Šifra
A16942

Knauf Insulation HOMESEAL LDS Solimur 310 tesnilna masa

Proizvod HOMESEAL LDS Solimur 310 je elastično tesnilno lepilno sredstvo za zrakotesno tesnenje parnih ovir in parnih zapor na robnih stikih folije z različnimi vrstami podlag. Lepilna masa je zelo pr...
8,95 €
/ KOS
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Za težje in večje artikle, ki jih dostavljamo z lastno dostavo, je predviden čas odpreme 3 – 5 delovnih dni.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

Proizvod HOMESEAL LDS Solimur 310 je elastično tesnilno lepilno sredstvo za zrakotesno tesnenje parnih ovir in parnih zapor na robnih stikih folije z različnimi vrstami podlag. Lepilna masa je zelo primerna za trajno tesnenje parnih ovir in zapor Homeseal LDS na zaključkih in stikih z različnimi gradbenimi elementi, npr. ometi, betonske podlage, lesene in kovinske podlage... Učinek lepljenja med različnimi materiali vedno preverimo.

Prednosti:

  • Visoka sposobnost lepljenja.
  • Daljši odprti čas obdelovanja lepilne mase.
  • Odlična sposobnost obdelovanja in kompatibilnost s sistemskimi folijami Homeseal LDS.
  • Visoka odpornost na staranje.

Uporaba:

Lepilna tesnilna masa Knauf Insulation Homeseal LDS Solimur se uporablja za zrakotesno tesnenje in elastično pritrditev parnih ovir in parnih zapor Homeseal LDS na grobe ali gladke podlage. Uporablja se lahko tudi za zrakotesno tesnjenje različnih prebojev in manjših lukenj v območju instalacijskih cevi. Največkrat se lepilna masa uporablja za zagotavljanje zrakotesnosti parne zapore ali parne zapore na stikih s kolenčnim zidom ali obodnimi vertikalnimi stenam i na notranji strani poševnih streh. Priporočljiva je vgradnja sistemskih komponent lepilnih trakov in folij Homeseal LDS skladno s tehničnimi navodili proizvajalca.

Primerne podlage za lepljenje:

polietilenske, poliamidne in aluminijaste folije, parne zapore LDS 100 in parne ovire LDS 5, gladke in grobe betonske podlage in cementno apneni ometi, lesene gradbene plošče s trdno homogeno površino (npr. OSB plošče, iverne plošče, cementno iverne plošče,..), gladki leseni elementi, križno vezane lesene plošče (XLAM, CLT,..), mavčno kartonske in mavčno vlaknene plošče, kovinske podlage brez korozije. Na lesno-vlaknene plošče in plošče iz mehkih lesnih vlaken ter grobo žagane gradbene elemente je potrebno pred lepljenjem nanesti osnovni premaz Homeseal LDS PRIMER!

 

Lepilna tesnilna masa Homeseal LDS Solimur je sestavni del zrakotesnega izolacijskega sistema proizvajalca Knauf Insulation s certifikatom kakovosti glede trajnosti in lastnosti staranja. Strokovno izvedeni zlepljeni spoji s certificiranimi sistemskimi komponentami so visoko odporni proti staranju ( > 50 let) in s tem izpolnjujejo zahteve ETAG 007 (Smernica za montažne hiše z leseno okvirno konstrukcijo). Proizvod mora biti zavarovan pred neposrednim vplivom sončnih žarkov, je obstojen in odporen na staranje.

Tehnične podrobnosti
Blagovna znamkaKnauf
Kategorijaostale tesnilne mase
Namen uporabetesnenje
Uporabanotranja, zunanja
Blagovna znamkaKnauf
Količina310 ML
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.