Naredi SAM

Vrtnica iz samolepilnega traku

Potrebujete le škarje, leseno paličico ter nekaj spretnosti in že lahko spremenite samolepilni trak v krasno vrtnico!

Zahtevnost

Tudi iz čisto običajnih predmetov lahko s kančkom domišljije nastane marsikaj čudovitega. Naredite sami vrtnico iz samolepilnega traku in jo podarite vaši ljubljeni osebi kot izvirno drobno pozornost. Ali pa morda prijateljici za rojstni dan, obletnico, 8. marec ali pa kar tako.

In kar je še posebej razveseljivo, izdelava je tako preprosta, da skoraj ni mogoče, da vam ne bi uspelo!

Navodila za izdelavo:

Začnite s cvetnimi listi. Odrežite košček samolepilnega traku, ki naj bo dolg približno toliko, kot je trak širok. Odrezanemu koščku zapognite vogale kot je prikazano na fotografijah.

1
2

Cvetni list prilepite na konec lesene paličice. Začnite z vogalom, nato pa ga pazljivo ovijte okrog.

3
4

Naredite še nekaj cvetnih listov in jih prilepite zraven tako, da oblikujete cvet.

5
6
7
8

Ko ste z obliko cveta zadovoljni, z daljšim kosom samolepilnega traku oblepite še steblo. To boste najlaže storili tako, da trak na eni strani poševno odrežete, ga prilepite na paličico tik pod cvetom, nato pa ga enakomerno ovijete okrog nje.

9
10

Nazadnje izdelajte še list za steblo. Začnite na enak način, kot pri cvetnem listu - en vogal zapognite proti sredini, nato pa enega od robov zapognite navznoter, tako da ostane lepilna površina le še na krajši stranici trikotnika. List na koncu le še ovijete okrog stebla in vrtnica je narejena!

11
12
13
14

15
16