Kuhinjske armature

28 izdelkov

 1. Unitas armatura Simpaty 1281 za kuhinjo

  71,88 €
  Na zalogi
 2. Enoročna kuhinjska armatura Project

  99,22 €
  Na zalogi
 3. Unitas armatura Infinity 176 za kuhinjo

  121,77 €
  Na zalogi
 4. Hansgrohe kuhinjska armatura Focus 160 (31806000)

  104,80 €
  Na zalogi
 5. Unitas kuhinjska armatura Simpaty

  112,94 €
  Na zalogi
 6. Unitas kuhinjska armatura Project

  99,13 €
  Na zalogi
 7. Hansgrohe kuhinjska armatura Logis 160 (71832000)

  109,08 €
  Na zalogi
 8. Armatura za pomivalno korito Neda, črna

  112,90 €
  Na zalogi
 9. Armatura za pomivalno korito Neda, krom

  82,39 €
  Na zalogi
 10. Armatura za pomivalno korito Rumba

  90,93 €
  Na zalogi
 11. Armatura KFA za pomivalno korito Beryl

  54,73 €
  Na zalogi
 12. Armatura KFA za pomivalno korito German

  75,81 €
  Na zalogi
 13. Nadometna armatura KFA za pomivalno korito German

  76,65 €
  Na zalogi
 14. Armatura KFA za pomivalno korito Jaspis

  51,90 €
  Na zalogi
 15. Nadometna armatura KFA za pomivalno korito Jaspis

  69,50 €
  Na zalogi
 16. Armatura KFA za pomivalno korito Leonit

  105,71 €
  Na zalogi
 17. Armatura KFA za pomivalno korito Mohit

  55,36 €
  Na zalogi
 18. Nadometna armatura KFA za pomivalno korito Mohit

  72,80 €
  Na zalogi
 19. Armatura KFA za pomivalno korito Mohit

  91,17 €
  Na zalogi
 20. Armatura KFA za pomivalno korito Onyks

  61,98 €
  Na zalogi
 21. Armatura KFA za pomivalno korito Selen

  76,05 €
  Na zalogi
 22. Nadometna armatura KFA za pomivalno korito Selen

  72,83 €
  Na zalogi
 23. Armatura KFA Morganit za pomivalno korito

  128,42 €
  Na zalogi

28 izdelkov

Kuhinjska armatura, mnogim bolj poznana kot kuhinjska pipa, je med najbolj uporabljenimi izdelki doma. Po njej posežemo skoraj pogosteje kot po kljuki na vratih, zato je zelo pomembno, da izberemo takšno, ki je kakovostna in, praktična, mora pa nam biti seveda tudi všeč..

Pri izbiri kuhinjske armature moramo najprej upoštevati njeno postavitev, torej ali jo bomo montirali na steno (stenska armatura) ali na pult (stoječa armatura). Šele potem se lahko posvetimo izbiri glede na to, kakšne uporabne lastnosti ima, iz kakšnega materiala je narejena in seveda kakšen je njen izgled. Potem pridemo do uporabnih lastnosti, materiala in seveda do izgleda.

FUNKCIONALNOSTI KUHINJSKIH ARMATUR

Vse kuhinjske armature oziroma pipe se lahko obrača levo in desno, nekatere tudi gor in dol. V zadnjih letih je na voljo tudi vedno več takšnih, ki imajo prav posebne uporabne lastnosti.

Armature s  fleksibilno silikonsko cevjo 

Sodobnejše armature imajo danes namesto iz medenine in nerjavečega jekla vrat armature iz upogljive cevi. Cev je iz umetne mase - najpogosteje črne barve - in je narejena tako, da jo lahko usmerite kamor želite. Navkljub mehkosti zaradi katere jo lahko obračate, pa je dovolj trdna, da obstoji v položaju v katerega jo zasukate. Prednost kuhinjske armature s fleksibilno cevjo je, da z njo enostavneje očistite korito, saj lahko curek vode usmerite v vse vogale; prav tako je olajšano pomivanje posode. Slabost take kuhinjske armature pa je morda ta, da ima vrat iz silikonske cevi v večini primerov krajšo življenjsko dobo kot vrat na klasični kromirani kuhinjski armaturi. 

Kuhinjske armature z izvlečno cevjo

Pipe z izvlečno cevjo smo včasih lahko videli le v profesionalnih kuhinjah, danes pa so take pipe na voljo za vsako gospodinjstvo. Kuhinjska armatura z izvlečno cevjo je ena najbolj praktičnih; njene ključne prednosti so:

 • enostavno pomivanje posode,
 • enostavno pomivanje korita,
 • možnost natakanja vode tudi izven pomivalnega korita. 

Kuhinjske armature s pršno glavo

Nekatere kuhinjske armature – tako tiste klasične s fiksnim vratom, kot tudi tiste s fleksibilno ali izvlečno cevjo – imajo lahko tudi pršno glavo. Slednja omogoča bolj razpršeno pršenje vode, ki pride prav pri različnih opravilih, od pomivanja posode do pranja zelenjave.

IZGLED KUHINJSKIH ARMATUR

Videz je verjetno prvo, na kar smo pozorni pri izbiri kuhinjske armature. Po obliki jih lahko razdelimo na zaobljene in take z ostrimi linijami. Zaobljene armature so najpogostejša izbira, med njimi pa je veliko različnih oblik. Kuhinjske armature ostrih linij so bolj moderne in primerne za bolj minimalistične kuhinje. 

Poleg oblike pri videzu igra ključno vlogo tudi barva. Armature so v večini primerov narejene iz medenine in nerjavečega jekla, imajo pa različne površinske obdelave:

Vse več je na trgu tudi kuhinjskih armatur iz kompozitnih materialov. Njihov izgled spominja na kamen, največkrat pa so v črni, sivi in peščeni barvi. 

ČIŠČENJE KUHINJSKIH ARMATUR

Za dolgo življenjsko dobo kuhinjske armature lahko poskrbite z rednim in pravilnim čiščenjem. Najbolj se obnese, če pipo po uporabi vedno osušite s suho, mehko krpo. S tem boste sproti preprečili nastajanje vodnega kamna in vzdrževali sijoč videz. Sicer pa se pipe čisti s toplo vodo in detergentom za posodo

Kadar se na kuhinjski armaturi naberejo ostanki vodnega kamna, ga lahko odstranite z jedilnim kisom. Čistila z visoko vsebnostjo kemikalij in različna abrazivna sredstva lahko poškodujejo površino armature, zato se jim izogibajte. Prav tako odsvetujemo uporabo grobega dela gobice, saj boste s tem poškodovali površino in na kuhinjski armaturi se bodo poznale sledi ozirom praske.

Prikaži več