Zunanja svetila

Izdelki 1-32 od 63

Stran
 1. Zunanja svetilka Roma

  16,80 €
 2. Zunanja svetilka Sevilla s senzorjem

  33,76 €
 3. Vodotesna LED svetilka 2x18W

  34,14 €
 4. Vodotesna LED svetilka 2x22W

  40,43 €
 5. Vodotesna LED svetilka Lambario 18W

  18,10 €
 6. Zunanja svetilka Roma rustik

  16,80 €
 7. Zunanja svetilka Alvorada

  41,68 €
 8. Zunanja svetilka Tokio

  35,53 €
 9. Zunanja LED svetilka Nancy

  43,59 €
 10. Zunanja stenska svetilka Dover

  13,76 €
 11. Zunanja svetilka Topeka

  31,01 €
 12. Zunanja LED svetilka Birmingham

  47,67 €
 13. Philips 16245/93/16 zunanja svetilka June antracit

  43,31 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 14. Philips LED zunanja svetilka Dust

  38,55 €
 15. Zunanja LED svetilka Rijeka s senzorjem

  9,35 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 16. LED orientacijska luč, vgradna

  7,50 €
  Ni na zalogi v spletni trgovini
 17. Emos stropna LED svetilka 14W

  16,26 €
 18. Solarna LED svetilka sončnica Eglo

  5,67 €
 19. Set treh solarnih LED svetil Eglo

  15,13 €
 20. Solarna LED svetilka, okrogla Eglo

  17,40 €

Izdelki 1-32 od 63

Stran

Zunanja svetila za popestritev hiše

Na vsakem vrtu, terasi in balkonu so vedno dobrodošla svetila, saj se tam na zadržujemo le podnevi, ampak tudi zvečer, ko se stemni. Izberemo jih glede na to kaj želimo osvetliti in s kakšnim namenom. Če želimo osvetliti dovoz, se največkrat poseže po reflektorjih; kadar želimo osvetliti vrtno pot, posežemo po stoječih ali pa po vgradnih talnih svetilkah; ko želimo osvetliti omizje na terasi ali balkonu, namestimo stropno ali stensko zunanjo svetilko. 

Seveda pa pri izbiri in nameščanju zunanjih svetil ne igra vloge le namen, marveč tudi električna napeljava oziroma odsotnost le te. Če napeljave ni, lahko posežemo po solarnih svetilkah. 

V čem se zunanja svetila razlikujejo od notranjih? 

Ključna lastnost zunanjih svetil je njihova IP zaščita. Notranja svetila (z izjemo kopaliških) nimajo IP zaščite oziroma je le ta nizka, zunanja svetila, pa imajo močnejšo IP zaščito.

In kaj pomeni IP? IP predstavlja zaščito pred trdnimi delci in vodo. I predstavlja zaščito pred trdnimi delci, P pa pred vdorom vode. Višja kot je vrednost IP-ja, boljša je zaščita. Pri izbiri glede na vrednost IP zaščite je potrebno upoštevati tudi, kje bo svetilo nameščeno. Če bo svetilka na stropu terase ali balkona in nanjo ne bo padal dež, ni potreben zelo visok IP faktor. Če pa bo prostostoječa zunaj ali pa na fasadi in bo nanjo padal dež, mora biti zaščita večja, vsaj IP 44. 

Reflektorske zunanje svetilke

Na dovozih in pred hišami je izbira reflektorskih svetilk pogosta, saj z njimi res dobro osvetlimo izbrano območje. Reflektorji so na voljo s senzorjem ali brez. Senzor pride prav na mestih, kjer želimo, da se luč avtomatsko prižge, ko se ji približamo. Tam, kjer pa se mimo pogosto sprehajajo mimoidoči ali pa živali, je priporočljivo, da izberete tako brez senzorja, da se luč ne bo neprestano prižigala in vam morebiti kratila spanec.

Stoječe zunanje svetilke 

Primerne so predvsem za ambientalno osvetlitev in okras se vrtu. Lahko so visoke, kot tiste v parkih, lahko pa so nizke, kar je za manjše vrtove največkrat še primerneje. Na voljo so različnih oblik, od bolj klasičnih do modernejših, ki so bolj minimalističnih linij. Največkrat so v srebrni, črni in antracit barvi, pa tudi v bolj rustikalno bakreni. Namestite jih lahko ob sprehajalni poti, ob gredico vrtnic, na rob terase… Praktično kamorkoli, kjer želite blago osvetliti okolico in popestriti nočni izgled vrta.  

Stropne in stenske zunanje svetilke 

Za osvetlitev omizja na terasi ali balkonu je najmodreje poseči po stropnih ali strenskih zunanjih svetilih. Če nam prostor omogoča postavitev stropne svetilke, bo le ta najbolje osvetlila omizje in nam tako omogočila tudi večerno branje na terasi, igranje družabnih igre in podobne aktivnosti, ki zahtevajo dobro svetlobo.

Tudi stenske svetilke bodo naredile podoben učinek, le morda bo potrebna kakšna več in ne le ena centralna, kot je to lahko pri stropni. Stenske in stropne svetilke so največkrat precej enostavnih oblik, da se čim bolj zlijejo z okolico. Pri zunanjih stropnih svetilih gre največkrat za plafoniere. Zunanje stenske svetilke pa so na voljo v različnih oblikah in velikostih, nekatere imajo tudi senzor

Prikaži več