Naredi SAM

Viseči vrt

Mar ne bi bilo lepo, če bi kar v kuhinji imeli svoj vrt z začimbami? In kaj ne bi bilo čudovito, če bi na balkonu stanovanja lahko imeli solato in sadje? In zakaj si ne bi terase popestrili z visečim vrtom cvetja?

Z malo truda lahko ustvarite svoj viseči vrt.

Zahtevnost

  1. Paleto ali desko postavite na delovno površino in jo zbrusite, najprej z grobim in nato z vse bolj finim brusnim papirjem.
  2. Površino očistite prašnih delcev ter jo premažite z barvo ali lakom. Barvo ali lak nanašajte previdno in počasi, da ne nastajajo kapljice, ki bi se lahko zasušile na površini. Postopek barvanja ali lakiranja ponovite, ko se predhodna plast posuši.
  3. Ko je paleta suha s svinčnikom označite kam boste namestili obešala, da bodo cvetlični lončki lepo razporejeni. Nato obešala z vijaki privijačite nanjo.
  4. Paleto oz. desko pritrdite na steno balkona ali pa le naslonite ob njo.
  5. V cvetlične lončke ali vedra vsujte zemljo, posadite semena ali sadike.
  6. Če želite, nanje nalepite še 'piši-briši' nalepke in s kredo napišite kaj ste vanje posadili. Tako ne boste nikoli v dvomu, ali je začimba po kateri posegate, rožmarin ali timijan.
  7. Lončke z obešali obesite na paleto. Viseči vrt je nared in vse kar morate storiti zdaj je, da redno in lepo skrbite zanj in uživate v njegovih sadovih.

Ste vedeli?

...da ROŽMARIN simbolizira ljubezen in zato v marsikateri kulturi mladoporočence okrasijo prav z njim? ...da LOVOR zmanjšuje resorbcijo sladkorja, zato se ga priporoča pri pripravi hrane, ki hitro dviga sladkor, kot sta krompir in korenje? ...da je za Indijce BAZILIKA božanska rastlina, zato z njo v rokah prisegajo na sodišču?