Barve in lazure za les

Izdelki 1-32 od 126

Stran
 1. Color lazura, bor, 0.75l

  7,84 €
 2. Color lazura, hrast, 0.75l

  7,84 €
 3. Color lazura, bor, 2.5l

  22,97 €
 4. Color lazura, hrast, 2.5l

  22,97 €
 5. Color lazura, tik, 2.5l

  22,97 €
 6. Color lazura, bor, 5l

  38,09 €

Izdelki 1-32 od 126

Stran

Je čas, da vašim lesenim površinam in lesenim elementom vrnete nekaj življenja in poskrbite, da bodo dobro zaščitene pred sončnimi žarki, dežjem in ostalimi zunanjimi vplivi? Potem potrebujeto dobro barvo ali lazuro za les.

Na spletni strani sam.si najdete bogato izbiro tako barv kot lazur, med njimi pa najdete priznane znamke, kot so Belinka, JUB, Sadolin in Decolor. Odločitev, katero boste izbrali, bo seveda odvisna od tega, za kakšen namen boste premaz uporabljali in ali ga boste uporabljali na notranjih ali zunanjih površinah.  
Da boste prav vsakič izbrali popoln izdelek, smo za vas pripravili kratek vodič, ki vam bo v pomoč pri izbiri prave barve in lazure za les.

Barva ali lazura?

Najprej razčistimo, kakšna je razlika med barvo in lazuro za les. Barvo lahko imenujemo tudi premaz, lazura za les pa je vrsta premaza oz. vrsta barve za les. Lazure so namreč polprosojni površinski premazi, ki poskrbijo, da ostane struktura lesa vidna, obenem pa les zaščitijo pred vremenskimi in mehanskimi vplivi. Obenem poskrbijo tudi za dekorativni element. Les ščitijo tudi pred maščobami in so odporne na blaga čistila in kemikalije. Les se namreč začne po enem letu krčiti in na površini nastanejo nevidne razpoke. Zato je treba po enem letu ves les, ki je bil izpostavljen zunanjim vplivom, premazati z lazuro.

Tipi barv in lazur

Za notranjo uporabo

Notranje barve in lazure za les, lahko uporabljate zgolj v zaprtih prostorih. Primerne so za notranje ograje, lesena ohišja oken (če gre za starejšo hišo) in vse lesene elemente, ki jih želite zaščititi pred poškodbami.

Zunanje barve 

Tukaj pridejo v poštev predvsem lazurni premazi za les, s katerimi boste poskrbeli za zaščito elementov, izpostavljenih zunanjim vplivom. S tem boste poskrbeli za daljšo obstojnost lesa.

Je mogoča tudi kombinacija?

Nekatere barve in lazure za les pa lahko uporabljate tako za notranjo kot zunanjo uporabo. Če želite en premaz za vse površine, pred uporabo nujno dobro preberete navodila in se prepričajte, da so izdelki res ustrezni za tovrstno uporabo.

Kako izbrati pravi premaz?

Premaz izberete glede na prostor oz. okolje, v katerem se bo leseni element nahajal, pomembno pa je tudi, da se vprašate, kakšen izgled lesa želite po premazu. V primeru, da želite vidno strukturo lesa, izberite lazuro. Pokrivno barvo pa v primeru, da si želite bolj močnih, intenzivnih barvnih tonov, ki bodo les popolnoma prekrili.

Na spletni stran sam.si najdete bogato ponudbo tako lazur in barv za notranjo ali zunanjo uporabo, izbirate lahko med barvami za les in kovino ter med barvami glede na izgled – tukaj so na voljo mat, polmat in sijaj. Na voljo so številni odtenki, nekateri premati pa vsebujejo celo učinkovine proti plesni.

Obrnite se na naše prodajalce

V spletni trgovini najdete tudi druge pripomočke za barvanje lesenih elementov, med katerimi so tudi čopiči, pleskarski pribor in zaščita. Za vsa vprašanja, dileme in nejasnosti pa so vam vedno na voljo tudi naši prodajalci, ki vam bodo pomagali pri vsaki težavi.

Prikaži več