Naredi SAM

Popravi, preoblikuj: MULTIFUNKY GAJBICA

MULTIuporabna in ravno prav FUNKY!

Zahtevnost

Poiščite nekaj starih odsluženih desk in jih preoblikujte v svojo novo MULTIFUNKY GAJBICO! 

Ta nadvse praktična in uporabna gajbica je zelo trpežna in vam bo odlično služila dolga leta. Uporabite jo lahko za toliko različnih namenov, da ni prav nobenega strahu, da bi se je kdaj naveličali. 

Navodila za izdelavo:


 1. Odmerite in razrežite deske tako, da dobite:
  - 8 deščic velikosti 40 x 7 cm
  - 4 deščice velikosti 27 x 7 cm
  - 4 deščice velikosti 17 x 7 cm
 2. Iz dveh daljših in dveh srednje dolgih deščic sestavite okvir ter ga privijte skupaj z vijaki. Postopek ponovite in naredite še en okvir. Tako ste dobili spodnji in zgornji okvir gajbice.
 3. Prvi okvir položite na ravno površino, nato pa v vsak vogal postavite najkrajše deščice tako, da bo vsaka deščica vzporedna z eno stranico okvirja. Nato deščice iz obeh strani z vijaki pritrdite na okvir.
 4. Na izdelano leseno konstrukcijo sedaj nataknite še drugi okvir in ga prav tako pritrdite z vijaki.
 5. Preostale štiri daljše deščice enakomerno vzdolžno položite na sestavljen okvir tako, da dobite dno gajbice. Deščice ob robovih z vijaki pritrdite na okvir in gajbica je pripravljena na uporabo!

Namig

MULTIFUNKY GAJBICO lahko uporabite za veliko različnih namenov: na primer kot zabojček za shranjevanje sadja, copat ali otroških igrač, lahko je košara za kolo, ali pa se po potrebi preobrazi v pohištvo, na primer omarico v dnevni sobi, pručko, predal za čevlje...