Šifra
A64619

Fragmat polimerbitumenska Izo pasta, 5kg

IZO PASTA je enokomponentna polimerbitumenska pasta na osnovivodne disperzije (ne vsebuje topil)  za vgradnjo po hladnem postopku. Nanaša se z gladilko. IZO PASTA je izdelek, namenjen za up...
31,51 €
/ KOS
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Za težje in večje artikle, ki jih dostavljamo z lastno dostavo, je predviden čas odpreme 3 – 5 delovnih dni.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

IZO PASTA je enokomponentna polimerbitumenska pasta na osnovivodne disperzije (ne vsebuje topil)  za vgradnjo po hladnem postopku. Nanaša se z gladilko.

IZO PASTA je izdelek, namenjen za uporabo kot samostojna hidroizolacija za zunanje zidove v področju cokla fasade in podzemnih objektov, ki niso izpostavljeni pritiskajoči vodi. Uporablja se tudi na mestih, kjer hidroizolacija z bitumenskimi trakovi ni mogoča zaradi raznih instalacij, kot so kopalnice, kletni prostori. Uporablja se lahko kot hladno lepilo za lepljenje toplotno izolacijskih plošč iz ekspandiranega ali ekstrudiranega polistirena na izvedeno bitumensko hidroizolacijo.

Pred nanosom izdelka na podlago je pomembno, da je površina očiščena nevezanih materialov, umazanije, zemlje, ostankov naftnih derivatov. Za dober oprijem izdelka površino premažemo z bitumenskim prednamazom, ki se mora posušiti pred vgradnjo bitumenske paste. Izdelek nanašamo z zobato zidarsko gladilko v debelini približno 3 mm. V primeru dveh slojev nanosa, prvi sloj armiramo s alkalno odporno stekleno mrežico s kvadratki 3 mm, ki jo vtisnemo v svež prvi nanos. Poraba izdelka je med 3 in 4 kg/m2 za vsak sloj nanosa. Po utrditvi prvega sloja, naneseno drugi sloj v podobni debelini z gladko zidarsko gladilko. Izvedeno hidroizolacijo takoj zaščitimo pred mehanskimi poškodbami s ploščami XPS. Objekt zasujemo z zasipnim materialov šele po popolni utrditvi bitumenske hidroizolacije.

Vgradnja se ne sme izvajati ob visoki relativni zračni vlagi (nad. 80%), pri temperaturah pod +5°C, oz. nevarnosti zmrzali ali padavin v času 24 ur od vgradnje izdelka. Utrjevanje izdelka je odvisno od vremenskih pogojev in je najboljše pri nizki relativni zračni vlagi (30% do 50%) in temperaturah med +15°C in +30°C.

Prednosti:

- okolju prijazna - ne vsebuje organskih topil,
- enostavna in hitra vgradnja po hladnem postopku,
- dobro premošča lasaste razpoke,
- hitro strjevanje oz. sušenje,
- dober oprijem (tudi za lepljenje perimeter plošč).

Tehnične podrobnosti
Blagovna znamkaFragmat
Kategorijatekoča hidroizolacija
Blagovna znamkaFragmat
Teža5 kg
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.