Naredi SAM

Betonska svetilka

Posodobite svoj dom v industrijskem stilu z unikatno betonsko svetilko, ki jo lahko naredite sami.

Zahtevnost

Z novim tisočletjem se je v oblikovanju domov uveljavil nov stil, ki svoj navdih črpa v tovarnah, skladiščih in gradbiščih. Industrijska estetika je kot oblikovalski material povzdignila tudi beton in opeko, ki se ne skrivata več za ometom in barvo.

Tudi sami lahko svoj dom posodobite s podobnimi izdelki - na primer unikatno betonsko svetilko. Izdelava je hitra in nezahtevna, le na koncu je potrebno nekaj potrpežljivosti, da se beton posuši :)

Navodila za izdelavo:

  1. Večji plastenki z olfa nožem odrežite dno, vanjo vstavite manjšo plastenko in obe skupaj privijačite s širšim vijakom. Ko boste vijak izvlekli, bo odprtina služila za elektro vrvico. Nato plastenki obrnite na glavo in ju vstavite v pločevinko, ki služi kot podstavek, da se plastenki ne prevrneta.
    Naredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilka
  2. V vedru zmešajte vodo in beton v razmerju 1,3 : 10. V odprtino med večjo in manjšo plastenko vlijte beton, pustite približno dvajset ur, nato odvijačite in odstranite obe plastenki.
    Naredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilka
  3. Skozi odprtino za zamašek napeljite elektro vrvico, ki jo lahko kupite na elektro oddelkih, nato privijte še žarnico, in luč je narejena.