Šifra
A40212

Bio Plantella Nutrivit, organsko gnojilo za borovnice, 1kg

Visokokakovostno organsko gnojilo višje vrednosti posebej prilagojeno za gojenje ameriških borovnic in ostalih kisloljubnih rastlin. Z dodatkom naravnega dušika za bolj okusno sadje. Prednosti: po...
7,68 €
/ KOS
Predvidena odprema artikla v roku 1 delovnega dne
Vsa naročila oddana do 11. ure, bodo predvidoma odpremljena še isti delovni dan, naročila, oddana po 11. uri pa v naslednjem delovnem dnevu.
Možnost vračila izdelka v 14 dneh
V kolikor izdelek ne bi izpolnil vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni, brez da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, mi pa vam bomo povrnili kupnino.
Možno naročilo preko spleta, prevzem v trgovini
Artikel lahko naročite v spletni trgovini in ga prevzamete v katerikoli naši trgovini, ki ste jo izbrali ob naročilu. Prevzem v tem primeru je brezplačen ne glede na znesek nakupa.

Visokokakovostno organsko gnojilo višje vrednosti posebej prilagojeno za gojenje ameriških borovnic in ostalih kisloljubnih rastlin. Z dodatkom naravnega dušika za bolj okusno sadje.

Prednosti:

  • povsem organski izvor (rastlinski in živalski ostanki živilskopredelovalne industrije);
  • uravnotežena NPK formula za enakomeren razvoj korenin in zdravo rast;
  • granule se hitro sproščajo v območju korenin in zagotovijo pravo mero hranil, izguba hranil (zlasti dušika) se zmanjša;
  • visoka vsebnost suhe (90 %) ter organske snovi (65 %) za večjo sposobnost zadrževanja vode;
  • dodatek naravnega dušika za okusne sadeže;
  • dodatek huminskih in fulvinskih kislin;
  • posebna termična obdelava zagotavlja neoporečnost gnojila, ni primesi plevelov in bolezni.

Opis: Bogati strukturo in aktivnost tal, povečuje delež organske snovi ter enakomerno prehranjuje rastline, s čimer zagotavlja zdravo rast in razvoj ter vitaminsko bogate, naravno pridelane ameriške borovnice. Ostalim kisloljubnim rastlinam pa zagotavlja optimalno kislo pH vrednost, ki jo potrebujejo za zdravo rast in razvoj.

Zaradi oblike granul, ki se raztopijo ob stiku z zemljo in vodo, zagotavlja dolgotrajno dostopnost in hitro sproščanje hranil, zato je primeren tako za začetno gnojenje kot tudi dognojevanje rastlin v rastni dobi. Gnojilo ima dolgotrajni učinek, ki omogoča razumno gnojenje, preprečuje spiranje v podtalnico in nevarnost vžigov.

Uporaba: Organsko gnojilo je v obliki finih granul, ki jih enostavno potrosite po površini. Priporočamo, da jih zakopljete v tla, saj tako spodbudite takojšnje delovanje, gnojilo hitreje pride v območje korenin in izgube hranil se zmanjšajo.

Gnojilo uporabite za redna začetna gnojenja in pripravo tal ob sajenju ameriških borovnic in drugih kisloljubnih rastlin. Gnojite v predpisanih odmerkih spomladi, ko tla potrebujejo veliko hrane za začetek rasti, in jeseni, ko so izčrpana in potrebujejo okrepitev.

V času vegetacije dognojujte manj, in sicer 40 % priporočene količine, navedene v tabeli.

KULTURA NORMALNA TLA REVNA TLA
Ameriške borovnice, brusnice 0,7 kg/10 m2 1 kg/10 m2
Kisoljubne rastline 0,5 kg/10 m2 0,8 kg/10 m2

Čas uporabe: februar - november.

Skladiščenje: Gnojilo hranite v originalni embalaži, suhem in zračnem prostoru.

Pakiranje: 1 kg.
Tehnične podrobnosti
Blagovna znamkaBioplantella
Namenostalo
Primerno za ekološko pridelavoDa
Pakiranje1 kg
Napišite svoje mnenje

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli, če nam sporočite svoje zadovoljstvo z izdelkom. Tako boste pomagali nam in svetovali drugim uporabnikom.