Naredi SAM

Moške zapestnice iz železnine

Iz odvečnih matic in vrvice je mogoče izdelati unikaten, nosljiv nakit, primeren za vsakogar, tako za moške kakor za ženske.

Zahtevnost

Ko je govora o nakitu, običajno najprej pomislimo na nežnejši spol, vendar pa ne obstaja samo ženski nakit. Tokrat smo pripravili navodila, kako lahko izdelate modne moške zapestnice, ki so tudi krasna ideja za darilo

Navodila za izdelavo:

1
Iz vrvice najprej spletite nekaj centimetrov navadne kitke.
2
Nato pri vsakem zavoju vrvice, ki je na vrsti, nanjo nanizate matico.
3
Tako nastane zanimiva struktura v obliki ribje kosti.
4
Takšne zapestnice bodo gotovo veseli tudi fantje in moški.

Za bolj dovršeno obliko nakita iz železnine lahko izberete eno večjo podložko in več manjših ter iz njih sestavite obliko rožice, ki jo utrdite tako, da delce prevežete z žico.

Namig

Če imate več različnih podložk, se lahko poigrate z ustvarjanjem unikatnih oblik za obesek, zapestnico ali uhančke. Čeprav je nakit izdelan iz železnine, je lahko hkrati zelo nežen in eleganten.

Obvladate tehniko makrameja? Potem se lahko poigrate z izdelavo zapestnice tudi na ta način! Sicer pa izdelava ni tako težka, kot se zdi na prvi pogled.

1
Pripravite štiri vrvice, dve v sredini sta krajši (kolikor je obseg verižice), dve ob strani pa daljši (npr. 1,5 m).
2
Pletete le s krajnima (črnima) vrvicama, ki ju vozlate tako, kot kaže slika, vendar enkrat za srednjo vrvico postavite levo, naslednjič pa desno vrvico.
3
Občasno na srednjo vrvico nanizate matico in nadaljujete vozlanje.
4
Končni videz zapestnice je resnično zanimiv in primeren za moško, pa tudi za žensko roko.

Prepustite se navdihu, eksperimentirajte z različnimi debelinami, barvami in materiali. Zapestnice iz matic so simpatično darilo z osebnim pečatom tako zanj kot zanjo.