Naredi SAM

Prenova starega kolesa

Retro je in! Namenite staremu kolesu, ki že leta sameva v garaži, nekaj pozornosti.

Skrbno ga prenovite in osvežite, pa bo v hipu postal vaš nepogrešljivi spremljevalec na potepih po mestu.

Zahtevnost

Imate doma staro kolo, ki ga že leta niste uporabljali? Ali pa si ga morda le želite nekoliko osvežiti s pisanimi pomladnimi barvami? Predstavljamo vam hiter postopek, kako staro kolo polepšati in ga pripraviti za poletne mestne vožnje!

Potrebujete malo dobre volje, brusni papir, temeljno barvo in pokrivno barvo po svoji želji.

Navodila za izdelavo:


  1. Od okvirja kolesa odstranite vse odstranljive dele. Tiste, ki jih ne morete odstraniti, ustrezno zaščitite. Pri tem si lahko pomagate s plastično vrečko, folijo za živila in zaščitnim krep trakom.
  2. Okvir kolesa pobrusite s finim brusnim papirjem (tako se kasneje ne bodo videle raze) in odstranite vse oluščene delce stare barve. Pobrusite tudi kovinske dele, ki ste jih odstranili z okvirja in jih želite prebarvati.
  3. Okvir in kovinske dele pobarvajte najprej s temeljno barvo, ko se ta posuši, pa še s pokrivno barvo. Priporočamo, da barvo na kovino nanašate s sprejem ali s pištolo za barvanje - nanos barve bo tako lepši in bolj enakomeren, kot če bi uporabili čopič.
  4. Ko je pokrivna barva povsem suha, vse odstranjene dele pritrdite nazaj na kolo. Ne pozabite tudi na sprednjo in zadnjo luč ter ključavnico. Da bo veriga bolj gladko tekla, jo podmažite z mazivom.
  5. Hitro pospravite vse pripomočke, skočite na vaše novo-staro kolo in se zapeljite v čudovit dan!