Osb in ostale plošče

14 izdelkov

14 izdelkov

OSB plošče so vsestransko uporaben konstrukcijski material

OSB plošče so vsestransko uporabne troslojne plošče izdelane iz večslojno lepljenih iveri. V zunanjih slojih so usmerjene vzporedno z dolžino in širino plošče, v srednjem sloju pa so usmerjene pravokotno na zunanji sloj ali naključno. Leseni delci v OSB plošči so zlepljeni z lepilom in dodatno obdelani z voskom, celoten postopek lepljenja pa poteka pod visokim pritiskom.

Uporaba OSB plošč

OSB plošče so vsestransko uporaben konstrukcijski material primeren tako za notranjo, kot tudi zunanjo uporabo, saj so OSB plošče 3 in 4 primerne za uporabo v vlažnih pogojih. Iz OSB plošč lahko izdelate strešno konstrukcijo, zunanje ali notranje stene, pod ali strop pri montažni gradnji, pri klasični gradnji pa se uporabljajo za opaževanje betonskih konstrukcij.

Poleg omenjene uporabe v gradbeništvu pa jih lahko uporabite tudi za ureditev sejemskih prostorov, reklamnih panojev, za police, embalažo ipd. 

Če ste malce bolj kreativni in drzni, ter si želite drugačnega pohištva pa lahko OSB plošče uporabite za izdelavo pohištva. Regali, mize, omare, ogrodja stolov, zaboji in še mnogo drugih možnosti, kjer se lahko izkaže vaša domišljija.

Ker so OSB plošče tudi pohodne jih lahko uporabite kot talno oblogo, vendar jih ne pozabite zaščititi. Če želite ohraniti naravni izgled, potem vam svetujemo lakiranje, voskanje ali oljenje. Lahko pa jih prebarvate s primernimi barvami in tako zakrijete njihov naravni videz.

OSB plošče s svojimi lastnostmi ustrezajo in zadostijo zelo strogim energetskim zahtevam, zato so pogosto uporabljene pri gradnji nizkoenergijskih objektov.

Prednosti OSB plošč

  • vsestranska uporaba,
  • enostavne za uporabo in obdelavo,
  • nizka teža glede na nosilnost,
  • okolju prijazne, saj so izdelane iz naravnih materialov,
  • dober toplotni izolator,
  • preprečujejo prehod vlage,
  • dimenzijska stabilnost,
  • odlične mehanske lastnosti,
  • velika požarna varnost,
  • dober oprijem pri uporabi lepil.

Delo z OSB ploščami

Za natančnost in pravo ravnino poskrbi profil plošč na pero in utor, ki ima pripravljen razmik 1 mm, za potrebe širjenja in krčenja materiala. Za vijačenje in vrtanje uporabimo klasične vijake in svedre za les, za žaganje pa klasično krožno žago.

Dimenzije OSB plošč

V naši ponudbi boste našli plošče različnih debelin in dimenzij. Izbirate lahko med ploščami debeline 12, 15, 18, 22 ali 25 mm in dimenzije 2500 x 1250 mm ali 2500 x 675 mm.

Debelejše kot so plošče večja je njihova nosilnost.

Lepljene plošče smreka/jelka

V naši ponudbi boste poleg OSB plošč našli tudi lepljene plošče iz smreke in jelke. Gre za masivno lepljene plošče iz smrekovega in jelkinega lesa, s dolžinsko in širinsko spojenimi lamelami. Masivne lepljene plošče so vsestransko uporabne – primerne za izdelavo stopnišč, regalov, polic, delovnih pultov ipd. Na voljo so plošče različnih dimenzij.

V naši spletni trgovini sam.si najdete tudi vse ostalo kar potrebujete za suhomontažo – mavčne plošče, profile in kasete, pribor in pripomočke za bandažiranje ter lepila, kite in mavec. Vse to vam lahko tudi pripeljemo na dom.
 

Prikaži več