Kad ali tuš?

Poglej nasvet

Kopalniški dodatki za vsak dom

Pestra izbira

Kopalnice

Izdelki 1-32 od 723

Stran
 1. Armatura za kad KFA Logon, črna

  84,11 €
  Na zalogi
 2. Armatura za kad KFA Angelit

  87,93 €
  Na zalogi
 3. Armatura za kad KFA Angelit, bela-krom

  99,79 €
  Na zalogi
 4. Držalo Fix za prho

  6,69 €
  Na zalogi
 5. Umivalnik PVC, garnitura, 60cm

  34,82 €
  Na zalogi
 6. Tendance maser za glavo

  3,11 €
  Na zalogi
 7. Inox žičnata kotna polica Tatay 6606100

  41,48 €
  Na zalogi
 8. Inox univerzalni zidni nosilec Tatay 6311600

  13,51 €
  Na zalogi
 9. Armatura za tuš Beryl

  26,51 €
  Na zalogi
 10. Armatura KFA za tuš Neda, črna

  89,74 €
  Na zalogi
 11. Kovinska cev KFA, črna, 150cm

  11,08 €
  Na zalogi
 12. Unitas gornji del ventila za armaturo

  7,77 €
  Na zalogi
 13. Rak umivalnik Feeling feect 4200AWHA, okrogli, 42cm

  133,52 €
  Na zalogi
 14. Rak umivalnik Feeling FEECT5500AWHA ovalen 55cm

  133,52 €
  Na zalogi
 15. Termostatska armatura za tuš Moza 5736-010-81, črna

  172,48 €
  Na zalogi

Izdelki 1-32 od 723

Stran

Do moderne kopalnice v le nekaj preprostih korakih! 

Vas čaka prenova kopalnice ali opremljanje popolnoma novega kopalniškega prostora? Se sprašujete, kje sploh začeti in kaj izbrati? Brez skrbi, SAMova strokovna ekipa je za vas zbrala nasvete, s pomočjo katerih se boste lažje in hitreje preklikali skozi našo ponudbo, z izbiro pa zadeli žebljico na glavico! 

Prenova kopalnice po SAMovem receptu 

Talna in stenska keramika 

Vsaka adaptacija kopalnice se prične z izbiro talne in stenske keramike. Pri odločitvi za model ploščic pa je pomembno predvsem, kakšen stil kopalnice si želite. Pri izbiri zato upoštevajte: 

 • Velikost - imate raje nekoliko manjše ali tiste večjega formata? 
 • Obliko - klasiki prisegajo na kvadratne ali pravokotne, vse modernejši pa so znova šestkotni modeli. 
 • Barvo - nevtralnejši in svetlejši toni so previdna izbira, pristaše drznosti pa bodo prepričale žive barve. 

 

Če si želite toaletnega prostora s pristnim domačim pridihom, je odlična odločitev keramika v imitaciji lesa, za pridih elegance pa suvereno poskrbi imitacija marmorja. Šesterokotne keramične ploščice so pravšnje za vse ljubitelje retro stila ter so znova vse popularnejše.  

Pri izbiri stenske keramike se lahko odločite za kombinacijo več barv in monotonost razbijete z dekorativnim mozaikom ali naključnim prepletom vzorcev. Medtem ko enovita barvna shema poskrbi za umirjeno vzdušje, boste s kontrastom poskrbeli za prav poseben slog kopalnice. 

Tisti, ki svoje nove ali adaptirane kopalnice ne želite v celoti obleči v keramiko, lahko izberete tudi pralne barve. A bodite previdni - slednje se obnesejo zgolj v večjih kopalnicah z dobrim prezračevanjem. 

Sanitarna keramika - duša kopalnice

Po izbiri ploščic je na vrsti sanitarna keramika. Slog, ki ste ga določili z izbiro ploščic, je namreč v naslednji fazi treba nadgraditi z izbiro umivalnika, wc školjke, morebiti bideja, predvsem pa prostora za prhanje. Večna dilema pri adaptaciji kopalnice se namreč glasi: “Tuš kabina ali kopalna kad?” Poglejmo, kako postopati pri izbiri kadi ali tuš kabine … 

Odgovor ima v veliki meri opraviti s prostorskimi zmožnostmi vaše kopalnice. Če ste prostorsko omejeni, je izbira tuš kabine pravzaprav neizogibna. Tuš kabina je prav tako prva izbira vseh tistih, ki radi na hitro skočite pod osvežilno prho ali obožujete občutek toplega poletnega dežja. Tla kabine lahko prekrijete s ploščicami, lahko pa uporabite kad iz marmorja, akrila ali kerrocka. Tuš kabina je na eni strani lahko odprta, a če pri prhanju ne želite poškropiti celotnega prostora, so priporočljiva steklena vrata. 

Za vse, ki bi se v osrčju svoje nove kopalnice radi tudi razvajali, pa bo seveda ustreznejša izbira kopalne kadi. Tisti z več prostora lahko posežete po samostoječi, kotni ali celo masažni kadi, za manjše prostore pa priporočamo vgradni tip kadi. Za vse, ki ste pri obnovi kopalnice še vedno v dilemi, pa imamo na zalogi še eno odlično rešitev - kombinacijo kadi in tuš kabine. To dobite z izbiro kadi, ki je na eni strani zastekljena, tako da jo lahko uporabljate tudi kot tuš kabino. Nato vas čaka le še izbira elegantne kopalniške armature

Izbira straniščne školjke, umivalnika in morebiti bideja bo prav gotovo nekoliko lažja, a morate biti pri njej pozorni tudi na tehnične dejavnike kopalnice, kot so vrsta napeljave oz. odmik odtočne cevi, možnost podometnega kotlička itd. Od lokacije odtočne cevi je denimo odvisno, ali potrebujete visečo ali stoječo školjko. Pri umivalnikih boste bržkone izbirali med prostostoječimi na eni ter nad- oz. podpultnimi modeli na drugi. Prve namestite neposredno na steno kopalnice, druge pa v oz. na kopalniški pult. 

Nato je na vrsti kopalniško pohištvo 

Prenova kopalnice seveda kliče tudi po novem kopalniškem pohištvu, ki mora biti tako estetsko dovršeno kot tudi funkcionalno in kakovostno. Kopalnica je namreč vlažen prostor, zato izberite omarice, ki so odporne na vlago. Kopalniški sestavi navadno že vsebujejo tudi umivalnik, ki je večinoma iz keramike, a so vse pogostejši tudi modeli iz kerrocka ali drugih materialov. 

Preprosto do nove kopalnice - v salonu keramike SAM 

Če pri načrtovanju nove kopalnice potrebujete kak strokovni nasvet več ali ste na lovu za zanimivimi idejami, ste lepo vabljeni v enega od naših salonov keramike. Tam si lahko v živo ogledate veliko število razstavnih eksponatov in številne zanimive postavitve, ki utegnejo navdihniti tudi vašo končno razporeditev.

Vsem, ki imate pri načrtovanju oz. prenovi kopalnice težave - bodisi zaradi nepraktične napeljave ali drugih prostorskih omejitev bodisi ker niste prepričani v svojo idejo, bodo z največjim veseljem pomagali naši strokovni svetovalci. Zaupajte jim svoje želje in skupaj boste poiskali najustreznejše rešitve! 

Salon keramike in kopalniške opreme SAM najdete v poslovalnicah Jarše, Trbovlje, Nazarje in Latkova vas. 

3D izris kopalnice ali izmera na domu 

Strokovnjaki v naših salonih keramike vam poleg strokovnega posveta nudijo tudi 3d izris kopalnice. Pri tem upoštevajo vaše želje ter vam omogočijo, da še pred pričetkom del vidite, kako bo vaša nova ali prenovljena kopalnica na koncu izgledala. 

Vse, ki želite še korak dlje, lahko na domu obišče tudi naš arhitekt. Ta bo opravil natančno izmero prostora, na njeni podlagi pa predlagal optimalne rešitve glede razporeditve kopalnice in izbire sanitarnih elementov. V drugi fazi obiščete salon keramike, kjer vam naši strokovni svetovalci v skladu z arhitektovimi navodili pripravijo točen izris prostora.

Prikaži več