Naredi SAM

Popravi, preoblikuj: STOLIČKA

Poglejte si, kako lahko naredite iz starega stola, ki bi sicer končal na odpadu, čudovito poličko STOLIČKO!

Zahtevnost

Zakaj bi staro pohištvo zavrgli, če pa lahko z malce spretnosti iz njega naredimo čudovit in uporaben nov izdelek? Poglejte si, kako lahko tudi vi naredite svojo STOLIČKO!

Z nekaj iznajdljivosti in domišljije lahko STOLIČKO povsem prilagodite svojim željam in jo uporabite za različne namene: na primer kot poličko-obešalnik v kopalnici, v predsobi, okras na steni v dnevni sobi, ali pa jo obesite kar v garaži.

Že veste v kateri prostor bi jo obesili?

Navodila za izdelavo:


  1. Razstavite stol: odžagajte stran sedalo tako, da ostane le naslonjalo skupaj z zadnjima dvema nogicama stola. Na odžaganem mestu površino dobro pobrusite - najprej z grobim, nato pa s finejšim brusnim papirjem, da postane čim bolj gladka.
    Stolička: razstavimo stol Stolička: razstavimo stol Stolička: pobrusimo robove
  2. Odmerite in razrežite deske za nosilno poličko. Ta naj bo sestavljena iz štirih delov: zadnje stranice, spodnje stranice in dveh stranskih kosov. Dolžino in obliko poličke prilagodite glede na obliko vašega stola.
    Stolička: odmeri in razreži deske za nosilno poličko Stolička: odmeri in razreži deske za nosilno poličko Stolička: odmeri in razreži deske za nosilno poličko Stolička: odmeri in razreži deske za nosilno poličko Stolička: odmeri in razreži deske za nosilno poličko Stolička: odmeri in razreži deske za nosilno poličko
  3. Sestavite poličko in jo pritrdite na stol.
    Stolička: sestavite poličko in jo pritrdite na stol Stolička: sestavite poličko in jo pritrdite na stol Stolička: sestavite poličko in jo pritrdite na stol
  4. Stoličko pobarvajte z izbrano barvo za les, počakajte, da se barva popolnoma posuši, nato pa stoličko le še obesite na steno!