Naredi SAM , Vrt in okolica

Zabavni škropilnik

Je za otroke poleti še kaj bolj zabavnega, kot so igre z vodo? Z malce iznajdljivosti jim lahko pripravite pravo vodno zabavo kar na domačem vrtu.

Zahtevnost

Poglejte si, kako lahko preprosto izdelate zabavni škropilnik, nad katerim bodo vaši otroci nedvomno navdušeni. Zagotovo pa vam ga bodo z veseljem pomagali tudi sestaviti.

Zabavni škropilnik je idealen tudi za nepozabno otroško zabavno na družinskih piknikih, rojstnih dnevih, praznovanjih ...

Navodila za izdelavo:


  1. Razrežite PP cevi po kosovnici. Dolžine cevi lahko popolnoma prilagodite vašim željam, odvisno od tega kako velik/visok škropilnik želite narediti. Mi smo daljše, navpične cevi razrezali na dolžino 1,5 m.
  2. Iz kosov cevi in T-kosov sestavite pravokoten okvir, za spodnji del škropilnika. V okvir vstavite še en dodaten T-kos, na katerega boste kasneje priklopili vodo.
  3. Vsem šestim daljšim cevem odžagajte na obeh koncih nekaj centimetrov, tako, da dobite popolnoma gladko cev brez zaključkov. 
  4. Cevi vstavite v T-kose na okvirju tako, da so obrnjene navpično navzgor. Na vrhu jih vzdolžno povežite skupaj tako, da ponovno uporabite krajše cevi in T-kose.
  5. V preostale cevi z majhnih svedrom izvrtajte luknjice približno 3 cm narazen ter jih namestite prečno.
  6. V T-kos, ki ste ga dodali na spodnji okvir škropilnika le še priklopite na vrtno cev in zabava se lahko začne!

 

Namig

Da bo škropilnik še bolj stabilen, lahko vse spoje ojačate z vijaki.