Umetne novoletne jelke

Izdelki 1-32 od 41

Stran
  1. Novoletna smreka, zasnežena, 51 cm

    19,90 €
    Na zalogi
  2. Novoletni drevešček z led lučkami D5AA02, 150cm

    181,48 €
    Na zalogi
  3. Novoletna smreka, 60cm

    9,19 €
    Na zalogi
  4. Novoletna smreka, 120cm

    33,76 €
    Na zalogi
  5. Novoletna smreka iz umetne mase, ozka, 185cm, črna

    70,87 €
    Na zalogi
  6. Umetna smreka Norton, zasnežena, 60cm

    5,76 €
    Na zalogi
  7. Umetna novoletna smreka Derby, zelena, 30cm

    3,33 €
    Na zalogi
  8. Umetna novoletna smreka Creston, 60cm

    7,43 €
    Na zalogi
  9. Novoletna smreka, zasnežena, h45cm

    18,46 €
    Na zalogi
  10. Umetna novoletna jelka Icelandic, bela, 90cm

    46,35 €
    Na zalogi
  11. Umetna novoletna smreka Tuscan, črna, 120cm

    47,47 €
    Na zalogi
  12. Umetna novoletna smreka, 45cm

    18,46 €
    Na zalogi

Izdelki 1-32 od 41

Stran

Novoletna jelka je srce praznične okrasitve

Umetna ali naravna novoletna jelka – to je vprašanje, s katerim se večina ukvarja pred vsakim veselim decembrom, ko začnemo razmišljati o praznični okrasitvi. Nekateri odgovor veste še pred zastavljenim vprašanjem, drugi pa lahko razmislite o prednostih in slabosti ene in druge.

V zadnjih letih je dilema ali izbrati naravno ali umetno drevesce postala še večja, saj so novoletne jelke iz umetnih materialov vsako leto izdelane iz boljših, kvalitetnejših materialov, njihov izgled pa je lepši in vedno bolj naraven.

Različice novoletnih dreves

Izbirate lahko med navadno ali zasneženo različico ter imitacijo različnih vrst dreves – smreke, jelke ali bora. V zadnjih letih pa izbira ni omejena zgolj na klasične umetne ali naravne smreke, ampak se lahko odločite tudi za leseno jelko ali pa jo izdelate kar sami. Kreativni in drzni boste med našimi Naredi sam projekti našli številke zanimive ideje, med drugim za jelko iz cevi  ali jelko iz zidakov.

Nekatere umetne smreke so celo opremljene z LED lučmi, ki poudarijo konice vej.

Pri izbiri umetnega drevesca je pomembno, da izberete drevesce ustrezne višine. Izbirate lahko med majhni drevesi višine do 50 cm, večina dreves je v višini 150 – 180 cm, imamo pa tudi višja božična drevesa višine 210 cm ali več. Če v stanovanju nimate dovolj prostora in boste božično drevo postavili na mizo, polico ali kakšno omaro potem izberite manjše drevesce, da boste imeli zanj dovolj prostora in ga boste lahko lepo okrasili.

Življenjska doba in uporabnost

Umetne novoletne smreke oziroma jelke imajo življenjsko dobo okoli 16 let. Če imate doma majhne otroke in hišne ljubljenčke, ki bi utegnili novoletno smreko ali jelko večkrat podreti, potem je boljša izbira umetno drevo. V tem primeru vam svetujemo tudi plastične okraske, ki se ne zbijejo in poškodujejo, če padejo na tla.

Za razliko od umetnih imajo naravna novoletna drevesa precej krajšo uporabnost – uporabljali jih boste lahko samo eno sezono, še to boste morali zelo dobro poskrbeti za vlažnost, da ne bodo iglice prekmalu začele odpadati. Rešitev za odpadajoče iglice je naravna smreka, jelka ali kakšen drug iglavec posajen v posodi, vendar morate znati pravilno poskrbeti za drevo, da se bo obdržalo. V kolikor vam to uspe lahko potem po praznikih drevo posadite na vrt ali nazaj v gozd.

Recikliranje

Umetne novoletne jelke so narejene iz PVC plastike, zato bomo odslužene morali odpeljati v zbirni center. Vendar pa se bomo s tem lahko ukvarjali šele nekaj let po nakupu, saj bomo umetno smreko po praznikih zgolj zložili in pospravili na podstrešje, klet ali garažo.

V trgovinah SAM in na sam.si vas poleg novoletnih smrek čaka pestra ponudba ostale praznične dekoracije in novoletnih lučk. Pohitite in si pravočasno zagotovite vse za praznično okrasitev doma. Naročite na spletu, mi vam dostavimo na dom!

Prikaži več