Naredi SAM

Kako namestiti LED trak?

Z LED trakom lahko osvetlite vsak kotiček vašega doma in z njim poskrbite bodisi za boljšo osvetlitev površin ali pa zgolj za abientalno svetlobo. Montaža je enostavna. Poglejte postopek v videu.

Zahtevnost

Svetila so pomemben del vsakega prostora. Ne le, da prostor osvetlijo, marveč ga tudi polepšajo. S svetili lahko temen prostor dobro osvetlimo ali pa z ambientalno, pridušeno svetlobo ustvarimo prijetno vzdušje v prostoru. LED trakovi so enostavna rešitev za oboje.


Kako vse lahko uporabimo LED trakove

  1. Če z LED trakovi želite bolje osvetliti temne kotičke, boste z rezultatom brez dvoma zadovoljni. Dober primer uporabe je, kadar imate premalo svetlobe na kuhinjskem pultu; LED trak enostavno namestite pod kuhinjske omarice in vaša delovna površina bo bolje osvetljena. Če imate temne omare, lahko njihovo notranjščino prav tako osvetlite z LED trakovi.
  2. Pri ustvarjanju ambientalne svetlobe LED trakovi ponujajo malo morje možnosti; namestite jih lahko na skrita mesta kot na primer:
    • pod stopnice,
    • za TV omarico,
    • pod rob postelje,
    • za okvir ogledala...

Postopek montaže LED traku

Namestitev LED traku je enostavna. Pri tem morate seveda upoštevati navodila proizvajaca, saj se lahko LED trakovi med seboj nekoliko razlikujejo; vendarle pa je osnovni princip montaže skupen večini LED trakov. V spodnjem videu si lahko ogledate postopek montaže in različne možnosti postavitve LED traku s pomočjo profilov.

Profili še polepšajo izgled LED traku, sploh kadar je le ta viden, kot na primer pod kuhinjskimi omaricami. Izbirate lahko med različnimi profili, klasičen je primeren za ravno montažo, torej na primer pod kuhinjske omarice, na voljo pa je tudi koten profil, ki je primeren za montažo traku v kotih. Kotni profil omogoča montažo LED traku tako, da le ta osvetljuje kot v vse smeri in ne le v eno. Jasnejšo ponazoritev lahko vidite v spodnjem videu.