Šifra
A94445

IR panel 450W, 500x900x28mm, IP54

Infra panel IR 450 W, 500 x 900 x 28 mm je nizkoenergetski varčni panel z visokokakovostnim kristalno-karbonski IR grelnim elementom. Hiter in učinkovit – na delovno temperaturo se...
169,90 €
/ KOS
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Za težje in večje artikle, ki jih dostavljamo z lastno dostavo, je predviden čas odpreme 3 – 5 delovnih dni.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

Infra panel IR 450 W, 500 x 900 x 28 mm je nizkoenergetski varčni panel z visokokakovostnim kristalno-karbonski IR grelnim elementom. Hiter in učinkovit – na delovno temperaturo se segreje v manj kot 2 minutah. Za varnost poskrbi varovalo proti pregretju in stopnja zaščite IP54. IR panel primeren za stensko ali stropno montažo. IR ogrevanje je ekonomično, varčno, s prihranki pri ogrevanju do kar 60 %. Infrardeči žarki ogrevajo predmete, stene, tla, ki se nahajajo v prostoru. Le ti shranjeno toploto oddajajo v prostor podobno kot npr. lončena peč. IR paneli oddajajo prijetno toploto, kot bi nas grelo sonce ter ne povzročajo suhega zraka in dvigovanja prahu.

Za pravilno delovanje je potrebno panel na vtičnico priključiti z vmesno komunikacijsko vtičnico. Tako je možno upravljanje IR panela (časovno, glede na željeno temperaturo...).

Infrardeče sevanje:
Infrardeče sevanje je v naravi razširjen pojav. Sonce in ogenj sta naravna vira infrardečega sevanja. IR sevanje v prvi vrsti prenaša toplotno energijo. Infrardeča toplota je posebna vrsta toplote, ki je ni mogoče videti s prostim očesom, vendar jo občutimo na telesu kot prijetno toploto - kot bi nas grelo sonce. IR sevanje je popolnoma neškodljivo za uporabnika. Neposredno ogreva naše telo, kot tudi stene, tla in druge predmete, ki se nahajajo v območju sevanja.


Prednosti ogrevanja z IR sevanjem:

  • hitro ogrevanje,
  • ne povzroča suhega zraka,
  • ne povzroča dvigovanja prahu,
  • ne povzroča prepiha,
  • ekonomičnost, varčnost,
  • enostavno čiščenje,
  • pozitivni učinki na zdravje.


Delovanje IR panela v zaprtem prostoru
Z infrardečimi žarki ni mogoče neposredno ogrevati zraka, temveč predmete, ki se nahajajo v prostoru. Le ti shranjeno toplotno energijo neprestano oddajajo v prostor, podobno kot lončena peč.
Ta posredni postopek ogrevanja ogreva, v primerjavi z običajnim konvencionalnim ogrevanjem, predmete in ne zrak. Zrak načeloma ne more hraniti toplote, temveč jo prenese na predmete, kar pa vodi do izgube energije ter nenehnega kroženja prahu.

Lastnosti:

  • material: aluminj / PET,
  • barva: bela,
  • kabel z vtikačem 1,9 m,
  • max. temperatura grelnika: 90 - 100 °C.
  • Vključen osnovni montažni material in šablona.

 

IR panel se ne sme vključiti neposredno v navadno vtičnico. Panel mora biti priključen v komunikacijsko vtičnico.

Z enim daljincem se lahko poveže do 100 komunikacijskih vtičnic.

Tehnične podrobnosti
Barvabela
Namenogrevanje
Daljinsko upravljanjeDa
ČasovnikDa
Tip napajanjaomrežje
Mere500x900 mm
Stopnja zaščite ohišja54
Poraba (W)450
Moč gretja (kW)0.45
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.