za tuš ali kad težava, ker se podometne inštalacije ne ujemajo z zunanjo enoto.

Nadomestno armaturo je bistveno lažje zamenjati s katerokoli drugo, in če smo vešči ročnih del, to lahko storimo kar sami.

Termostatska armatura za tuš ali kad

Med sodobnejše armature za tuš ali kad spadajo termostatske armature. Te omogočajo pravi užitek prhanja ali kopanja. Z njimi ne boste podvrženi temeperaturnim ali tlačnim spremembam. Ves čas prhanja se temperatura vode ne spreminja in ni vam treba čakati dolgo, da dosežete želeno temperaturo. S tem tudi skrajšate čas prhanja ali kopanja in privarčujete pri porabi vode.

Izbrati enoročen ali dvoročen model?

Če so vam všeč armature sodobnega časa, potem ni dileme, saj boste izbrali enoročne armature. Retro pridih vaši kopalnici bodo vsekakor dale dvoročne armature, ki so lahko kromirane, medeninaste ali prevlečene z obstojnimi emajli v beli ali črni barvi. Slabost dvoročnih armatur je, da težje uravnavamo želeno temperaturo vode, posledično pa je poraba vode večja. Važno je, da se armatura sklada z opremo in keramičnimi ploščicami v vaši kopalnici. Zagotovo bo izbiro pretehtala praktičnost, saj boste armaturo uporabljali vsak dan, na koncu pa vam mora biti seveda všeč.

Kaj še potrebujem?

Ni samoumevno, da boste pri nakupu armature dobili cev, pršno glavo, tuš ročko, nastavek za ročko ipd. Vse to spada med dodatke in izbira le teh je tudi zelo pomembna. Če izberemo cev iz obstojnejših materialov, ne bomo imeli težav, da bi nam ta počila, in da bo voda škropila skozi pore. V zadnjem času so zelo modne pršne glave, ki so različnih oblik: kvadratne ali okrogle. Tiste kakovostnejše se ponašajo z velikim številom šob. Tako se voda enakomerneje razporedi po površini in prhanje postane užitek za vaše telo. Z dodatki oplemenitimo armaturo, ki se na koncu odlično poda v našo kopalnico.

Ne pozabite na tehnične lastnosti

Priporočamo, da ste pri izbiri pazljivi na:

 • vrsto kartuše,
 • nepovratni ventil,
 • razdaljo med priključkoma in
 • pretok vode.

Upoštevajte nasvete strokovnjakov

Če se z nakupom armatur za tuš ali kad srečujete prvič, se prepustite svetovalcem v naših trgovinah. Njihove dolgoletne izkušnje bodo pripomogle k vaši pravilni odločitvi. Armatura naj bo modni dodatek v kopalnici, predvsem pa naj bo funkcionalna. 

Prikaži več