Vpliv barv na počutje

Preberi nasvet

Barve in premazi

Izdelki 1-32 od 694

Stran
  1. Bitumi zaščita v spreju, 500ml

    11,68 €
    Na zalogi
  2. Standardna zaščitna folija 4x5m

    0,93 €
    Na zalogi
  3. Mitoflex sprej za označevanje, rdeč, 500ml

    6,44 €
    Na zalogi
  4. Zaščitna folija v roli s trakom 140cmx33m

    9,64 €
    Na zalogi
  5. Jupol citro, notranja barva proti plesni, 2l

    10,24 €
    Na zalogi
  6. Jupol Latex, pralna barva mat, bela, 2l

    17,12 €
    Na zalogi
  7. Amal poliuretanski lak za les 5001 brilijant, 0.75l

    10,53 €
    Na zalogi
  8. Bitumi zaščita v spreju, bela, 500ml

    11,68 €
    Na zalogi
  9. Hammerite lak za kovino sijaj, bel, 0.75l

    19,73 €
    Na zalogi
  10. Color hitrosušeči lak, sijajni, 0.75l

    10,42 €
    Na zalogi
  11. Silvanol zaščitno sredstvo, zelena, 10kg

    36,37 €
    Na zalogi
  12. Belinka Beltop UV Plus lazura, tik, 0.75l

    14,02 €
    Na zalogi
  13. Silvanol zaščitno sredstvo, rjava, 0.8kg

    4,61 €
    Na zalogi
  14. Spektra Fresh&Easy notranja zidna barva, 5l

    14,78 €
    Na zalogi
  15. Jupol citro, notranja barva proti plesni, 5l

    21,47 €
    Na zalogi
  16. Decolazur Super lazurni premaz za les, hrast, 5l

    54,94 €
    Na zalogi
  17. Decolazur Super lazurni premaz za les, oreh, 5l

    54,94 €
    Na zalogi
  18. Happy Color akrilna barva v spreju, bela, 400ml

    5,08 €
    Na zalogi
  19. Jupol Classic, notranja barva, bela, 2l

    6,48 €
    Na zalogi
  20. Olje za les Rustikal 1l

    15,96 €
    Na zalogi
  21. Tungovo olje 1l

    16,48 €
    Na zalogi
  22. Premaz za kovino Alkyton Rust Stop RAL 7016, 750ml

    20,37 €
    Na zalogi
  23. Sadolin Yacht brezbarvni lak za les 0.75l

    15,45 €
    Na zalogi
  24. Lepilni krep trak 80C, 25mmx50m

    1,76 €
    Na zalogi

Izdelki 1-32 od 694

Stran

Želite svoje stene, staro pohištvo, ograjo ali kak drug element doma odeti v pisane barve in mu vdahniti novo življenje? Potem se brž sprehodite po naših spletnih policah in poiščite primerno barvo oziroma premaz za izbrano površino.

Barva ali premaz?

Na spletni strani sam.si najdete bogato ponudbo tako barv kot premazov znanih proizvajalcev, kot so Belinka, Jub ali Helios

A najprej razložimo, kakšna je razlika med barvo in premazi. Z barvo element svojega stanovanja odenete v izbran odtenek, premaze pa glede na namembnost delimo na temeljne in zgornje. 

Temeljni premaz je osnovni premaz za barvo, ki poskrbi, da se ta dobro oprime površine. Nanese se ga podobno kot barvo, z enakimi potezami. Barvo pa potem nanesete čez premaz. Zgornji premaz pa potem deluje kot zaščita barvane površine.

Pred začetnim nanosom je zelo pomembno vedeti, kateri kos opreme boste z barvami in premazi polepšali oz. zaščitili. Za vsako površino so namreč v uporabi različni izdelki, ki imajo tudi drugačne funkcije.

Katero barvo in premaz izbrati?

Notranje zidne barve

Odenite zidove v nove odtenke ter ga tako optično povečajte ali trendovsko posodobite prostor, hkrati pa ga lahko še zaščitite proti plesni. Izbirate lahko med disperzijskimi ali apnenimi barvami. 

Disperzijske zidne barve so izdelane iz naravnih ali umetnih smol, znane pa so po tem, da se hitro sušijo, so zelo odporne, stene, prepleskane z njimi, pa je mogoče očistiti z vodo. Apnene barve so na drugi strani narejene iz mešanice gašenega apna in vode. Ker ne povzročajo alergij, pripomorejo k zdravi, prijetno bivanjski atmosferi, apno pa je tudi antiseptično, zato tovrstne barve tudi varujejo zidove pred plesnijo. Več o zidnih barvah si lahko preberete tudi v našem blog prispevku na to temo

Barve za les

S primernimi barvami ali lazurami za les poskrbite za zaščito pred nastankom madežev, obenem pa les zaščitite pred vlago in drugimi vremenskimi vplivi, predvsem temperaturnimi razlikami. Izbirate lahko med barvami za notranjo ali zunanjo uporabo, ali pa izberete celo barve, ki so primerne za oba načina uporabe. 

Barve za kovino

Barve za kovino lahko uporabljate na aluminijastih, jeklenih in celo steklenih površinah. Popolna izbira za prenovo notranjih ali balkonskih ograj, kovinskih drogov ipd. 

Barve za beton

Barve za beton so primerne za visoko obstojno zaščito notranjih in zunanjih betonskih in drugih s cementom vezanih površin. Poleg zaščite tudi preprečujejo rjavenje in karbonatizacijo betona ter skrbijo za protiprašno zaščito vertikalnih in talnih betonskih površin. 

Laki

Laki so večinoma namenjeni zaščiti lesa in drugih materialov, saj poskrbijo za zaščito pred rjo, vodo in vsakodnevno obrabo. Primerni so tudi za dekoracijo površine, saj slednji dodajo sijaj. Delimo jih na lake za notranje in zunanje prostore. Zunaj jih uporabljamo predvsem za lakiranje ograj, klopi ali polken. 

Barve in dodatki

Poleg klasičnih barv in premazov za različne površine so na spletni strani na voljo tudi drugi dodatki, kot so Epoksi smola, impregnacija in vodo odbijajoč premaz Hydro Drop.

Po pomoč v sam.si

Na spletni strani sam.si boste našli bogato ponudbo barv in premazov za najrazličnejše potrebe in materiale. Če se odločite sami poprijeti za delo, si oglejte tudi ostale pripomočke za barvanje, kot so čopiči in pleskarski pribor. V primeru vprašanj in dilem pa so vam vedno na voljo prijazni Samovi svetovalci.

Prikaži več