Družbena odgovornost

Skladno z našim poslanstvom, vizijo in vrednotami se zavedamo pomena družbene odgovornosti, zato se v lokalnih skupnostih v katerih delujemo, zavzemamo za odgovorno delovanje, podpiramo različne organizacije in posameznike ter proaktivno sodelujemo na različnih področjih.

dobrodelnost

Klemen Bauer

ŠPORT

Klemen Bauer

S ponosom že četrto leto zapored podpiramo profesionalnega vrhunskega športnika, biatlonca Klemna Bauerja. Štirikratni olimpijec je tiste vrste športnik, ki je lahko vsakomur zgled. Je predan, zagnan, vztrajen in optimistično naravnan. Smelo se podaja na vsako novo tekmovanje in tako uspehi kot neuspehi mu dajejo nov zagon. Ljubezen do športa presega njegovo profesionalno pot, saj se tudi v prostem času nenehno postopa novih izzivov, predvsem v kolesarstvu in padalstvu. 

Smelost in vztrajnost, ki jo lahko vidimo pri zasledovanju biatlonskih uspehov, pa prenese tudi na ostala področja. Tako je v letu 2020 uspešno zaključil magistrski študij ekonomije, zdaj pa lastnoročno zaključuje prenovo majhne hiške na dolenjskem. Veseli smo, da mu pri slednjem projektu lahko pomagamo in da se iz njegovih obnovitvenih posegov tudi sami še kaj naučimo.

 


 
 

Gledališče Studenec

KULTURA

Poletno Gledališče Studenec

Vsako poletje v majhni vasici Studenec pri Krtini zaživi poletno gledališče Studenec. Kolesje gledališča poganja ljubiteljska kultura članic in članov Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan, ki vse od leta 1949 poskrbijo tudi za domačo gledališko predstavo. V čast nam je, da kot generalni sponzor pomagamo, da take predstave uzrejo luč dneva (oziroma noči). Pohvale vredno je, da vsako poletje na ogled predstavijo toliko koncertov, opernih in gledaliških predstav, ki privabljajo obiskovalce z vseh koncev Slovenije, jih razveseljujejo in jim širijo obzorja.

 
 

 

Gasilci

PROSTOVOLJNA GASILSKA DRUŠTVA

Lokalna prostovoljna gasilska društva

Prostovoljna gasilska društva vzpodbujajo ene najlepših vrednot: solidarnost in nesebično pomoč. Ob požarih in drugih nesrečah člani teh društev brez oklevanja priskočijo na pomoč in prav tako tudi mi brez oklevanja s finančnimi ali materialnimi sredstvi pomagamo njim, da lahko lažje opravljajo svoje poslanstvo. Za piko na i, pa gasilska društva povezujejo vaščane in meščane še z različnimi drugimi aktivnostmi in tako v skupnosti vzpodbujajo povezanost in pripadnost. Zato v lokalnih okoljih, kjer delujemo podpiramo prostovoljna gasilska društva in smo jim hvaležni za vse njihovo dobro delo.

 

V veselje in zadovoljstvo

nam je, da nenehno pomagamo različnim društvom, organizacijam in izjemnim posameznikom. V lokalnih okoljih, kjer delujemo, redno podpiramo gasilska društva, kulturna društva in mlade glasbenike, športna društva in perspektivne športnike.
Ob posebnih priložnostih doniramo finančna ali materialna sredstva vrtcem, šolam, bolnišnicam, porodnišnicam. Brez zadržkov vedno skočimo na pomoč ob naravnih nesrečah kot so poplave, toča, žled, neurja, požari.