Naredi SAM

Viseči kozarci za shranjevanje

Tudi vi v delavnici kar naprej iščete orodje, ki ste ga nekje založili?

Poglejte si preprosto in poceni rešitev za shranjevanje vijakov, vložkov, matic, podložk, tesnil in drugih drobnih kosov orodja.

Zahtevnost

Vijaki, vložki, matice, podložke, tesnila in drugi drobni kosi orodja se pogosto brez pravega reda valjajo po različnih koncih delavnice ali pa so skriti nekje v škatlah in predalih, kjer jih težko najdemo, ko jih potrebujemo.

Predstavljamo vam hitro, preprosto in poceni rešitev za shranjevanje železnine in drugega drobnega materiala, ki bo poskrbela za večjo urejenost in preglednost v vaši delavnici.

Navodila za izdelavo:

Na spodnjo stran police položite pokrovček, nanj postavite vijak in ga s kladivom rahlo udarite – le toliko, da vijak preluknja pokrovček in se zapiči v les – nato vijak do konca privijte z izvijačem. V isti pokrovček kakšen centimeter stran od prvega vijaka, privijte še drugi vijak. S tem preprečite, da bi se pokrovček kasneje ob privijanju/odvijanju kozarcev, vrtel.

Enako naredite še z ostalimi pokrovčki. Bodite pozorni, da jih razporedite toliko narazen, da bo med njimi dovolj prostora za kozarce.

1
2
3
4

Polico obrnite in jo pritrdite na steno. V kozarčke pospravite vijake, matice, podložke in drugi železnino, nato pa kozarce privijte na pokrovčke na spodnji strani police.

5
6

Namig

Takšen sistem shranjevanja se odlično obnese tudi za druge namene, na primer v kuhinji, kjer lahko v kozarce pospravite različne čaje, kavo, zelišča, začimbe …