Naredi SAM

Montessori barvni tunelčki

Učenje skozi igro je najboljše in zakaj ne bi združili koristno s prijetnim in za malčke ustvarili bavne tunelčke za razvrščanje žogic po principu Montessori. 

 

Zahtevnost

'Naredi sam' ni priljubljeno reklo in način preživljanja prostega časa odraslih. Sami radi stvari naredijo, dosežejo in ustvarijo tudi najmlajši. Maria Montessori, italijanska zdravnica, učiteljica in filozofinja, se je v 1. polovici 20. stoletja posvečala prav temu, kako pomembno je, da je že malčkom omogočeno, da stvari naredijo sami. "Pomagaj mi, da naredim sam!" je bilo tako glavno vodilo njene pedagogike.

Da pa malčki in otroci lahko 'naredijo sami', jim moramo ustvariti primerno okolje in pripraviti njihovi starosti ter sposobnostim primerne aktivnosti in naloge.

Za najmlajše, malčke, ki se počasi postavljajo na noge in spoznavajo barve ter osvajajo fino motoriko je zelo primerna igra metanje žogic v barvne tunelčke. Izdelava takega igralnega oz. učnega pripomočka je enostavna. 

 

Navodila za izdelavo:

KORAKI:

1
S sprejem pobarvamo kolena PP cevi
2
Z barvnimi spreji pobarvamo tudi objemke

3
Objemke privijačimo na tablo oz. desko ter vanje postavimo kolena PP cevi
4
Izdelano tablo z barvnimi tunelčki varno pritrdimo ali obesimo na steno

 

Namig

Če nimate barvnih žogic lahko uporabite tudi kaj drugega, na primer: barvne nogavičke zvite v klobčič ali pa barvne balončke. Pa veselo igranje! 


NAREDI SAM ZA OTROKE

Za otroke lahko izdelate marsikatero imenitno igračo, s katero bodo otroci razvijali spretnosti, znanja in se obenem zabavali.

Nekaj takih predlogov lahko najdete tukaj: