Čopiči in pleskarski pribor

Izdelki 1-32 od 217

Stran
 1. Čopič za lazure Color Expert 40mm

  1,67 €
 2. Lepilni krep trak 80C, 50mmx50m

  3,23 €
 3. Zaščitna folija 4x50m

  5,21 €
 4. Lepilni krep trak 80C, 19mmx50m

  1,28 €
 5. Lepilni krep trak, 30mm/50m

  1,66 €
 6. Zaščitna folija 4x2.5m

  0,48 €
 7. Zaščitni trak - papir 18cm, 20m

  3,07 €
 8. Lepilni krep trak 80C, 38mmx50m

  2,45 €
 9. Lepilni krep trak 80C, 25mmx50m

  1,76 €
 10. Lepilni krep trak 80C, 30mmx50m

  2,04 €
 11. Valj Color Expert 25cm/12mm

  6,44 €
 12. Valj Color Expert KPL 25cm

  8,29 €
 13. Standardna zaščitna folija 4x5m

  0,77 €
 14. Zaščitna folija 4x5m, 10my

  1,63 €

Izdelki 1-32 od 217

Stran

Ali za pleskanje potrebujem čopič ali valjček? Ali morda oboje?

Razmišljate o osvežitvi vašega stanovanja? Svetujemo vam, da prepleskate stene, saj boste tako za relativno malo denarja in z ne preveč truda v kratkem času dosegli korenito spremembo. Pleskanja se lahko lotite sami, saj gre za enostavno in zabavno opravilo, ki se ga lahko loti vsak. Nekaj osnovnih napotkov pred pleskanjem si preberite v našem članku 1, 2, 3 prepleskajmo steno!

Opremljeni z osnovnimi informacijami se morate odločiti še za pravo notranjo zidno barvo. V trgovinah SAM in na sam.si najdete pestro izbiro notranjih zidnih barv. Izbirate lahko med barvami različnih proizvajalcev, med klasičnimi ali specialnimi barvami (kot npr. apnena barva, antinikotinska barva, barva proti plesni, magnetna barva), na koncu pa vam ostane še odločitev – bodo stene bele ali jih boste odeli v vašo priljubljeno barvo.

Ko ste izbrali barvo vam ostane še eno pomembno opravilo – izbira in nakup ustreznih pleskarskih čopičev, valjčkov in ostalih pripomočkov.

Čopiči

Čopiči so zagotovo eden izmed najpomembnejših in najbolj osnovnih pleskarskih pripomočkov, brez katerih se boste težko lotili pleskanja. Svetujemo vam, da kupite čopiče različnih širin, saj boste tako delo lahko opravili hitro in natančno. Če boste pleskali večjo površino vam bo prav prišel širši, za natančna dela, barvanje v kotih, okrog stikal ali drugih detajlov pa nujno potrebujete ozek čopič, ki vam bo omogočil natančno delo. Poleg čopičev za zidne barve v naši pestri ponudbi najdete tudi specialne:

 • radiatorski, ki vam bo prišel prav pri pleskanju težje dostopnih mest, npr za radiatorjem,
 • za lakiranje,
 • za lazure.

Pri nakupu bodite pozorni iz kakšnih ščetin je narejen. Poznamo naravne, umetne ščetine ali kombinacijo obeh.

 Čopiči iz naravnih ščetin so praviloma dražji, za njihovo izdelavo se uporabljajo ščetine prašičev, konjska žima, goveja dlaka ter dlaka drugih živali. Uporabljajo se predvsem v oljnem slikarstvu, medtem ko se pri delu z vodotopnimi barvami ne obnesejo najbolje, saj hitro izgubijo svojo obliko in kakovost.

Čopiči iz umetnih ščetin so večinoma izdelani iz najlona ali poliestra oziroma iz različnih kombinacij obeh surovin. Umetne ščetine zelo dobro posnemajo lastnosti naravnih, zato so zelo priljubljene. Poleg tega podlago bolje prekrivajo z barvo, čopič je bolj čvrst in nenazadnje tudi veliko cenejši.

Ne glede na to kakšnega izberete, je ključnega pomena, da ga po uporabi temeljito očistite in ustrezno shranite do naslednje uporabe.

Valjčki

Tudi valjček je nujno potreben pleskarski pripomoček. Potrebovali ga boste za pleskanje večjih površin, saj lahko hitreje pobarvate večjo površino ali če se boste lotili pleskanja stropa. Prednost valjčka je zagotovo tudi to, da obstajajo različno dolga držala oz lahko kupite teleskopsko držalo, ki vam omogoča, da strop pleskate kar s tal oz da ne potrebujete visoke lestve, ampak nizko gospodinjsko lestev.

Valjčke delimo glede na namen uporabe oz vrsto barve, v naši ponudbi imamo valjčke za zidne barve, za lazure ali za lakiranje.

V naših trgovinah lahko kupite samo valjček, samo držalo – izbirate lahko med različnimi dolžinami ali pa komplet valjčka in držala.

Folije in trakovi

Da vam čiščenje po pleskanju ne bo vzelo več časa kot samo pleskanje vam svetujemo, da prostore ustrezno zaščitite. Pohištvo, ki ga lahko umaknete, odnesite iz sobe, težje in večje kose pa zaščitite s folijo. V naši ponudbi boste našli vse kar potrebujete za učinkovito zaščito. Izbirate lahko med krep trakovi različnih širin (19, 25, 30, 38, 50, 75 mm) s katerimi boste lahko zaščitili okna, police, na stene naredili črte ali pritrdili zaščito folijo. Zaščitna folija je na voljo v roli ali pa izberete eno izmed dimenzij, ki je na voljo. Med folijami in trakovi najdete tudi posebno zaščitno folijo za vrata, ki jo namestite na podboj vrat, poleg tega ima zadrgo, ki jo lahko odpirate z obeh strani in tako normalno prehajate med prostori.

Pleskarski pripomočki v trgovinah SAM in na sam.si

Poleg pestre izbire čopičev, valjčkov, zaščitnih folij in trakov ter raznih banjic, odcejalnih mrežic in držal boste v spletni trgovini sam.si našli tudi notranje zidne barve. Pri nas dobite vse na enem mestu – v fizičnih trgovinah ali na spletu!

Prikaži več