Naredi SAM

Napis iz žice

Nekaj žice ter malce spretnosti in že lahko ustvarite simpatične pogrinjke.

Idejo lahko uporabite za različne priložnosti: rojstne dneve, praznovanja, poroke, piknike, posebne priložnosti ali pa kar tako, za piko na i odlilčnemu kosilu, ki ste ga pripravili.

Zahtevnost

Organizirate doma praznično družinsko kosilo ali pa morda večerjo za prijatelje? Presenetite vaše goste s simpatičnim pogrinjkom.

Oblikujte iz žice njihova imena in jih položite v krožnike na prtičke, dodajte zraven vejico svežega timijana, rožmarina, bazilike ... in miza je pripravljena!

Oblikovanje napisov iz žice je zelo preprosto in zabavno. Če se ob tem prebudi vaša ustvarjalna žilica, le pustite domišljiji prosto pot! Prepričani smo, da vam idej zlepa ne bo zmanjkalo. Za dodaten navdih pa si lahko spodaj ogledate še dva zanimiva primera dekoracij iz žice, s katerima lahko polepšate vaš dom.

Navodila za izdelavo:


Način #1

  1. Na deščico s pisanimi črkami napišite izbrano ime ali besedo.
  2. Nato zabijte žebljičke na vseh mestih, kjer se črta prelomi, spremeni smer ali seka z drugo črto.
  3. Okrog žebljičkov napeljite spajkalno žico, jo snamite iz deščice in napis je narejen! Če je potrebno, s prsti nekoliko popravite obliko, da dobite lepše zaobljene krivulje.

Način #2

  1. Na papir s pisanimi črkami napišite izbrano ime ali besedo.
  2. Zapisano besedilo uporabite kot šablono, po kateri s spajkalno žico z rokami oblikujte napis. Posamezne črke sproti, ko jih naredite, na papir pritrdite z lepilnim trakom, da boste besedilo lažje oblikovali naprej. Pri oblikovanju ostrejših zavojev si pomagajte s kleščami.