Lestve in gradbeni odri

Izdelki 1-32 od 50

Stran
  1. Aluminijasta lestev Krause s 4 stopnicami

    39,30 €
    Na zalogi
  2. Aluminijasta lestev Krause s 5 stopnicami

    47,94 €
    Na zalogi
  3. Aluminijasta lestev Krause s 6 stopnicami

    56,46 €
    Na zalogi
  4. Aluminijasta lestev Krause, 8 stopnic

    42,43 €
    Na zalogi
  5. Krause aluminijasta lestev, 3x8 stopnic

    132,88 €
    Na zalogi
  6. Krause alu A lestev 30283, 2x8 stopnic

    112,08 €
    Na zalogi
  7. Tark teleskopska lestev 10 stopnic, 2,9m

    117,97 €
    Na zalogi
  8. Tark teleskopska lestev 2x5 stopnic, 3.2m

    159,99 €
    Na zalogi
  9. Aluminijasta lestev Krause 010377, 3x7 stopnic

    120,91 €
    Na zalogi
  10. Aluminijasta lestev Krause s 7 stopnicami

    67,71 €
    Na zalogi
  11. Lesena A lestev 176 cm, 6 klinov

    94,62 €
    Na zalogi
  12. Lesena A lestev 118 cm, 4 klini

    63,65 €
    Na zalogi
  13. Lesena A lestev 147 cm, 5 klinov

    79,23 €
    Na zalogi
  14. Lesena A lestev 205 cm, 7 klinov

    111,54 €
    Na zalogi
  15. Aluminijasta lestev Krause, 3 stopnice

    32,13 €
    Na zalogi
  16. Aluminijasta lestev Krause, 2x2 stopnici

    50,73 €
    Na zalogi
  17. Krause aluminijasta lestev, 5 stopnic

    178,12 €
    Na zalogi
  18. Krause aluminijasta lestev, 4 stopnice

    165,31 €
    Na zalogi
  19. Močna UV odporna gradbiščna ograja, 1.8x50m

    2,88 €
    Na zalogi
  20. Krause prislonska alu lestev Stabilo PRO, 6 stopnic

    116,03 €
    Na zalogi

Izdelki 1-32 od 50

Stran

Lestev za varno delo na višini

Osnovni pogoj za varno delo na višini je uporaba ustrezne lestve. Poskrbite, da boste delo na višini opravljali varno, bodisi, če delo na višini opravljate vsak dan, bodisi občasno. Prav tako je pomembno za varnost poskrbeti tudi če lestev potrebujete doma, ko se recimo lotite pleskanja, zlaganja stvari na višje in težje dostopne police ali pa samo potrebujete kakšno stvar s police ali iz omare, ki je ne dosežete s tal.

V trgovinah SAM ali na sam.si boste našli pestro izbiro lestev, če potrebujete nasvet pa se lahko obrnete na naše prijazne in strokovne prodajalce.

Pred nakupom lestve vam svetujemo, da premislite za kakšen namen jo boste uporabljali in se odločite skladno z vašimi potrebami. Ko si boste odgovorili na naslednja vprašanja, boste zagotovo prišli do optimalne izbire:

  • Kakšna mora biti nosilnost lestve?
  • Koliko stopnic naj ima?
  • Kakšna je delovna višina?

V nadaljevanju vam predstavljamo možnosti med katerimi lahko izbirate.

Material

Izbirate lahko med lesenimi in aluminijastimi lestvami. Prednosti aluminijastih lestev so:

  • nizka teža, zaradi česar boste lestev lahko prenašali,
  • obstojnost in trpežnost,
  • enostavno vzdrževanje – če je lestev umazana, jo lahko preprosto operete.

Aluminijasta lestev

Aluminijasta lestev je lestev, ki je izdelana iz aluminija. Aluminij je lahek kovinski material, ki je zelo priljubljen za izdelavo lestev, saj je enostaven za prenašanje, odporen proti koroziji in trpežen. Aluminijaste lestve se uporabljajo v različnih okoljih, vključno s hišnimi opravili, gradbenimi deli, vzdrževanjem in industrijskimi obrati. So lahke, kar olajša prenašanje in premikanje, hkrati pa so dovolj trpežne, da zagotavljajo varno in stabilno uporabo.

Prednosti aluminijastih lestev:

ALU lestve imajo številne prednosti, zaradi katerih so priljubljene in uporabne v različnih okoljih:

  1. Lahkost: Aluminij je lahek material, kar olajša prenašanje in premikanje lestev. To je še posebej pomembno pri prenosnih in gibljivih lestvah, saj omogoča enostavno prenašanje in postavljanje.
  2. Odpornost proti koroziji: Aluminij je naravno odporen proti koroziji in rjavenju. To pomeni, da aluminijaste lestve ne bodo zarjavele, ko so izpostavljene vlagi ali vremenskim vplivom, kar jih naredi primerno za uporabo na prostem.
  3. Trpežnost: Aluminijaste lestve so običajno trpežne in odporne na udarce. Zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in se dobro obnesejo v različnih pogojih.
  4. Enostavno vzdrževanje: Aluminijaste lestve zahtevajo malo vzdrževanja. Občasno čiščenje in pregled bosta zadoščala za ohranitev njihove funkcionalnosti.
  5. Varstvo okolja: Aluminij je reciklabilen material, kar pripomore k zmanjšanju obremenitve okolja.
  6. Varnost: Aluminijaste lestve so običajno oblikovane s poudarkom na varnosti uporabnikov, kar vključuje stabilno konstrukcijo, nedrseče površine in druge varnostne funkcije.
  7. Enostavno shranjevanje: Prenosne aluminijaste lestve se običajno lahko zložijo kar omogoča enostavno shranjevanje, kadar jih ne uporabljate.

Zaradi teh prednosti so aluminijaste lestve primerne za številne naloge, vključno s hišnimi opravili, gradbenimi deli, vzdrževanjem, električnimi deli in uporabo v proizvodnji.

Krause ALU lestve

Krause je priznano nemško podjetje, specializirano za proizvodnjo lestev in drugih izdelkov za vzdrževanje in gradnjo. Krause aluminijaste lestve so znane po visoki kakovosti, varnosti in inovativnih značilnostih.

Lastnosti Krause aluminijastih lestev:

  1. Visoka kakovost izdelave: Krause se ponaša z natančno izdelanimi lestvami, ki so izdelane iz kakovostnega aluminija. To zagotavlja dolgo življenjsko dobo in trpežnost.
  2. Inovativne funkcije za varnost: Krause se osredotoča na varnost uporabnikov, zato imajo njihove lestve običajno različne varnostne funkcije, protizdrsni čepi na nogah, protizdrsni stenski ščitniki, varnostni zaklepi, širše stopnice ipd.
  3. Ergonomski dizajn: Nekatere Krause lestve so oblikovane z mislijo na uporabnikovo udobje in enostavnost uporabe, kar lahko vključuje nastavljive ročaje, enostavno zlaganje in prenašanje.
  4. Širok izbor modelov: Krause ponuja širok izbor aluminijastih lestev za različne naloge. To vključuje teleskopske lestve, prenosne lestve, lestve z dvigalom in še več.
  5. Varnostne certifikacije: Krause lestve izpolnjujejo mednarodne standarde in prejmejo ustrezne varnostne certifikate.

Pri nakupu Krause aluminijastih lestev je vedno pomembno, da se seznanite s specifikacijami in značilnostmi določenega modela, da ugotovite, ali ustreza vašim potrebam in nalogam. Krause je eno izmed podjetij, ki so znana po zanesljivih in visokokakovostnih lestvah, zato njihovi izdelki predstavljajo dobro izbiro za različne gradbene in vzdrževalne projekte kot tudi za domačo uporabo.

Tip lestve

V osnovi lestve delimo na enodelne ali večdelne. Enodelnim rečemo tudi prislonilne, to pa zato, ker jih moramo prisloniti ob steno. Med večdelnimi lestvami so najbolj pogoste dvodelne in trodelne, poznamo pa tudi štiridelne. Manjšim lestvam, z dvema ali tremi stopnicami pa rečemo tudi gospodinjske lestve, saj so večinoma namenjene uporabi v domu, pri pomivanju oken ali dostopanju do višjih polic.

Dodatki

Dandanes so lestve precej izpopolnjene in lahko izbirate med številnim dodatki, ki vam bodo olajšali delo. Na voljo so takšne z odlagalnimi policami za orodje, kavljem za vedro, ki pride prav pri pleskanju ali pomivanju oken. Zelo uporaben dodatek pa so tudi kolesa, predvsem pri večjih in težjih lestvah, saj boste tako lestev lažje prenašali oziroma jo boste lahko zapeljali do mesta uporabe, zaradi česar ne boste obremenjevali hrbta.

Večina lestev ima na nogah posebne plastične čepe, ki preprečujejo zdrs in široke kline, ki omogočajo varno vzpenjanje.

V naši ponudbi boste našli tudi delovna oblačila in obutev ter ostalo delovno zaščito, ki jo potrebujete za varno opravljanje dela.

Prikaži več