Silikoni in kiti

Izdelki 1-32 od 53

Stran
  1. Silikon Mitra neutral 280 ml

    4,28 €
    Na zalogi
  2. Connect FN 200 silikonski kit, prozoren, 310ml

    7,27 €
    Na zalogi
  3. Connect FN 200 silikonski kit, bel, 310ml

    7,85 €
    Na zalogi
  4. Connect AC 700 akrilni kit, bel, 3 x 310ml

    8,98 €
    Na zalogi
  5. Tekadom Waterproof Coating, vodotesni premaz, 1l

    23,95 €
    Na zalogi
  6. Akrilin kit za les, 0.75kg

    3,83 €
    Na zalogi
  7. Specialni silikon Ceresit Re-New 100 ml, bel

    9,34 €
    Na zalogi
  8. Sanitarni silikon SlL 60 Manhattan, 310 ml

    8,72 €
    Na zalogi
  9. Sanitarni silikon SlL 60 Anthrazit, 310 ml

    8,72 €
    Na zalogi
  10. Silikonsko lepilo Neostik, 310ml

    7,39 €
    Na zalogi
  11. Tesnilna masa Sanisil 300ml

    6,05 €
    Na zalogi
  12. Sikasil silikonska tesnilna masa, 300 ml, prozorna

    6,93 €
    Na zalogi
  13. Enokomponentna tesnila masa Sikacryl S, bela 300ml

    3,54 €
    Na zalogi
  14. Tesnilna masa Sikaflex PRO3, siva 300ml

    19,20 €
    Na zalogi

Izdelki 1-32 od 53

Stran

Silikoni in kiti

Ste se odločili staro kad ali umivalnik zamenjati z novim? Želite na steno namestiti ogledalo ali nad vhod v tuš kabino zaveso? Morda zatesniti vrzel okoli straniščne školjke? Prišli ste na pravi naslov! Na spletni strani podjetja SAM je namreč na voljo širok nabor kakovostnih izdelkov, namenjenih tesnjenju, lepljenju in zaščiti.

Kaj je tesnilna masa (po domače “silikon”)?

Tesnilna masa je v osnovi izolacijski in fugirni material, ki ima lahko do ±25% raztezne zmogljivosti. Uporablja se za tesnjenje, zapolnjevanje rež, zadrževanje vode in zraka na spojih, absorbiranje naravnih premikov gradbenih materialov in za estetski učinek. Med najbolj priljubljene spadajo silikonske, poliuretanske in akrilne tesnilne mase. Kljub skupnim značilnostim so med njimi pomembne razlike.

Kakšne so osnovne razlike med silikonskimi in poliuretanskimi tesnilnimi masami?

Glavna razlika je na kemijski ravni. Poliuretan je organski material. Silikon je anorganski material. Pri poliuretanskih tesnilnih masah je lastnosti, kot so trdota, adhezijska trdnost in prožnost, mogoče enostavno prilagoditi glede na potrebe pri delu. Prav tako je njihovo mehansko trdnost in trdnost oprijema v primerjavi s silikonskimi tesnilnimi masami mogoče povečati na zelo visoke ravni.

Kaj je silikonska tesnilna masa?

Silikonska tesnilna masa je izdelek, odporen na vlago, kemikalije in zunanje vremenske vplive. Ima visoko sposobnost oprijema, odlikuje pa jo tudi trajna fleksibilnost. Svojo prožnost ohranja tako pri nizkih,  kot pri  visokih temperaturah. Lahko se uporablja na mestih, ki bodo neposredno izpostavljena vodi. Se ne krči in je odporna na nastanek plesni. Ni pa je mogoče barvati, zato je treba že v začetni fazi izbrati ustrezen barvni odtenek.

Namen uporabe

Na splošno se lahko uporablja pri PVC, aluminijastemu in lesenemu stavbnemu pohištvu. Za tesnjenje diletacij pri  kopalnih kadeh, umivalnikih, ploščicah in keramiki ter za zagotavljanje zvočne, vodne in protiprašne izolacije vozil.

Kaj je akrilna tesnilna masa?

Akrilna tesnilna masa je tesnilni material, večinoma pridobljen iz akrilnih smol na vodni osnovi. Je okolju prijazen material. Ni primerna za uporabo na lokacijah, ki so neposredno izpostavljene vodi. Je material, ki ga je mogoče barvati. Po sušenju se strdi.

Namen uporabe

Ker je odporna na vlago, nizke in visoke temperature, jo lahko nanašamo na različne materiale -  tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Na splošno se uporablja v gradbeništvu, za pokrivanje vseh vrst razpok in rež, dilatacije med montažnimi gradbenimi elementi ter montažo lesenega, PVC, železnega in alu stavbnega pohištva, tesnjenje reg, pri aluminijastih strehah in fasadnih obložnih ploščah. Zagotavlja zaščito pred vdorom prahu in različnimi škodljivci.

Oglejte si tudi: montažna in univerzalna lepila

Montažna in univerzalna lepila so vsestranski lepilni izdelki, ki zagotavljajo tesen oprijem materialov kot so keramika, plastika, steklo, kovina, mavčne plošče. To vrsto lepil imenujemo tudi “tekoči žeblji”, montažno lepilo, montažni silikon, silikonsko lepilo, lepilo za les, poliuretansko lepilo ... Na trgu je na voljo veliko montažnih in univerzalnih lepil različnih sestav in tehnologij; z/brez topil, poliuretanska lepila, barvna ali brezbarvna, fleksibilna ali trdna…

Lepila in tesnilne mase nove generacije se uporabljajo za različne namene lepljenja, montaže in tesnjenja.  Odlikuje jih visoka obstojnost in močan oprijem. Če se boste odločili za Izdelke z lastnostjo hitrega strjevanja, boste prihranili čas in odpravili  potrebo po dodatnem fiksiranju zlepljenih delov. 

Velik nabor izdelkov za prav določen namen

Na spletni strani podjetja SAM boste poleg zgoraj naštetih izdelkov našli velik asortiman tudi ostalih izdelkov, namenjenih najrazličnejšim misijam domačih in profesionalnih mojstrov. Če pa boste pri izbiri izdelka za vaše potrebe potrebovali pomoč, se obrnite na izkušene prodajalce v eni izmed prodajaln podjetja SAM.

Prikaži več