Dom

V salon keramike SAM po svojo popolno kopalnico

Pri načrtovanju kopalnice je zelo pomembno, da si vnaprej pripravimo načrt. Naredite ga skupaj z našimi strokovnjaki v salonih keramike Sam! 

Kopalnica je zagotovo eden od prostorov, ki mu pri načrtovanju ali prenovi običajno namenimo veliko pozornosti. Kar je povsem razumljivo, saj ko je le-ta enkrat izdelana, vsaka morebitna večja sprememba prinese s seboj precej dela in stroškov. Zato je zelo pomembno, da si vnaprej pripravimo dokončen načrt kopalnice ter ga, ko dela že potekajo, ne spreminjamo.


TALNA IN STENSKA KERAMIKA

Priporočamo, da začnete pri keramičnih ploščicah. Ponudba talnih in stenskih keramičnih ploščic je velika, zato odločitev o tem katere izbrati zagotovo ne bo prav enostavna.

Najlažje je, če se na začetku osredotočite le na nekaj ključnih lastnosti in tako nekoliko zožate izbor:

  • velikost ploščic - so vam bolj všeč manjše ploščice ali tiste večjih formatov?
  • oblika ploščic – bi raje imeli kvadratne ali pravokotne ploščice? Kaj pa v zadnjem času zelo modna oblika šest kotnika?
  • barvni odtenki - so vam všeč svetlejši, bolj nevtralni toni, morda pastelne barve ali pa imate raje močnejše barve?
  • dekorativne ploščice – si želite del stene popestriti z dekorativnimi ploščicami v različnih poslikavah in vzorcih, so vam morda všeč mozaiki?

 


SANITARNA KERAMIKA

Keramičnim ploščicam sledi izbira sanitarne keramike. Ta naj bo kar se da kvalitetna, njen videz pa skladen s slogom, ki ga narekujejo izbrane keramične ploščice. Vsekakor pa ne pozabite upoštevati tudi prostorskih omejitev in tega, kje v prostoru so speljane vodovodne in odtočne cevi.

Umivalnik, WC školjko in bide boste zagotovo izbrali brez večjih težav, malo bolj pa se običajno zaplete pri izbiri tuš kabine in kopalne kadi, kjer je že odločitev za eno ali/in drugo včasih precej težka. V nadaljevanju smo našteli nekaj začetnih vprašanj o katerih je smotrno razmisliti, predno obiščete salon keramike.

Če ste se odločili za kopalno kad, bo potrebno razmisliti o tem ali naj bo ta samostoječa, kotna ali vgradna, ali jo boste obložili s keramičnimi ploščicami, morda tudi zasteklili? Si v njej želite privoščiti še več razvajanja in bi bila morda za vas najboljša izbira masažna kad?

Tudi če ste izbrali tuš kabino, tem za razmislek ne bo nič manj: ali naj bo tuš kabina kotna ali polkrožna, takšna s kadjo ali pa boste namesto kadi raje v tla vgradili kanaleto? Bo kabina popolnoma zaprta ali bo morda od ostalega prostora ločena le s stekleno steno?
ARMATURE

Ko ste izbrali keramične ploščice in sanitarno keramiko, pridejo na vrsto armature. Pri izbiri armatur za umivalnike, bideje in kopalne kadi velja upoštevati predvsem dva kriterija: armature naj bodo kakovostne in takšnega izgleda, da bodo lepo dopolnile videz vaše kopalnice.

Pri armaturah za tuš kabino pa poleg tega razmislite še o tem ali želite podometno ali nadometno vgradnjo pipe pa tudi o tem ali boste izbrali običajno ali takšno, ki je termostatska.


KOPALNIŠKO POHIŠTVO

Čisto na koncu vas čaka še izbira kopalniškega pohištva. V pestri ponudbi različnih kopalniških sestavov izberite takšno kopalniško pohištvo, ki bo lepo dopolnilo vizualno podobo kopalnice, obenem pa boste z njim kar se da dobro izkoristili prostor.
PO IDEJE, POMOČ IN NASVET V SALON KERAMIKE SAM

Po vsem kar ste zgoraj prebrali ni prav nič nenavadno, če se vam »projekt kopalnica« zdaj zdi nekoliko obsežen in zahteven. Pot do popolne kopalnice je morda sprva res videti dolga, a ni nujno, da je temu tako.

Da bo načrtovanje kopalnice potekalo hitro in gladko ter bo za vas to kar se da prijetna izkušnja, obiščite salon keramike SAM. Tam si boste lahko v živo ogledali široko izbiro različnih keramičnih ploščic priznanih proizvajalcev in tudi že izdelane kopalniške postavitve. Vsak naš salon keramike ima razstavljeno lepo število različnih kopalniških postavitev, skupno jih je več kot 80, kjer lahko v živo vidite različne kombinacije talne in stenske keramike, sanitarne keramike in pohištva ter se na podlagi videnega lažje odločite.

  

SAMovi strokovni svetovalci

Morda že imate svojo idejo o tem, kakšno kopalnico želite, ampak si ne znate predstavljati ali bo v realnosti tudi zares funkcionalna. Morda vam preglavice dela (pre)majhen prostor, nepraktična postavitev vertikalnega voda kanalizacije ali katera druga prostorska omejitev, za katero se nikakor ne morete domisliti ustrezne rešitve. Morda pa sploh nimate konkretnih želja, vse kar si želite je praktična, udobna in vizualno prijetna kopalnica v katero boste vsakič z veseljem vstopili.

Ne glede na to v katerem opisu se najdete, v salonih keramike SAM vam bodo naši strokovno podkovani prodajalci pri načrtovanju, izbiri in odločitvi z veseljem pomagali in za vas poiskali najboljše rešitve.

3D izris kopalnice, izmera na domu in arhitekturno svetovanje

Vsi saloni keramike SAM poleg strokovnega svetovanja nudijo tudi 3D izrise kopalnic, ki jih naši svetovalci pripravijo skupaj z vami ter pri tem upoštevajo vaše želje. S pomočjo 3D izrisa lahko tako še predno se lotite dela točno veste, kako bo vaša kopalnica na koncu izgledala in se prepričate, da vam bo končni rezultat všeč.

Če želite, pa vas lahko naš arhitekt obišče tudi na domu, kjer opravi natančno izmero prostora, si zabeleži katere rešitve so za vaš prostor najbolj primerne in vam svetuje pri izbiri in postavitvi sanitarne keramike. Nato obiščete salon keramike SAM, kjer vam po arhitektovih napotkih in vaših željah ustvarijo 3D izris kopalnice.

Salon keramike in kopalniške opreme SAM se nahaja v poslovalnicah Jarše, Trbovlje, Nazarje in Latkova vas.