Tuš kabine

22 izdelkov

  1. Kolpa San tuš vrata Atlas Brill TV 100/K leva

    294,26 €
    Na zalogi
  2. Sanotechnik fiksna stena Sanoflex MP200

    189,29 €
    Na zalogi

22 izdelkov

Tuš kabina je zaprt prostor, običajno v kopalnici, namenjen prhanju. Navadno je opremljena s stenami, vrati ali zaveso, da se prepreči razprševanje vode po okoliškem prostoru med prhanjem. Tuš kabine so izdelane iz različnih materialov – stekla, akrila, keramike, plastike ali kovine. So različnih oblik in velikosti, od majhnih enoosebnih tuš kabin do večjih, prostornejših variant za več ljudi.

Poleg ogrodja je tuš kabina sestavljena še iz tuš glave (šobe) za razprševanje vode, pipe ali mešalne enote za nadzor temperature in moči pršenja ter drenažne odprtine ali sistema za odvajanje odvečne vode. Tuš kabine lahko dodatno opremite še z ročaji, policami za shranjevanje mila in šampona ter razsvetljavo.

Tuš kabine so priljubljena izbira za kopalnice, saj omogočajo učinkovito in priročno prhanje, hkrati pa ohranjajo preostanek kopalnice suh.

Kakšne vrste kabin za tuširanje poznamo

Obstaja več različnih vrst tuš kabin, ki se razlikujejo glede na obliko, velikost, materiale in funkcionalnosti. Tukaj je nekaj najbolj pogostih vrst tuš kabin:

  1. Kotne: običajno so nameščene v kotu kopalnice in so idealne za manjše prostore. Imajo dvojna vrata, ki se odpirajo navzven ali drsijo ter imajo steklene stene na dveh straneh.
  2. Pravokotne: običajno imajo ena ali dvojna vrata, ki se odpirajo navzven ali drsijo. So bolj prostorne od kotnih tuš kabin in se pogosto uporabljajo v večjih kopalnicah.
  3. Walk-in tuš kabine: nimajo vrat, namesto tega imajo odprt vhod. To je priljubljena izbira za moderno zasnovo kopalnic in omogoča enostaven dostop. Walk-in tuši imajo pogosto steklene stene.
  4. Steklene: stene in vrata so izdelane iz stekla. Steklene tuš kabine so priljubljene zaradi elegantnega videza in enostavnosti čiščenja.
  5. Akrilne: Akrilne tuš kabine imajo stene in dno iz akrila, trpežnega materiala, ki je lahek in enostaven za oblikovanje. Njihova prednost je cenovna dostopnost in lažja namestitev.

Izbira prave tuš kabine je odvisna od vaših osebnih preferenc, razpoložljivega prostora in proračuna. Pred nakupom preučite različne možnosti in se posvetujte s strokovnjakom, da izberete tisto, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Katere so prednosti tuš kabin?

Tuš kabine imajo številne prednosti, zaradi katerih so priljubljena izbira za kopalnice. Glavne prednosti tuš kabin:

  1. Učinkovito prhanje: omogočajo učinkovito prhanje z omejenim razprševanjem vode po okoliškem prostoru. To ohranja preostanek kopalnice suh in čist.
  2. Prihranek prostora: Kotne tuš kabine in druge manjše različice so idealne za manjše kopalnice, saj optimalno izkoriščajo razpoložljiv prostor.
  3. Enostavno čiščenje: Večina tuš kabin ima steklene stene ali akrilne površine, ki so enostavne za čiščenje. To olajša vzdrževanje kopalnice.
  4. Prilagodljivost oblikovanja: Tuš kabine so na voljo v različnih stilih, materialih in oblikah, kar omogoča prilagajanje videza kopalnice vašim osebnim preferencam.
  5. Različne funkcionalnosti: Nekatere tuš kabine vključujejo dodatne funkcionalnosti, kot so hidromasažne šobe, parni generatorji, vgrajena glasba in osvetlitev, kar omogoča prilagajanje glede na vaše želje in potrebe.
  6. Hitra in enostavna namestitev: Običajno se lažje in hitreje namestijo kot kopalne kadi, kar lahko prihrani čas in stroške pri gradbenih delih.
  7. Ekonomična uporaba vode: krajši čas tuširanja, lahko pomaga pri zmanjšanju porabe vode v primerjavi s polnjenjem kopalne kadi.
  8. Boljša higiena: So bolj higienske, saj voda odteka neposredno v odtok, kar zmanjšuje možnost zadrževanja umazanije in bakterij.
  9. Dostopnost: lažji dostop, kar je pomembno za starejše osebe ali osebe s posebnimi potrebami, najbolj dostopne so tako imenovane walk-in kabine.

Seveda je izbira tuš kabine odvisna od vaših specifičnih potreb, prostora in proračuna, vendar imajo skupne prednosti, ki jih lahko izkoristite pri izboljšanju vaše kopalnice.

Enostavno čiščenje in vzdrževanje

Čiščenje je zelo pomembno, da ohranjate čistočo in higieno vaše kopalnice ter preprečujete nabiranje plesni in vodnega kamna. Postopek čiščenja je enostaven, svetujemo vam, da ste pozorni na nekaj malenkosti, da bo delo res hitro in učinkovito.

  • Pripravite se na čiščenje:
    • Za zaščito rok uporabite gumijaste rokavice.
    • Odstranite vse predmete in izdelke iz tuš kabine.
  • Zagotovite dobro prezračevanje: Poskrbite za dobro prezračevanje kopalnice, saj nekateri čistilni izdelki oddajajo pare ali vonjave.
  • Odstranite ostanke mila in umazanije:
    • S toplo vodo sperite stene in tla tuš kabine, da odstranite ostanke mila in umazanije.
    • Za odstranjevanje trdovratnih madežev ali vodnega kamna uporabite čistilo za tuš kabine, ki vsebuje kis ali kisovo esenco. Lahko tudi uporabite mešanico vode in kisa v razmerju 1:1.
  • Nanesite čistilo za tuš kabine:
    • Razpršite čistilo za tuš kabine enakomerno po stenah, vratih in tleh.
    • Pustite, da čistilo deluje nekaj minut upoštevajte navodila proizvajalca).
  • Drgnite s primernim orodjem:
    • Uporabite mehko ščetko ali gobo, da nežno zdrgnete stene in tla tuš kabine. Previdno, da ne poškodujete površine.
  • Sperite in obrišite:
    • Temeljito sperite stene, vrata in tla s toplo vodo, da odstranite preostanek čistila.
    • Obrišite steklene površine z mehko krpo ali brisačo, da preprečite nastanek madežev ali vodnih sledi.
  • Redna vzdrževalna čiščenja: Za preprečevanje nabiranja umazanije in plesni redno čistite tuš kabino. Po vsaki uporabi splaknite stene in tla s toplo vodo in jih obrišite, da preprečite nabiranje madežev in ostanke mila.
  • Preventivno ukrepanje: Uporabite obloge ali premaze, ki preprečujejo nabiranje vodnega kamna in madežev na steklenih površinah.
  • Očistite tuš ročko: Redno preverjajte in čistite tudi tuš glavo, saj se lahko zamaši zaradi mineralnih oblog.

Upoštevajte, da je priporočljivo uporabljati čistila, ki so posebej namenjena tuš kabinam, saj so običajno bolj učinkovita pri odstranjevanju mila, vodnega kamna in plesni. Pri čiščenju vedno sledite navodilom na embalaži čistilnega izdelka in upoštevajte varnostna navodila.

Če pri izbiri tuš kabine potrebujete pomoč vas vabimo, da obiščete naše trgovine ali se naročite na 3D izris kopalnice, kjer vam bodo naši prodajalci celostno svetovali glede opreme in izgleda vaše sanjske kopalnice.

Prikaži več