Naredi SAM

Adventni venček

Zakaj ne bi adventnega venčka letos naredili kar sami?

Izdelava je izjemno preprosta. Če imate v sebi nekaj umetniške žilice, pa boste v ustvarjanju zagotovo uživali še toliko bolj.

Zahtevnost

Skoraj vse kar potrebujete za adventni venček lahko naberete v naravi ali pa si pripravite doma: od zelenih vejic iglavcev, suhih storžev in cvetov do sadnih krhljev, cimetovih palčk in okrasnih pentljic. Če želite, lahko posamezne okraske še dodatno poudarite tako, da jih pobarvate s sprejem v zlati ali srebrni barvi.

Z našim kratkim video vodičem bo vaš prvi doma narejeni adventni venček nedvomno uspešnica. Pri dekoraciji venčka pa se le prepustite lastnemu navdihu! Ob misli na prihajajoče praznike to zagotovo ne bo težko.

Navodila za izdelavo:


  1. Na slamnati obroč s pomočjo žice pritrdite vejice. Žico dovolj napnite, da bodo vejice zares dobro pritrjene. Še lepšo okroglo obliko venčka boste dobili, če posamezne vejice na koncu prilepite z lepilom.
  2. Na vsako svečko posebej nanesite lepilo ter jo prilepite na obroč. Svečke po obroču razporedite simetrično, tako, da je med vsemi svečkami enako velika razdalja.
  3. Nato vsak okrasek posebej z lepilom prilepite na venček. Priporočamo, da okraske razporedite v manjše skupinice. Pri tem se lahko še vedno držite geometrične razporeditve, prav nič pa ne bo narobe, če se prepustite lastnemu navdihu in svoj venček dekorirate čisto po svoje!