Izravnalne mase

21 izdelkov

 1. Jubolin izravnalna masa 1kg

  2,32 €
  Na zalogi
 2. Knauf izravnalna masa Rotband, 25kg

  15,68 €
  Na zalogi
 3. Kema Kemaglet FX, 4kg

  5,47 €
  Na zalogi
 4. Kemaglet G bela cementna izravnalna masa 5kg

  5,67 €
  Na zalogi
 5. Jubolin P-50 izravnalna masa 25kg

  23,78 €
  Na zalogi
 6. Jubolin Classic notranja izravnalna masa 8kg

  10,41 €
  Na zalogi
 7. Jubolin Classic notranja izravnalna masa 3kg

  4,40 €
  Na zalogi
 8. Jubolin P-25 izravnalna masa 8kg

  10,86 €
  Na zalogi
 9. Jubolin P-25 izravnalna masa 25kg

  23,33 €
  Na zalogi
 10. Jubolin Classic notranja izravnalna masa 25kg

  23,78 €
  Na zalogi
 11. Jubolin Thermo izravnalna masa 5l

  20,78 €
  Na zalogi
 12. Izravnalna masa Jubolin P-15 Fill & Fine, 25kg

  29,90 €
  Na zalogi
 13. Izravnalna masa Jubolin P-15 Fill & Fine, 8kg

  12,80 €
  Na zalogi
 14. Jubolin Reparatur izravnalna masa v tubi, 150 g

  2,03 €
  Na zalogi

21 izdelkov

Izravnalne mase za gladke površine

Z izravnalnimi masami oplemenitimo tla in stene. Uporabljajo se za zelo obremenjene površine, saj z njimi tankoslojno izravnamo podložne betone in estrihe ali dosežemo gladkost sten za nadaljnje beljenje oz. polaganje tapet. Z njimi lahko bandažiramo spoje pri polaganju mavčnih plošč. Primerne so za notranjo in zunanjo uporabo in so hitro vezljive.


Pestra izbira 


V naši ponudbi najdete širok nabor stenskih in talnih izravnalnih mas najrazličnejših blagovnih znamk, kot so Jub, Kema, Knauf in Rigips. Uporabljamo jih za najzahtevnejše površine, kjer želimo doseči gladkost.


Kako izbrati


Izbira je odvisna od tega, kje jo želimo uporabiti, torej na tleh ali stenah. Pri nakupu moramo biti pozorni na:

 

 • primernost za notranjo ali zunanjo uporabo,
 • primernost za talno gretje,
 • trdnost,
 • samoizravnalnost,
 • samorazlivnost,
 • čas pohodnosti glede na maksimalni nanos debeline,
 • kako dobro se obdeluje,
 • čas možnosti skladiščenja v suhem prostoru.

Talne izravnalne mase uporabimo pred nanosom talnih oblog, kot so: parketi, leseni podi, keramične ploščice, tapisoni, PVC talne obloge. Če imamo bolj vlažne prostore, kot so kopalnice, pralnice in kleti, moramo pred nanosom obvezno uporabiti polimer, cementno hidroizolacijo. 

Kadar želimo doseči gladkost sten, izberemo stenske izravnalne mase. Tovrstne mase so primerne za apnene, cementne in mavčnokartonske plošče. Z njimi dosežemo odlično trdnost, paroprepustnost, gladkost in belino. Stenske izravnalne mase so odlična predpriprava za nadaljnje beljenje, polaganje tapet in drugih dekorativnih nanosov. Z njimi lahko korigiramo tudi manjše stenske napake ali luknje. Za le te lahko uporabimo zelo priročen izdelek v tubi, ki je cenovno dostopen, enostaven za uporabo in hkrati omogoča večkratno uporabo.


Uporaba


Izravnalne mase zmešamo z vrtalnim strojem, ki ima ustrezno mešalo, nanašamo pa lahko ročno z nerjavečo gladilko ali strojno z brizganjem od 0-20 mm debeline. Nekaterim masam je treba dodati vodo, druge je ne potrebujejo. Zelo pomembna je predhodna suhost površin, ki jo lahko dosežemo z električnimi grelci. Izravnalne mase uporabljamo v različnih objektih, kot so:

 • stanovanjske hiše,
 • šole,
 • hale,
 • bolnišnice in
 • delavnice.

 

Priprava podlage


Pred nanosom pripravimo podlago, ki naj bo trdna, suha, brez oljnih madežev in prašnih delcev. Če upoštevamo vse omenjeno, lahko dosežemo optimalno sprijemljivost. Ko končamo z nanosi, poskrbimo za ustrezno prezračevanje. Takoj za tem očistimo orodje. Če tega ne storimo, obstaja zgolj še mehanska možnost.


Prava izbira je Sam


Dandanes je na voljo pestra izbira izravnalnih mas in zelo težko je izbrati pravo. Zato so na voljo naši svetovalci, saj vam bodo pomagali izbrati izdelek glede na namen uporabe. Običajno potrebujemo univerzalni izdelek s širokim spektrom uporabe, spet drugič izdelek s specifičnimi lastnostmi kot je izolativnost ali tankoslojnost.


Izdelki so pakirani v različnih velikostih, zato priporočamo, da pred nakupom preverite površino, ki jo želite izravnati. Samovi prodajalci vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri pakiranja. V primeru, da ne potrebujete velike količine, je smotrno izbrati manjšo gramaturo, saj se izdelek drugače pokvari.
 

Prikaži več