Naredi SAM

Okrasni lonec iz betona

Beton postaja eden glavnih estetskih poudarkov sodobnih interierov. Izdelajte nadvse praktične in lepe okrasne betonske lonce ali korita.

Zahtevnost

Zelene sobne rastline, kot so monstere, fikusi, kaktusi in številne druge so trenutno nadvse priljubljene. Prinašajo zdravje, polepšajo prostor, pomirijo duha in so kot take tako rekoč nujen okras vsakega sodobnega stanovanja.

Sobne rastline ni težko izbrati, težja naloga pa je, ko pridemo do cvetličnega lonca: ali ne najdemo takega po našem okusu ali pa se cene vijejo do neba. Zakaj ne bi nadvse moderen okrasni lonec ali korito naredili kar sami. Kako? Preberite v nadaljevanju. Za lažjo izbiro prave sobne rastline pa preberite tale nasvet >> Sobne rastline.

Navodila za izdelavo:

  1. V plastičnem vedru zmešajte vodo in beton v razmerju 1,3 : 10.
  2. Z jedilnim oljem premažite notranjost večje in zunanjost manjše plastične posode za kalup.
  3. V večjo plastično posodo vlijte beton tako, da napolnite približno 2/3 posode.
  4. Vanjo postavite manjšo plastično posodo in jo obtežite s kamni ali kakšnih drugim težkim predmetom.
  5. Pustite sušiti 3 dni.
  6. Nato beton odstranite iz modela in pobrusite robove.
  7. Okrasite po želji.

Namig

Poigrajte se s kalupi! Uporabite lahko različne plastične embalaže in tako izdelate lonce strogo geometrijskih oblik ali pa posode organskih linij.


POPOLNO DARILO ZA SODOBEN INTERIER

Betonski cvetlični lonci in korita popestrijo sodoben interier. Barva betona (nevsiljivo svetlosiva) se še posebej lepo poda k naravnemu lesu, beli, različnim modrim in zelenim odtenkom in se odlično uvrsti na barvno lestvico različnih sivin. Manjše posode in lončki s posajeno rastlino so lahko tudi čudovito unikatno darilo.